AI-geactiveerde verkeerslichten kunnen verkeersopstoppingen tot het verleden maken

Inhoudsopgave:

AI-geactiveerde verkeerslichten kunnen verkeersopstoppingen tot het verleden maken
AI-geactiveerde verkeerslichten kunnen verkeersopstoppingen tot het verleden maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • AI-technologieën kunnen uw woon-werkverkeer gemakkelijker en veiliger maken.
  • Duitse onderzoekers zeggen dat verkeerslichten die gebruikmaken van AI-technologie het verkeer vlotter kunnen laten stromen.
  • Sommige steden in de VS gebruiken al AI-systemen om het verkeer te regelen.
Image
Image

Van de ene plaats naar de andere gaan kan binnenkort sneller gaan dankzij de vooruitgang in kunstmatige intelligentie (AI).

Een nieuwe studie uit Duitsland zegt dat verkeerslichten die gebruikmaken van AI-technologie het verkeer soepeler kunnen laten stromen. Het maakt deel uit van een groeiend aantal vorderingen in AI-aangedreven transportoplossingen.

"Dagelijkse gebruikers kunnen hun reizen plannen om tijden of locaties met intensief verkeer te vermijden", Bilin Aksun-Güvenç, een professor in de afdeling Mechanische en Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Ohio State University en IEEE-lid dat studeert slimme transportsystemen, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Het zal gemakkelijker zijn om een parkeerplaats te vinden waarvan de locatie wordt geoptimaliseerd om zo dicht mogelijk bij de eindbestemming van de gebruiker te zijn."

Krijg er slimmer

Pendelen van en naar het werk kan een nachtmerrie zijn, aangezien auto's langzaam vooruitkomen in stop-and-go-verkeer. Onderzoekers van het Fraunhofer Instituut in Duitsland willen hier verandering in brengen met hun "KI4LSA"-project, dat kunstmatige intelligentie gebruikt om slimme, voorspellende lichtschakelingen mogelijk te maken.

Conventionele verkeerslichten gebruiken op regels gebaseerde controles, maar deze rigide aanpak werkt niet voor alle verkeerssituaties. Ook geven de ringleidingsensoren die in het wegdek zijn ingebed, slechts een ruwe indruk van de werkelijke verkeerssituatie.

De onderzoekers van Fraunhofer proberen deze problemen aan te pakken door camera's met hoge resolutie en radarsensoren te gebruiken om de werkelijke verkeerssituatie nauwkeuriger vast te leggen. De onderzoekers beweren dat hierdoor het aantal voertuigen dat wacht op een kruispunt nauwkeurig in re altime kan worden bepaald. De technologie detecteert ook de gemiddelde snelheid van de auto's en de wachttijden. De re altime sensoren worden gecombineerd met kunstmatige intelligentie, die de gebruikelijke rigide controleregels vervangt.

"We gebruikten een knooppunt in Lemgo, waar onze tests worden uitgevoerd, om een realistische simulatie te bouwen en trainden de AI op talloze iteraties binnen dit model", zei Arthur Müller, de projectmanager, in het persbericht. "Voordat we de simulatie uitvoerden, hebben we het tijdens de spits gemeten verkeersvolume in het model toegevoegd, waardoor de AI met echte gegevens kan werken. Dit resulteerde in een agent die is getraind met behulp van deep wapeningsleren: een neuraal netwerk dat de controle van het licht vertegenwoordigt."

AI controleert mogelijk al uw woon-werkverkeer

AI bestuurt je schijf misschien al zonder dat je het weet.

Cubic's GRIDSMART-detectie en zijn adaptieve verkeerssignaalbesturingstechnologie, SynchroGreen, worden in de VS geïnstalleerd. Gridsmart maakt gebruik van real-time computer vision-technologie en diepe neurale netclassificatie om voertuigen, fietsers en voetgangers te volgen en te onderscheiden wanneer ze kruispunten naderen, oprijden en verlaten.

Het bedrijf beweert dat het systeem de veiligheid voor fietsers en voetgangers verbetert en voertuigen efficiënter door kruispunten kan krijgen.

Image
Image

"Er zijn toepassingen beschikbaar die zijn uitgerust met automatische incidentdetectie of detectiesystemen voor stilstaande voertuigen, evenals geavanceerde toepassingen die live gegevens en feedback van bronnen zoals parkeerbegeleiding en informatiesystemen of weergegevens integreren," Jeff Price, de vice president van Cubic Transportation Systems, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Het belangrijkste voordeel van AI-gestuurd transport voor dagelijkse gebruikers is meer veiligheid, zei Aksun-Güvenç. Het aantal verkeersongevallen, vooral die waarbij kwetsbare weggebruikers (voetganger, fietser, scooterrijder) betrokken zijn, zal aanzienlijk dalen door de toegenomen connectiviteit tussen alle actoren op de weg en door de veiligheidsbeperkende methoden die beschikbaar zullen zijn met behulp van deze gedeelde gegevens en AI methoden.

"Met deze technologieën kunnen slechtziende voetgangers bijvoorbeeld veilig straten oversteken", voegde ze eraan toe.

AI's grootste impact kan uiteindelijk zijn voor degenen die autonome voertuigen gebruiken. De technologie kan helpen bij het detecteren van botsingen, dynamische routering en het volgen van auto's, zei Stevens Institute of Technology AI-assistent-professor en transportexpert Yeganeh Hayeri in een e-mailinterview. Systemen die worden aangedreven door AI kunnen ook helpen bij detectie van snelheidsoverschrijdingen, kentekenherkenning en detectie van rood licht.

"Binnen een paar jaar zal het dagelijkse woon-werkverkeer niet alleen veiliger en sneller zijn, maar passagiers ook in staat stellen zich op andere taken te concentreren terwijl ze onderweg zijn of zelfs slapen", zegt Chris Hardee, hoofd van de Software Technology Group bij Lumenci. in een e-mailinterview.

Correctie 2022-07-02: De titel van Chris Hardee in de laatste alinea is bijgewerkt om zijn huidige positie correct weer te geven.

Aanbevolen: