AI zou auto-ongelukken tot het verleden kunnen maken

Inhoudsopgave:

AI zou auto-ongelukken tot het verleden kunnen maken
AI zou auto-ongelukken tot het verleden kunnen maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers wenden zich steeds meer tot AI om te proberen allerlei soorten gevaarlijke gebeurtenissen te voorspellen.
  • MIT-wetenschappers zeggen dat ze een manier hebben ontwikkeld om auto-ongelukken te voorspellen met behulp van kunstmatige intelligentie.
  • AI kan ook cyberbeveiligingsbedreigingen en natuurverschijnselen zoals bosbranden, overstromingen en orkanen voorspellen.
Image
Image

Noem het het minderheidsrapport voor auto's.

Wetenschappers zeggen dat ze een manier hebben ontwikkeld om auto-ongelukken te voorspellen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI), volgens een nieuw onderzoeksartikel. Het deep learning-model produceert crashrisicokaarten met een zeer hoge resolutie. Het maakt deel uit van een groeiende beweging die AI gebruikt om risico's te voorspellen en ongevallen te helpen voorkomen.

"AI-technologie maakt inherent gebruik van historische gegevens om voorspellende inzichten te leveren", vertelde computerwetenschapper Sameer Maskey, de CEO van FuseMachines, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Met behulp van kunstmatige intelligentie is het mogelijk om historische en gedragsgegevens over alles te beoordelen en te bestuderen, van natuurlijke fenomenen, zoals natuurbranden, en door de mens veroorzaakte situaties, zoals auto-ongelukken en cyberaanvallen."

Precog AI?

In de film Minority Report speelde acteur Tom Cruise de rol van een detective die 'precogs' gebruikte om een glimp op te vangen van de toekomst en misdaden te voorkomen. Evenzo is de AI-technologie die onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben ontwikkeld bedoeld om mogelijke auto-ongelukken te voorspellen.

AI is nuttig bij het voorspellen van onveilige gebeurtenissen vanwege het vermogen om verder te kijken en sneller conclusies te trekken dan mensen.

Het AI-model wordt gevoed met een combinatie van historische crashgegevens, wegenkaarten, satellietbeelden en GPS. Na de cijfers te hebben geanalyseerd, beschrijft de AI het verwachte aantal ongevallen in de toekomst om gebieden met een hoog risico te identificeren en toekomstige gevolgen te voorspellen.

"Door de onderliggende risicoverdeling vast te leggen die de waarschijnlijkheid van toekomstige ongevallen op alle plaatsen bepa alt, en zonder historische gegevens, kunnen we veiligere routes vinden en autoverzekeringsmaatschappijen in staat stellen om aangepaste verzekeringsplannen te bieden op basis van rijtrajecten van klanten, stadsplanners helpen veiligere wegen te ontwerpen en zelfs toekomstige ongevallen te voorspellen", zegt MIT Ph. D. student Songtao He, een hoofdauteur van een nieuw artikel over het onderzoek, zei in een persbericht.

In de autonoom rijdende auto-industrie speelt AI een belangrijke rol bij planning en controle, vertelde Maxwell Zhou, CEO van DeepRoute.ai, een bedrijf dat oplossingen voor autonoom rijden ontwikkelt, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Sensoren verzamelen alle gegevens van hun omgeving en geven deze door aan een computer om te verwerken met behulp van deep learning-modellen en machine learning-algoritmen.

"We hebben neurale netwerken ontworpen zoals die van het menselijk brein, zodat het training krijgt door middel van enorme weggegevens die zijn begrip van de omgeving verdiepen en uiteindelijk een compleet waarnemingssysteem tevoorschijn toveren," zei Zhou.

Kijk in de siliconen bal

Wetenschappers wenden zich steeds meer tot AI om allerlei soorten gebeurtenissen te voorspellen. Sommige toepassingen van AI omvatten het voorspellen van cyberbeveiligingsbedreigingen en het monitoren van video's om natuurlijke fenomenen zoals bosbranden, overstromingen en orkanen te voorspellen.

"AI is nuttig bij het voorspellen van onveilige gebeurtenissen vanwege het vermogen om verder te kijken en sneller conclusies te trekken dan mensen," zei Zhou.

AI is gebaseerd op patroonherkenning, vertelde Mike Betzer, de CEO van AI-bedrijf Hypergiant, aan Lifewire in een e-mailinterview. Dit betekent dat machine learning-modellen grote hoeveelheden gegevens kunnen berekenen en vervolgens aanbevelingen kunnen doen over een voorzienbaar resultaat.

"Wat het model doet, is een risicoprojectie creëren en mensen helpen de neiging tot rampen te begrijpen", zei Betzer. "We zien dit al met weermodellering, ongevallenmodellering en andere gevaarlijke gebeurtenissen."

AI zal waarschijnlijk diep worden geïntegreerd in autonome voertuigen van de toekomst, voorspelde Zhou. In de toekomst zullen auto's en vrachtwagens, taxi's en bussen allemaal functies hebben zoals een rijstrookwisselsysteem, een sensorsuite voor het vermijden van botsingen en een computerplatform om re altime informatie te verwerken.

Image
Image

"Dit betekent dat crashgegevens in re altime worden verzameld en geanalyseerd, dat de respons na een crash efficiënter wordt en dat verdere veiligheidsproblemen kunnen worden verminderd", zei hij.

Een veelbelovend gebied van huidig onderzoek dat verkeersdoden kan helpen voorkomen, is het gebruik van AI om bijna-ongevallen en gevaarlijk gedrag te detecteren, vertelde verkeersveiligheidsexpert Sohaib Ahmad Khan van AI in een e-mailinterview aan Lifewire.

"Elk kruispunt kan een veiligheidsclassificatie krijgen op basis van hun bijna-ongevallenscores, en de middelen van de stad kunnen worden doorverwezen naar die welke gevaarlijker zijn", voegde hij eraan toe. "Dit vermogen om veiligheidskwesties kwantitatief te meten, zal in de toekomst veel impact hebben."

Aanbevolen: