Wat is een webdirectory?

Inhoudsopgave:

Wat is een webdirectory?
Wat is een webdirectory?
Anonim

Een webdirectory is een handgemaakte lijst met websites. Deze lijsten, ook wel een onderwerpmap genoemd, creëren een georganiseerde methode voor het vinden van websites. Het is vergelijkbaar, maar niet identiek, aan een zoekmachine.

Web Directory versus zoekmachine

Hoewel de twee worden gebruikt om inhoud op internet te vinden, is het belangrijkste verschil dat links die via een zoekmachine worden ontdekt, automatisch worden verzameld, terwijl in een webdirectory mensen de links moeten toevoegen.

Het resultaat van een webdirectory is een gemakkelijk verteerbare lijst met links, georganiseerd in gemeenschappelijke categorieën. Een directory maakt het gemakkelijk om websites op onderwerp te vinden, terwijl een zoekmachine handig is om websites te vinden via trefwoorden (of afbeeldingen als het een afbeeldingszoekmachine is, of audio, enz.).

Webdirectories zijn persoonlijk en kunnen zelfs bevooroordeeld zijn, afhankelijk van de gevoelens van de eigenaar. De meeste zoekmachines zijn veel breder en krachtiger. Een zoekmachine die mensen lokaliseert, is een voorbeeld van een bron die een webdirectory nooit zal kunnen bieden.

Hoe een webdirectory werkt

Image
Image

De meeste webdirectories vermelden websites op onderwerp, daarom worden ze vaak onderwerpdirectory's genoemd. Een echte persoon (geen softwareprogramma) identificeert per site welke websites in de lijst moeten worden opgenomen, wat betekent dat de hele directory met de hand wordt gekozen.

Om inhoud aan een webdirectory toe te voegen, moet de eigenaar handmatig de link, titel en alle andere informatie die hij in de lijst wil opnemen, opnemen. Afhankelijk van hoe de directory werkt, kan de eigenaar ook andere website-eigenaren vragen om hun site toe te voegen; inzendingen kunnen een gratis optie zijn of, afhankelijk van de directory, iets waarvoor betaald moet worden.

Als je een websitemap tegenkomt, zijn er meestal twee manieren om inhoud te vinden: bladeren en/of zoeken. Categorieën worden vaak gebruikt om verschillende sites te scheiden en de selectie beter te organiseren, maar er is meestal ook een ingebouwde zoekmachine waarmee u door de hele directory kunt zoeken.

Een zoekmachine is eigenlijk gewoon elke zoekmachine die door een bepaalde website zoekt. Sommige webdirectories bevatten een zoekmachine, maar de tool werkt alleen op die website. Met andere woorden, terwijl Google miljoenen websites kan doorzoeken, zoekt de zoekmachine van een webdirectory alleen binnen zijn eigen website.

Moet u een webdirectory gebruiken?

Je vraagt je misschien af of je een webdirectory moet gebruiken of dat je moet kiezen voor een zoekmachine. Een zoekmachine vindt immers veel meer informatie omdat een webdirectory per definitie beperkt is in wat hij opsomt.

Het idee achter het gebruik van een webdirectory is dat je vertrouwen hebt in wat de eigenaar vermeldt. Misschien geeft u bijvoorbeeld de voorkeur aan een zorgvuldig uitgekozen lijst van "De beste online games voor kinderen" in plaats van uitgebreid te zoeken met een zoekmachine, die irrelevante resultaten kan opleveren of webpagina's met virussen, ongepaste games, enz.

Uiteindelijk is de keuze aan jou. Als je liever zelf bepa alt welke websites je wilt bezoeken, dan is een zoekmachine handiger. Als u echter niet zeker weet waar u de beste kooksites, natuurkundige informatie of nieuwssites (of letterlijk iets anders) moet zoeken, geeft u misschien de voorkeur aan een webdirectory.

Iets om te onthouden over het kiezen tussen een webdirectory en een zoekmachine is dat de laatste veel vaker wordt bijgewerkt dan een persoon ooit een door mensen beheerde directory zou kunnen bijwerken. Als u op zoek bent naar inhoud die net op het internet verschijnt, is een zoekmachine de betere keuze.

Vanuit het perspectief van een website-eigenaar kan een webdirectory handig zijn als u gebruikers op een specifieke geografische locatie target. U kunt uw website toevoegen aan een directory onder een bepaalde locatie, zodat wanneer gebruikers bladeren naar sites die daar worden vermeld, ze de uwe zullen vinden.

Voorbeelden van webmappen

  • Beste van het web: deze site, opgericht in 1994, helpt u bedrijven te vinden waarvan is vastgesteld dat ze de 'beste van het web' zijn. Site-eigenaren moeten listingkosten betalen om hier een plek te bemachtigen.
  • The World Wide Web Virtual Library: de grootvader van allemaal, deze webdirectory bestaat al sinds 1991 en is daarmee de oudste webdirectory online. Het is gemaakt door de man die HTML en het web heeft uitgevonden, Tim Berners-Lee. Vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het samenstellen van pagina's op het gebied van hun expertise, wat resulteert in een directory die algemeen wordt beschouwd als een van de hoogste beschikbare kwaliteit.
  • Alive Web Directory: duizenden websites worden hier vermeld en hun strikte redactionele proces zorgt ervoor dat u alleen inhoud van de hoogste kwaliteit vindt in categorieën zoals kinderen en tieners, nieuws, regionaal, entertainment, zaken, kunst, wetenschap, sport, winkelen, maatschappij, internet en andere.
  • Jasmine Directory: de talrijke onderwerpen op deze internetdirectory zijn gerangschikt per regio en onderwerp. Bezoekers kunnen hun site tegen betaling indienen.
  • Hotfrog: genaamd "Verenigde Staten's nieuwste lokale bedrijvengids", deze lijst bevat miljoenen bedrijven in tientallen landen.
  • World Site Index: een zoekmachine en webdirectory met een unieke pagina met de nieuwste toevoegingen. Er zijn strikte indieningsregels en veel categorieën om uit te kiezen. Er zijn twee niveaus als u wilt betalen om uw site in te dienen.
  • Incrawler: deze uitgebreide webdirectory accepteert betaalde vermeldingen, organiseert websites in tientallen categorieën en bevat een zoekfunctie.
  • Gezinsvriendelijke sites: actief sinds 1996, dit is een door mensen gemodereerde directory die het web de classificatie "G" geeft.
  • Jayde: Deze webdirectory verkoopt zichzelf als een zakelijke zoekmachine, maar je kunt ook handmatig door de tientallen categorieën bladeren, waaronder alles van overheid en industrie tot energie, gezondheid, auto's, landbouw, detailhandel, chemicaliën, telecommunicatie en elektronica.

Aanbevolen: