Hoe wifi-extender te resetten naar nieuwe router

Inhoudsopgave:

Hoe wifi-extender te resetten naar nieuwe router
Hoe wifi-extender te resetten naar nieuwe router
Anonim

Wat te weten

  • Om een Wi-Fi Extender te resetten en te verbinden met een nieuwe router, koppelt u de Wi-Fi Extender los van de muur.
  • Schakel de bestaande router uit en plug de nieuwe router in.
  • Steek de Wi-Fi-extender weer in de muur en druk op de WPS-knop op de Wi-Fi-extender en de router.

Dit artikel legt uit hoe je een wifi-extender reset en verbindt met een nieuwe router om de signaalsterkte in sommige delen van je huis te verbeteren.

Waarom werken wifi-extenders niet meer?

Een wifi-extender kan om verschillende redenen stoppen met werken. Hoewel dit niet alle redenen zijn waarom het zou kunnen stoppen met werken, zijn enkele voorbeelden: de primaire verbinding is niet langer beschikbaar, een hardwarestoring of een andere beveiligingsreferentie. Dit zijn de stappen om een Wi-Fi Extender te resetten als deze niet meer werkt.

De gemakkelijkste manier om te zien of een Wi-Fi Extender moet worden vervangen, is als het apparaat niet meer oplicht of een signaal uitzendt.

  1. Controleer of de Wi-Fi Extender nog steeds is verbonden met de router.
  2. Er zouden twee extra draadloze netwerken moeten worden uitgezonden vanaf de Wi-Fi Extender. Beide netwerken moeten een "EXT" hebben aan het einde van de netwerknaam. Er zal een 5GHZ- en een 2GHZ-netwerk zijn.

    Image
    Image
  3. Klik op Eigenschappen op het draadloze netwerk.

    Image
    Image
  4. Controleer of het netwerk is verbonden en gegevens verzendt en ontvangt.

    Image
    Image
  5. Als het netwerk niet is verbonden, controleer dan de fysieke Wi-Fi Extender-eenheid.
  6. Zorg ervoor dat de datalampjes groen knipperen.
  7. Controleer het lampje van de draadloze signaalsterkte aan de voorkant van het apparaat.
  8. Als de Wi-Fi Extender zwart of oranje is, heeft hij de verbinding met de router verloren.
  9. Druk op de WPS-knop op uw router die zich meestal bovenaan bevindt.
  10. Druk op de WPS-knop op de Wi-Fi-extender.
  11. De verbinding wordt hersteld.

Moeten wifi-extenders worden vervangen?

Wi-Fi-extenders hoeven over het algemeen niet vaak te worden vervangen, omdat deze apparaten het internetsignaal niet zelfstandig uitzenden. In plaats daarvan is de Wi-Fi-extender een spiegel van een bestaande verbinding, en dus hebben deze apparaten een houdbaarheid van ongeveer drie tot vier jaar tussen nieuwe technologie.

Als u meer dan vier jaar nodig heeft om een Wi-Fi Extender te vervangen, kan dit betekenen dat u nieuwe ontwikkelingen op het gebied van breedbandtechnologie misloopt. Een wifi-extender van goede kwaliteit moet u drie tot vier jaar comfortabel kunnen gebruiken voordat hij moet worden vervangen.

Omdat Wi-Fi-extenders rechtstreeks op stopcontacten worden aangesloten, zijn ze kwetsbaar voor stroompieken die de levensduur van deze apparaten kunnen verkorten.

Hoewel een Wi-Fi Extender niet vaak aan vervanging toe is, kunt u zien wanneer deze wel moet worden vervangen. Sommige symptomen die u kunt ervaren, zijn dat downloads niet zo soepel verlopen als voorheen, en als u inhoud streamt, zult u constant bufferen.

Kunnen wifi-extenders problemen veroorzaken?

Een wifi-extender kan verbindingsproblemen veroorzaken als het apparaat niet goed werkt. Hier zijn een paar veelbetekenende signalen dat uw Wi-Fi Extender niet meer werkt.

  • Vaak opnieuw verbinding moeten maken: Een eerste teken dat een wifi-extender defect is, is als je het signaal voortdurend verliest.
  • Internetsnelheid is traag of inconsistent: Omdat een Wi-Fi-extender een bestaand signaal opnieuw uitzendt, zou de internetsnelheid redelijk goed moeten zijn. Maar als de internetsnelheid trager is dan normaal en je veel downloads hebt laten vallen, kan dit een teken zijn dat de wifi-extender slecht is.
  • De Wi-Fi Extender gaat helemaal niet aan: De gemakkelijkste manier om te zien of de Wi-Fi Extender problemen veroorzaakt, is door te kijken of het apparaat is ingeschakeld Aan. Een defecte wifi-extender verliest stroom en gaat uiteindelijk helemaal niet meer aan.

FAQ

    Waar moet ik mijn wifi-extender plaatsen?

    Je extender moet dicht genoeg bij de router zijn om een sterk signaal te hebben en tegelijkertijd een maximaal groter bereik te bieden. Zodra je de beste plek voor je router hebt gevonden, plaats je de extender in het midden van een gebied dat een sterkere wifi-verbinding nodig heeft.

    Hoe werken wifi-extenders?

    Wi-Fi-extenders breiden het wifi-signaal van je router uit door aparte netwerken te creëren. Op die manier kun je schakelen tussen de router en het extender-netwerk, afhankelijk van welke op een bepaald moment sterker is.

    Hoe reset ik mijn router?

    Als u uw router wilt resetten, zoekt u naar een resetknop aan de onderkant of zijkant van het apparaat. Mogelijk moet u een paperclip gebruiken om de knop 30 seconden ingedrukt te houden. Wanneer je je router reset, moet je ook je modem resetten.

    Hoe gebruik ik een router als wifi-extender?

    Om een router als wifi-extender te gebruiken, verbindt u deze via Ethernet met uw hoofdrouter en plaatst u deze in AP-modus. Om hem als wifi-repeater zonder kabel te gebruiken, zet je je extra internetrouter in de herhaalmodus.

Aanbevolen: