Hoe WhatsApp-leesbewijzen te identificeren en uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe WhatsApp-leesbewijzen te identificeren en uit te schakelen
Hoe WhatsApp-leesbewijzen te identificeren en uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • iPhone: Instellingen > Account > Privacy > toggle Lezen Kassabonnen tot Uit positie.
  • Android: Meer opties > Instellingen > Account > Privacy > toggle Leesbewijzen naar Uit positie.

Dit artikel legt uit hoe je leesbevestigingen in WhatsApp uitschakelt, zodat iemand die contact met je opneemt niet weet wanneer en of je hun berichten hebt gelezen. Instructies zijn van toepassing op WhatsApp voor iPhone en Android.

Leesbewijzen uitschakelen in WhatsApp voor iPhone

Je kunt leesbevestigingen op de iPhone in een paar stappen uitschakelen, waardoor de functie wordt uitgeschakeld voor alle één-op-één chats.

  1. Open WhatsApp.
  2. Selecteer Instellingen in het onderste menu.
  3. Selecteer Account.
  4. Selecteer Privacy.
  5. Uitschakelen Leesbewijzen.

    Image
    Image

Leesbewijzen uitschakelen in WhatsApp voor Android

Het uitschakelen van deze functie op Android is vergelijkbaar met iOS en net zo eenvoudig.

  1. Open WhatsApp en selecteer Meer opties (drie verticale stippen).
  2. Select Instellingen > Account > Privacy.
  3. Uitschakelen Leesbewijzen.

Het WhatsApp-berichtinfoscherm

Voor meer gedetailleerde informatie wordt het WhatsApp Message Info scherm weergegeven wanneer je bericht is afgeleverd, gelezen of afgespeeld door de ontvanger.

Om het Message Info-scherm op WhatsApp voor iPhone te zien, open je een chat met een contact of groep en veeg je van rechts naar links.

Image
Image

Om het Message Info-scherm op WhatsApp voor Android te zien, open je een chat met een contact of groep, tik je op je verzonden bericht en houd je het vast, druk je op het menu met drie stippen en dan Info.

Over WhatsApp Leesbevestigingen

WhatsApp Leesbevestigingen zien eruit als vinkjes. Wanneer u een bericht verzendt, verschijnt er een grijs vinkje naast de tijdstempel. Bij levering aan de ontvanger verschijnen twee vinkjes. Wanneer de ontvanger het leest, verschijnen er twee blauwe vinkjes. In een groepschat worden beide vinkjes blauw nadat elke deelnemer aan de groepschat het bericht heeft geopend.

Als je geen twee blauwe vinkjes ziet naast een bericht dat je hebt verzonden, heeft de ontvanger het niet geopend, een van jullie heeft leesbevestigingen uitgeschakeld, de ontvanger heeft je geblokkeerd of een van jullie heeft verbindingsproblemen.

Leesbewijzen zijn tweerichtingsverkeer. Als je leesbevestigingen uitschakelt, kun je niet zien wanneer anderen de jouwe hebben gelezen.

Er is geen manier om de leesbevestigingen voor groepschats uit te schakelen of ontvangstbewijzen voor spraakberichten af te spelen op Android of iOS.

Aanbevolen: