Drivers zoeken en downloaden van websites van fabrikanten

Inhoudsopgave:

Drivers zoeken en downloaden van websites van fabrikanten
Drivers zoeken en downloaden van websites van fabrikanten
Anonim

Wat te weten

  • Identificeer specifieke hardware (merk, model, enz.).
  • Bezoek de site van de fabrikant en zoek downloads voor uw hardware,
  • Download en installeer het juiste stuurprogramma voor uw besturingssysteem.

De beste plaats om een stuurprogramma te downloaden is rechtstreeks van de hardwarefabrikant. Voordat u een stuurprogramma kunt bijwerken, moet u de nieuwste versie zoeken en downloaden.

Drivers die van de fabrikant zijn gedownload, zijn de meest geteste en up-to-date beschikbare stuurprogramma's. De fabrikant is bijna altijd de originele bron van elk stuurprogramma dat u ergens anders vindt, dus waarom zou u het niet van de bron downloaden?

Als het niet mogelijk is om stuurprogramma's rechtstreeks van de fabrikant te downloaden, zijn er verschillende andere downloadbronnen voor stuurprogramma's beschikbaar. Gratis programma's voor het bijwerken van stuurprogramma's zijn ook een andere optie en zijn vaak sneller en gemakkelijker te gebruiken dan de handmatige route te volgen.

Image
Image

Volg de onderstaande stappen om stuurprogramma's rechtstreeks van de websites van hardwarefabrikanten te zoeken en te downloaden:

Drivers zoeken en downloaden van websites van fabrikanten

  1. Identificeer het merk en model van de specifieke hardware waarvoor u stuurprogramma's nodig hebt. U hebt deze informatie nodig zodat u weet met welk bedrijf u contact moet opnemen en welke specifieke stuurprogramma's u van hun website moet downloaden.

    Een geweldige manier om dit te doen, behalve het openen van uw computer, is door een gratis hulpmiddel voor systeeminformatie te gebruiken. We konden bijvoorbeeld Speccy gebruiken om details te vinden over onze videokaart, die een NVIDIA GeForce GTX 745 bleek te zijn.

    Image
    Image

    Als u stuurprogramma's zoekt voor een computersysteem van een merk (zoals een Dell desktop, een Toshiba-laptop, enz.), hebt u alleen het exacte modelnummer van uw volledige systeem nodig. Het zou niet nodig moeten zijn om de bijzonderheden van een afzonderlijk stuk hardware op uw computer te identificeren, tenzij u deze zelf hebt geüpgraded.

  2. Zoek de ondersteuningswebsite van de hardwarefabrikant. Bijna elke hardwarefabrikant ter wereld heeft een website met gedetailleerde ondersteuningsinformatie, waaronder downloads van stuurprogramma's, handleidingen, informatie over het oplossen van problemen, enz.

    Om door te gaan met het bovenstaande voorbeeld, konden we die informatie online onderzoeken om de NVIDIA GeForce Drivers-pagina te bereiken om de driver te downloaden die we nodig hadden.

    Image
    Image
  3. Zoek het downloadgedeelte voor stuurprogramma's op de ondersteuningssite van de fabrikant.

    Het downloadgebied voor stuurprogramma's kan verschillende namen hebben, waaronder Downloads, Software Downloads, Driver Downloads, Drivers, Drivers and Firmware, Drivers and Software, etc. Als u eerst de startpagina van een website bezoekt, zoekt u naar een ondersteuningsgebied. Alle opties voor het downloaden van stuurprogramma's bevinden zich waarschijnlijk in dat gebied.

  4. Gebruik de navigatie- of zoekmogelijkheden van de website om de specifieke hardware te kiezen waarvoor u stuurprogramma's nodig hebt.

    Elke website is anders, dus het is moeilijk om nauwkeurige instructies te geven over hoe u door een catalogus met downloads van stuurprogramma's moet navigeren, maar de meeste ondersteuningssites die we hebben gezien, zijn redelijk eenvoudig te gebruiken. Als je moeite hebt om je weg te vinden op een specifieke website, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf.

  5. Kies de stuurprogramma's die zijn ontworpen voor uw besturingssysteem. U zou bijvoorbeeld de Windows 11-stuurprogramma's kiezen als u dat besturingssysteem gebruikt. Zie Welke versie van Windows heb ik? als je het niet zeker weet.

    Sommige websites kunnen deze opties zelfs automatisch voor u voorstellen door uw computer snel te scannen op die informatie.

    Image
    Image

    Je moet ook kiezen tussen 32-bits en 64-bits stuurprogramma's. Als u een 32-bits versie van Windows gebruikt, moet u 32-bits stuurprogramma's installeren. Als u een 64-bits versie van Windows gebruikt, moet u 64-bits stuurprogramma's installeren. Zie Heb ik een 32-bits of 64-bits versie van Windows? voor instructies om dat uit te zoeken.

  6. Download de stuurprogramma's naar uw computer. Bewaar het gedownloade bestand op uw bureaublad of op een andere bekende locatie.

    Veel stuurprogramma's die tegenwoordig beschikbaar zijn, zijn geconfigureerd voor automatische installatie. Dit betekent dat u alleen het gedownloade bestand hoeft uit te voeren en dat de stuurprogramma's automatisch worden bijgewerkt. De instructies op de website van de fabrikant zouden u moeten vertellen of de stuurprogramma's die u downloadt op deze manier zijn geconfigureerd. Zo ja, dan is er geen reden om door te gaan met deze stappen.

  7. Extract de gedownloade stuurprogramma's. De instructies op de downloadpagina van het stuurprogramma op de website van de hardwarefabrikant zouden gedetailleerde instructies moeten geven om dit te doen.

    Meestal omvat dit het decomprimeren van de vele stuurprogrammabestanden die zich in het gecomprimeerde bestand bevinden dat u hebt gedownload. Er zijn gratis programma's voor het uitpakken van bestanden die deze taak voor u kunnen uitvoeren. De meeste gecomprimeerde bestanden hebben een bestandsextensie van ZIP of misschien RAR, maar de meeste programma's in die lijst kunnen beide aan, zoals 7-Zip.

    Soms hebben de gecomprimeerde bestanden een zelfuitpakkend formaat met een EXE-bestandsextensie, waardoor het installatieproces erg eenvoudig is.

  8. De gedownloade stuurprogramma's voor uw hardware kunnen nu worden bijgewerkt in Apparaatbeheer.

Aanbevolen: