Hoe u uw bureaublad kunt synchroniseren met de cloud met OneDrive

Inhoudsopgave:

Hoe u uw bureaublad kunt synchroniseren met de cloud met OneDrive
Hoe u uw bureaublad kunt synchroniseren met de cloud met OneDrive
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Desktop Properties > Location > Move > OneDrive > Nieuwe map, voer " Desktop" in, kies Selecteer map >Bevestigen.
  • Door je bureaublad te synchroniseren met OneDrive heb je toegang tot bestanden op elk apparaat.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw bureaublad naar de cloud kunt verplaatsen met OneDrive op Windows 10 en hoger.

Bottom Line

Het plaatsen van veelgebruikte mappen zoals uw Windows-bureaublad in de cloud is een geweldige oplossing als u uw bureaublad gebruikt om gedownloade bestanden of veelgebruikte items op te slaan. Op die manier heb je die bestanden altijd op al je apparaten gesynchroniseerd. Je kunt ook andere pc's die je gebruikt aansluiten met OneDrive-synchronisatie.

Hoe u uw bureaublad naar de cloud kunt verplaatsen met OneDrive

Voordat u begint, installeert u de OneDrive-desktopsynchronisatieclient op uw versie van Windows. Windows 10 en later hebben dit programma.

Microsoft ondersteunt niet langer Windows 7, 8 of 8.1.

  1. Open de Windows Verkenner, klik met de rechtermuisknop op Desktop, en selecteer vervolgens Properties.

    Image
    Image
  2. In het Desktop Properties dialoogvenster, selecteer de Location tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer Verplaatsen.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik in het dialoogvenster op OneDrive en selecteer vervolgens Nieuwe map om een nieuwe map te maken. Noem het Desktop.

    Image
    Image

    Ongeacht hoe u de map noemt, deze wordt weergegeven als Desktop in de OneDrive-bestandslijst. Als u drie computerdesktops hebt die synchroniseren met hetzelfde OneDrive-account, gebruiken ze elk een andere mapnaam, maar worden ze weergegeven als Desktop.

  5. Met de Desktop map gemarkeerd, selecteer Select Folder.

    Image
    Image
  6. Selecteer Toepassen om de nieuwe instellingen toe te passen. Het tekstinvoervak op het tabblad Locatie moet er als volgt uitzien:

    C:\Users\[Gebruikersnaam]\OneDrive\Desktop

    Image
    Image
  7. Selecteer Yes om te bevestigen dat u het bureaublad naar OneDrive wilt verplaatsen en selecteer vervolgens OK om de te sluiten Bureaubladeigenschappen dialoogvenster.

Verplaats elke map op uw Windows-computer naar OneDrive met hetzelfde proces.

Zijn mijn bestanden veilig in de cloud?

Je bureaublad of andere mappen naar de cloud verplaatsen is handiger dan bestanden overzetten met een USB-stick. Er zijn echter enkele beveiligingsimplicaties van opslag in de cloud. Telkens wanneer u bestanden online zet, zijn die bestanden mogelijk toegankelijk voor anderen. Wetshandhavers kunnen bijvoorbeeld een bevel gebruiken om toegang tot uw bestanden te eisen, en u wordt mogelijk niet op de hoogte gebracht wanneer dit gebeurt.

Een vaker voorkomend probleem is wanneer hackers het wachtwoord van uw account raden of stelen. Als dat gebeurt, hebben de slechteriken mogelijk toegang tot uw OneDrive-bestanden. Dat is niet erg als je alleen oude poëzie van de middelbare school in de cloud hebt opgeslagen. Ongeautoriseerde toegang tot werkdocumenten of bestanden met persoonlijke informatie kan echter verwoestend zijn.

Er zijn verschillende beveiligingsmaatregelen die u kunt nemen om dit risico te verkleinen. Een daarvan is om tweefactorauthenticatie in te schakelen voor uw cloudopslagaccount. Een eenvoudigere maatregel is om te voorkomen dat u iets in de cloud plaatst dat informatie bevat waarvan u niet wilt dat anderen het zien. Voor thuisgebruikers betekent dat meestal dat u items zoals financiële spreadsheets, rekeningen en hypotheken op uw harde schijf moet bewaren en niet in de cloud, met de bijbehorende risico's die voortvloeien uit het verlies van toegang als de harde schijf defect raakt.

Microsoft heeft een Personal Vault-functie voor OneDrive uitgebracht, die in 2019 in golven wordt uitgerold naar gebruikers over de hele wereld, die extra beveiliging biedt door middel van versleuteling en geforceerde meervoudige verificatie. Voor kritieke bestanden die relatief weinig worden gebruikt, biedt Personal Vault een goede balans tussen bescherming en gemakkelijke toegang.

Aanbevolen: