Hoe u uw Logitech Unifying-ontvanger kunt bijwerken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Logitech Unifying-ontvanger kunt bijwerken
Hoe u uw Logitech Unifying-ontvanger kunt bijwerken
Anonim

Wat te weten

  • Update ontvanger: Ga naar de downloadpagina, dubbelklik op updatebestand > Continue > Update.
  • Logitech-apparaten met een oranje ster aan de zijkant van de ontvanger zijn kwetsbaar voor aanvallen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Logitech Unifying Receiver-software bijwerkt om uw Logitech draadloze muis, draadloos toetsenbord of presentatieklikker veilig en correct te laten werken. Informatie is van toepassing op draadloze Logitech-apparaten; voor andere fabrikanten, raadpleeg hun websites voor details.

Hoe u uw Logitech Unifying-ontvanger kunt updaten

Het is relatief eenvoudig om uw Logitech Unifying-ontvanger bij te werken om uzelf tegen deze aanvallen te beschermen. Zorg ervoor dat u deze bijwerkt naar de versie die is uitgebracht op of na augustus 2019 toen Logitech een extra patch uitbracht.

  1. Navigeer naar Logitech's update-downloadpagina in een browser en download het juiste Windows- of Mac-updatepakket voor uw computer.
  2. Dubbelklik op het updatebestand om het te starten (Windows) of pak het uit en dubbelklik erop (Mac). De Logitech Firmware Update Tool zou moeten starten.
  3. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  4. De tool screent je computer en laat je weten of Logitech-apparaten moeten worden bijgewerkt.

    Image
    Image
  5. Als het apparaten detecteert om bij te werken, selecteert u Update.
  6. Als de apparaten up-to-date zijn, informeert het hulpprogramma u en kunt u Sluiten selecteren om het hulpprogramma af te sluiten.

    Image
    Image

Identificeren of uw Logitech-dongle kwetsbaar is

Wanneer een Logitech-apparaat een oranje ster op de zijkant van de ontvanger heeft, is het apparaat kwetsbaar voor hacks waarmee aanvallers de controle over uw computer kunnen krijgen.

Image
Image

Als je ontvanger deze ster niet heeft, ben je waarschijnlijk veilig, maar het is nog steeds altijd een best practice om al je software en firmware up-to-date te houden om te voorkomen dat je wordt blootgesteld aan potentiële bedreigingen.

Hoe de Logitech Unifying Receiver-hack werkt

De eerste hack werd ontdekt in 2016 ("MouseJack" genoemd), maar de Logitech Unifying-ontvanger loopt nog steeds gevaar. Hiermee kan alles dat een signaal uitzendt dat zich voordoet als een draadloze muis, verbinding maken met de draadloze muisontvanger (dongle) die op een computer is aangesloten. Met de dongle kan het nieuwe signaal zonder vragen op uw computer worden aangesloten en kan een hacker controle over uw computer krijgen, ongeacht welke beveiligingssystemen u gebruikt.

Deze hack werkt omdat draadloos muisverkeer niet altijd versleuteld is, zoals het meeste draadloze toetsenbordcommunicatieverkeer. Het betrof draadloze muizen, toetsenborden, presentatieklikkers en andere draadloze apparaten van een aantal fabrikanten, zoals Logitech, Microsoft, Amazon, Dell, HP en Lenovo. Het is echter belangrijk op te merken dat dit beveiligingslek geen invloed heeft op Bluetooth-apparaten of draadloze USB-dongles die niet actief in gebruik zijn, alleen degene die op uw computer zijn aangesloten.

Meer risico voor draadloze apparaten

Toen beveiligingsonderzoekers de kwetsbaarheid wat verder onderzochten, ontdekten ze extra problemen met deze dongles. Ze ontdekten dat aanvallers het communicatieverkeer via het toetsenbord kunnen volgen, toetsaanslagen kunnen injecteren via dongles die niet zijn aangesloten op een draadloos toetsenbord, encryptiesleutels kunnen herstellen en uw computer kunnen overnemen. Nu werden niet alleen dongles gebruikt, maar zelfs die niet op een computer waren aangesloten.

De kwetsbaarheid was aanwezig in al deze dongles vanwege een enkele draadloze chip die ze gebruiken. In het geval van Logitech is hun verenigende technologie een standaardtechnologie die ze al bijna tien jaar leveren met een breed scala aan draadloze Logitech-apparatuur.

Aanbevolen: