Hoe u uw grafische stuurprogramma in Windows kunt bijwerken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw grafische stuurprogramma in Windows kunt bijwerken
Hoe u uw grafische stuurprogramma in Windows kunt bijwerken
Anonim

Wat te weten

  • Automatisch: Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Apparaatbeheer.
  • Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de adapter en selecteer Stuurprogramma bijwerken > Automatisch zoeken naar stuurprogrammasoftware.
  • Handmatig: Download software, open Device Manager, klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma, selecteer Update Driver > Browse My Computer voor stuurprogrammasoftware.

Als je aan het gamen bent op een Windows-pc, kan het zijn dat je spel hapert en hapert of dat de beelden niet zo spectaculair zijn als je zou willen. Koop nog geen nieuwe computer. Mogelijk heeft u alleen een update van het stuurprogramma van de grafische kaart nodig. Blijf lezen om te leren hoe u een grafisch stuurprogramma bijwerkt.

Een stuurprogramma voor een grafische kaart bijwerken

Voor het grootste deel, en in de meeste gewone computergebruiksituaties, hoeft u het grafische stuurprogramma nooit bij te werken. Maar als je aan het gamen bent, 3D-graphics maakt of je systeem gebruikt voor video-intensief werk, is het een goed idee om je grafische driver up-to-date te houden.

Er zijn veel manieren om dit aan te pakken die tijd kosten en verwarrend zijn, maar je Windows-computer is slim genoeg om de meeste verwarring te omzeilen en te vinden wat hij nodig heeft. Je moet alleen weten hoe je het moet vragen om dat te doen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start op uw Windows 10-computer en selecteer vervolgens Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  2. Windows toont alle apparaten binnenin en aangesloten op uw computer. Zoek naar beeldschermadapters en selecteer de pijl links ervan om alle grafische controllers op uw computer weer te geven.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw grafische kaart of beeldschermadapter en selecteer vervolgens Stuurprogramma bijwerken.

    Image
    Image
  4. Windows zal vragen of u een nieuwer stuurprogramma wilt zoeken. Selecteer Automatisch zoeken naar stuurprogrammasoftware om een nieuwer stuurprogramma voor uw kaart te zoeken.

    Image
    Image
  5. Als Windows een update vindt, wordt deze automatisch geïnstalleerd.

Hoe u het grafische stuurprogramma handmatig kunt bijwerken

Voor veel gaming- en high-end video- of 3D-grafische kaarten moet je rechtstreeks naar de site van de maker van de grafische kaart gaan om de meest up-to-date stuurprogramma's voor je gaming- en intensieve grafische doeleinden te vinden.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start op uw Windows 10-computer en selecteer vervolgens Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  2. Zoek naar beeldschermadapters en selecteer de pijl links ervan om alle grafische controllers op uw computer weer te geven.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw grafische kaart of beeldschermadapter en selecteer vervolgens Eigenschappen.

    Image
    Image
  4. Windows zal u het exacte model van uw grafische kaart vertellen in het pop-upmenu dat verschijnt. Schrijf dat op.

    Image
    Image
  5. Ga naar de website van het bedrijf dat uw chauffeur maakt. De onderstaande links brengen u rechtstreeks naar de downloadpagina van het grafische stuurprogramma van dat bedrijf.

    • NVIDIA Driver Downloads
    • AMD Graphics Driver Downloads
    • Intel Graphics Driver Downloads
  6. Zoek op de site het model van uw grafische kaart en download de juiste driver voor uw specifieke grafische kaart.

    Hardwarebedrijven maken het u gemakkelijk om te vinden wat u zoekt. NVIDIA biedt bijvoorbeeld een vervolgkeuzemenu dat u rechtstreeks naar het model GPU of grafische controller brengt dat u heeft.

  7. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer vervolgens Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  8. Expand Display Adapters, klik met de rechtermuisknop op de naam van uw grafische kaart en selecteer vervolgens Update Driver > Browse My Computer for Driver Software.

    Image
    Image
  9. Selecteer Browse om het gedownloade driver-updatebestand te vinden. Tenzij u uw nieuwe stuurprogramma ergens specifiek hebt opgeslagen, vindt u het in uw map Downloads, onder Gebruikers. Zodra u het hebt gevonden, selecteert u het en selecteert u vervolgens OK.

    Image
    Image
  10. Windows begint uw nieuwe driver te installeren. Volg de instructies en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: