Hoe u uw MacBook Pro kunt bijwerken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw MacBook Pro kunt bijwerken
Hoe u uw MacBook Pro kunt bijwerken
Anonim

Wat te weten

  • Voor recente macOS-versies, selecteer Apple icon > System Preferences > Software Update > Nu bijwerken.
  • Ga voor oudere versies naar de App Store > Updates. Als u een Software-update beschikbaar ziet, klikt u op Update.
  • Maak, voordat je gaat updaten, een back-up van je Mac en maak de schijf schoon om ervoor te zorgen dat je Mac soepeler werkt.

Dit artikel legt uit hoe je je MacBook Pro kunt updaten. De instructies zijn van toepassing op alle modellen en alle versies van macOS en OS X.

Een upgrade downloaden

Als je Mac momenteel macOS Mojave (10.14) of hoger gebruikt, download dan upgrades in de Systeemvoorkeuren van je Mac. Als je Mac op macOS HighSierra (10.13) of ouder draait, download dan updates via de App Store.

Upgraden van recente versies van macOS

Als je een recente macOS-versie hebt, ga dan naar het venster Software-update door eerst naar Systeemvoorkeuren te gaan. U kunt deze methode gebruiken om te updaten vanaf de twee vorige versies van macOS. Met deze methode kunt u bijvoorbeeld upgraden naar Big Sur (11.0) van macOS Catalina (10.15) of Mojave (10.14). Hier is hoe:

  1. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op het Apple icoon.
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren.
  3. Kies Software-update.
  4. Nadat uw Mac de laatste update heeft gevonden, klikt u op Nu bijwerken.

    Image
    Image

Hiermee begint het installatieproces, dat ongeveer een half uur kan duren, afhankelijk van uw MacBook Pro, en dat eindigt met het opnieuw opstarten van uw apparaat.

Upgraden van oudere versies van macOS en OS X

Als je een oudere compatibele versie van macOS hebt, download dan de upgrade uit de App Store. U kunt bijvoorbeeld upgraden naar macOS Big Sur (11.0) als op uw computer momenteel macOS 10.13 via OS X Mavericks (10.9) wordt uitgevoerd met deze methode.

  1. Open de App Store op je Mac (meestal te vinden in het Dock onderaan het scherm, hoewel je op Command kunt drukken + Spatiebalk en typ vervolgens App Store.
  2. Klik op de Updates tab.

    Image
    Image
  3. Als u een software-update beschikbaar ziet, klikt u op Update.

Hiermee begint het installatieproces, dat enige tijd kan duren om te voltooien en dat eindigt met het opnieuw opstarten van uw Mac.

Als je geen snelle internetverbinding hebt, breng je computer dan naar een Apple Store voor een upgrade-download.

Welke versie van macOS gebruik je?

Het updaten van je MacBook Pro is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je niet wordt beïnvloed door bugs of kwetsbaarheden. Het is ook de enige manier om te profiteren van bepaalde nieuwe functies die Apple regelmatig uitrolt, zoals de donkere modus.

Voordat u uw MacBook Pro bijwerkt naar de nieuwste versie van macOS, moet u controleren of uw MacBook compatibel is.

Om erachter te komen welk besturingssysteem u momenteel gebruikt, klikt u op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteert u Over deze Mac. Dit zal je vertellen welke versie van het besturingssysteem je hebt.

Image
Image

Hardware- en softwarevereisten voor updates

De huidige versie van macOS is macOS Big Sur (11.0). Als je je MacBook Pro wilt updaten naar macOS Big Sur, staat op de website van Apple dat je MacBook Pro eind 2013 of later geproduceerd moet zijn. Update naar Big Sur vanaf macOS Mavericks (10.9). U kunt alleen upgraden van OS X Mountain Lion (10.8) als u eerst een upgrade naar OS X El Capitan (10.11) uitvoert.

Dit heb je ook nodig als je wilt upgraden naar een van de volgende versies van macOS of zijn voorganger, OS X.

  • macOS Catalina (10.15): MacBook Pro vanaf medio 2012 of later; OS X Mavericks (10.9) of hoger.
  • macOS Mojave (10.14): MacBook Pro geproduceerd medio 2012 of recenter; OS X Mountain Lion (10.8) of hoger.
  • macOS High Sierra (10.13) of macOS Sierra (10.12) MacBook Pro vanaf medio 2010 of later; OS X Lion (10.7) of hoger voor Sierra en OS X Mountain Lion (10.8) in het geval van High Sierra.
  • OS X El Capitan (10.11): MacBook Pro vanaf medio 2007 of later; OS X Snow Leopard (10.6) of hoger.
  • OS X Yosemite (10.10): MacBook Pro vanaf medio 2006 of later; OS X Snow Leopard of hoger.

Sommige gebruikers van oudere Macs hebben problemen gemeld na het upgraden naar macOS Monterey en zeggen dat dit ernstige problemen kan veroorzaken voor iMac, Mac mini en MacBook Pro. Neem contact op met Apple om er zeker van te zijn dat uw apparaat kan upgraden naar macOS Monterey voordat u de update probeert.

Wat u moet doen voordat u MacBook Pro bijwerkt

Het eigenlijke proces van het updaten van een MacBook Pro is eenvoudig genoeg. Er zijn echter een paar stappen die u misschien wilt nemen ter voorbereiding op het proces.

Maak een back-up van de Mac

Hier leest u hoe u een back-up van uw Mac maakt met Time Machine. Dit is niet 100 procent nodig, maar het is altijd beter om een back-up te hebben voor het geval er iets misgaat. Dit is wat je doet om een back-up voor je Mac te maken.

  1. Sluit een extern opslagapparaat aan, zoals een USB-, Thunderbolt- of FireWire-schijf.
  2. Klik op het Apple pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.
  3. Klik op Systeemvoorkeuren.
  4. Klik op Time Machine.
  5. Klik op Selecteer back-upschijf.

    Image
    Image
  6. Selecteer uw externe schijf en klik vervolgens op Back-ups versleutelen en Schijf gebruiken.
  7. Klik op de On-knop in de linkerkolom van het Time Machine-venster.

Nadat je op Schijf gebruiken hebt geklikt, begint Time Machine regelmatig back-ups te maken van je MacBook Pro. De eerste back-up duurt het langst.

De Mac aanpassen

Een ander ding dat u misschien wilt doen voordat u uw besturingssysteem bijwerkt, is uw Mac afstellen. Om dit te doen, moet u de schijf van uw Mac opschonen. Opschonen is niet vereist, maar het kan je Mac helpen om soepeler te werken, waardoor hij beter in staat is om een nieuwer besturingssysteem aan te kunnen.

Dit is wat je doet. Deze stapsgewijze instructies hebben betrekking op CleanMyMac X, maar u kunt het ook doen met een andere gratis Mac-cleaner:

  1. Gedownload en start CleanMyMac X.
  2. Klik Smart Scan.
  3. Klik op Scan.
  4. Klik op Uitvoeren.

Schonere tools zoals CleanMyMac scannen je MacBook op ongewenste en onnodige bestanden, waardoor je de mogelijkheid hebt om dergelijke bestanden te verwijderen nadat ze zijn gevonden. Ze zullen je Mac niet in een geheel nieuwe machine veranderen, maar ze helpen hem over het algemeen om met wat minder wrijving te werken.

Aanbevolen: