We hebben nu meer dan ooit goedkope EV's nodig

Inhoudsopgave:

We hebben nu meer dan ooit goedkope EV's nodig
We hebben nu meer dan ooit goedkope EV's nodig
Anonim

Je wist misschien niet eens dat hij nog in productie was, maar de zeer goedkope Chevy Spark gaat weg. Met een prijs buiten de deur van $ 14.595, inclusief bestemmingstoeslagen, was de Spark een van een klein handjevol voertuigen dat de barrière van $ 20.000 niet doorbrak.

Terwijl de productie van de kleine auto stopt, zijn de gemiddelde kosten van een nieuw voertuig in de Verenigde Staten omhooggeschoten tot een bankroet van $ 47.000. Beperkingen in de toeleveringsketen hebben de prijs van een nieuw voertuig beïnvloed, maar het is niet zoals vóór de pandemie toen de gemiddelde kosten van een nieuwe auto daalden.

Image
Image

Deze situatie komt vooral voor in de ruimte voor elektrische voertuigen (EV). Met uitzondering van twee voertuigen, de Nissan Leaf en de Mini SE, zal een elektrische auto van minder dan $ 30.000 die de grens van 200 mijl doorbreekt niet snel gebeuren.

Dat is een enorme klap voor het plan om meer bestuurders achter het stuur van EV's te krijgen. De realiteit is dat veel werkende gezinnen die zich maar één auto kunnen veroorloven, beter iets kunnen kopen dat op gas rijdt en al hun taken aankan.

De Nissan Leaf op instapniveau van 149 mijl is misschien een geweldige auto voor boodschappen en woon-werkverkeer, maar het zal niet werken als een enige auto, aangezien betaalbare woningen steeds verder weg worden geduwd van stedelijke gebieden waar veel mensen wonen werk en de infrastructuur van het openbaar vervoer is niet bijgewerkt om bij te blijven.

Beste plannen

Dat wil niet zeggen dat er geen plannen zijn geweest om goedkopere EV's te verkopen. Het hele uitgangspunt van Tesla was om dure luxe auto's te bouwen en vervolgens het geld dat met die voertuigen werd verdiend te gebruiken om minder dure voertuigen voor de massa te bouwen. Dat pakte niet zo goed uit. De $ 35.000 Model 3 duurde niet erg lang, en hoewel CEO Elon Musk in 2020 een EV van $ 25.000 had aangekondigd, is hij sindsdien op die proclamatie teruggekomen.

Volkswagen heeft een goedkope EV op komst, het ID. Life-conceptvoertuig zal naar verwachting in 2025 landen met een startprijs van $ 22.500. En een bereik van ongeveer 250 mijl. Helaas heeft VW zich niet verplicht het voertuig in de Verenigde Staten te verkopen.

Image
Image

We houden van grote auto's

Of het nu een fout van marketing is of het idee dat we een auto voor het geval dat nodig hebben, de Verenigde Staten houden van een grote auto. Het is een van de redenen waarom de Chevy Spark verdwijnt. Daarom hebben we nog steeds de Honda CRV, maar niet de Honda Fit. Dat is tenminste de heersende gedachte.

Ondertussen kan Mini de productie van zijn plezierige Mini SE EV niet bijhouden. Hoewel dat meer een auto voor liefhebbers is dan iets dat is gebouwd voor het dagelijkse leven van gezinnen. Het probleem is dat grootte geld kost. Hoe groter het voertuig, hoe meer het weegt, hoe meer het weegt, hoe groter het accupakket en hoe duurder het voertuig.

Hetzelfde spelplan

Dus terwijl Tesla zich heeft teruggetrokken uit het leveren van een goedkope EV omdat het te druk is met mensachtige robots en zijn steeds vertraagde Full Self Driving-systeem, proberen andere autofabrikanten hun Masterplan uit te werken. GM begon met de Bolt, maar draaide naar grote vrachtwagens en luxe SUV-EV's. Ford gebruikt zijn twee grootste naamplaten, de Mustang en F-150, om zijn EV-assortiment een vliegende start te geven, terwijl bijna elke andere autofabrikant werkt aan of een soort van kleine tot middelgrote SUV EV verkoopt.

Het is logisch. Die auto's verkopen heel goed. Autofabrikanten moeten nog steeds winst maken, zelfs als ze overstappen op EV's, en daar zit nu het geld.

"De realiteit is dat veel werkende gezinnen die zich maar één auto kunnen veroorloven, beter iets kunnen kopen dat op benzine rijdt…"

Minder technologie, meer bereik

De hoop is dat de winst van deze dure EV's eerder vroeger dan later zal worden besteed aan het bouwen van elektrische voertuigen die kunnen worden gekocht door mensen die niet op zoek zijn naar een tweede auto, maar in plaats daarvan hun enige auto kopen en hopen groener te zijn terwijl je dat doet.

Uiteindelijk openen EV's een heleboel technologische mogelijkheden, zoals autonome voertuigen. Dat betekent niet dat die stukjes technologie in elk voertuig moeten worden geschoven. Bouw in plaats daarvan misschien een goedkope EV zonder alle trucjes en zelfrijdende beloften die genoeg bereik biedt voor een gezin zonder dat iemand een tweede baan nodig heeft.

Als we overal EV's willen, moeten we EV's bouwen voor iedereen.

Aanbevolen: