Nintendo zegt dat veel huishoudens meer dan één schakelaar nodig hebben

Nintendo zegt dat veel huishoudens meer dan één schakelaar nodig hebben
Nintendo zegt dat veel huishoudens meer dan één schakelaar nodig hebben
Anonim

Een nieuwe Q&A tussen Nintendo en investeerders heeft onthuld dat veel gezinnen meer dan één Switch nodig hebben om aan hun gamingbehoeften te voldoen.

Nintendo deelde het nieuws in een recente vraag-en-antwoordoproep met investeerders, waar het de populariteit en het algehele succes van de console in 2020 onthulde, evenals plannen om die dekking in de toekomst uit te breiden. Een van de meest opvallende dingen die in de Q&A werden beschreven, was een rapport dat 20% van de Switch-verkopen in het afgelopen jaar werden verkocht aan huishoudens die er al een hadden. Engadget merkt op dat de release van titels als Mario Kart Life: Home Circuit en Animal Crossing: New Horizons de aankopen had kunnen stimuleren.

Image
Image

Die 20% van de omzet komt neer op ongeveer 5,8 miljoen consoles, volgens Gamasutra. Gamasutra meldt ook dat deze vraag naar meerdere consoles in hetzelfde huishouden er een is die Nintendo eerder had genoemd als de grootste groeimogelijkheid, vooral in het Westen. Dit nieuws kan een indicatie zijn van hoe goed dat plan gaat.

"In het vorige fiscale jaar was de vraag van huishoudens naar meerdere systemen goed voor ongeveer 20% van de verkoop per eenheid van de Nintendo Switch-systeemfamilie", zei Nintendo-president Shuntaro Furukawa in de Q&A. "In de toekomst verwachten we dat de vraag naar meerdere systemen per huishouden zal toenemen, zelfs als de verkoop van hardware-eenheden groeit."

Furukawa merkt ook op dat games zoals Animal Crossing: New Horizons - die wereldwijd succes kenden - hebben geholpen de deur te openen voor gamers om andere Nintendo-franchises zoals The Legend of Zelda en Mario te vinden. Dit heeft alleen maar bijgedragen aan de groei en winst van het bedrijf.

Image
Image

Furukawa merkte op dat Nintendo nog steeds te maken heeft met productieproblemen en chiptekorten, wat de verzendingen heeft vertraagd, maar heeft geholpen om de vraag naar de Switch verder te vergroten. Hij zei ook dat de Switch momenteel midden in zijn levenscyclus zit, wat zou kunnen betekenen dat de console nog vijf tot zes jaar nieuwe titels en ondersteuning van Nintendo zal krijgen.

Aanbevolen: