De 8 beste Spotify- alternatieven in 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste Spotify- alternatieven in 2022
De 8 beste Spotify- alternatieven in 2022
Anonim

Er zijn tal van Spotify- alternatieven die functies (en artiesten) kunnen bieden die je niet kunt krijgen van de gigant met een groen thema. Als je een passie hebt voor muziek, is het een goed idee om rond te zoeken en een aantal verschillende opties te bekijken. Sommige opties zijn zelfs voordeliger.

We hebben alle Spotify- alternatieven die er momenteel zijn doorzocht en enkele van de beste voorbeelden uitgezocht van een andere manier van muziek- of podcaststreaming. Deze diensten zijn beschikbaar op tal van platforms, maar houd er rekening mee dat niet alle diensten in elk land ter wereld beschikbaar zijn.

Apple Music - Beste voor Apple-gebruikers

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Integreert zeer goed met alle Apple-apparaten.
  • Ruimtelijke audio-ondersteuning.
  • Live radio-opties.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen gratis abonnementsoptie.
  • Enkele beperkingen bij offline luisteren.

Als je Apple-apparaten bezit, is Apple Music een voor de hand liggende keuze. Hoewel er geen gratis abonnement is, biedt het wel een uitgebreide proefperiode om het uit te proberen. Er zijn meer dan 90 miljoen nummers beschikbaar met duizenden afspeellijsten, inclusief samengestelde opties terwijl het je muzieksmaak leert. Podcasts worden hier ook vakkundig verzorgd. Dankzij de ruimtelijke audiofuncties in combinatie met uw Apple-hardware klinkt het ook geweldig. Het is een goed ontworpen rivaal voor Spotify. Kijk uit voor eigenzinnige beperkingen als je offline wilt luisteren.

Amazon Music Unlimited: het beste voor Amazon-klanten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis proefversie.
  • Ruimtelijke audio.
  • Sommige tracks van ultra HD-kwaliteit.

Wat we niet leuk vinden

Niet zo veel tracks als concurrenten.

Amazon Music Unlimited doet zijn naam eer aan met onbeperkte toegang tot 75 miljoen nummers met onbeperkte skips bij offline luisteren. Er zijn ook miljoenen podcastafleveringen, dus er is geen gebrek aan opties. Zoeken is eenvoudig met tracks van ultra HD-kwaliteit die ook beschikbaar zijn in de resultaten. Amazon Prime-leden krijgen een abonnement met korting, dus het is verleidelijk als je al verbonden bent met het ecosysteem, vooral met uitstekende integratie met Echo-apparaten.

YouTube-muziek: het beste voor het uploaden van je eigen collectie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Slimme algoritmen.

  • Eenvoudig te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Beperkte hifi-muziek.

YouTube Music biedt een gratis proefperiode aan, wat altijd welkom nieuws is. Eenmaal binnen, biedt het een aantal intelligente algoritmen om ervoor te zorgen dat uw afspeellijstaanbevelingen goed aansluiten bij uw smaak. Het heeft gebruiksvriendelijke apps en je kunt zelfs tot 100.000 van je tracks uploaden om alles op één plek te bewaren. Dat omvat ondersteuning voor high-fidelity-tracks, maar het is een beetje beperkt in vergelijking met andere online opties.

Bandcamp: het beste voor het ontdekken van nieuwe artiesten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Nieuwe muziek waar je nog nooit van hebt gehoord.
  • Helpt onafhankelijke artiesten te ondersteunen.

Wat we niet leuk vinden

Interface zou duidelijker kunnen.

Bandcamp is voor de muziekfan die graag nieuwe artiesten ontdekt voordat alle anderen. Bandcamp is indie-gericht; je zult hier geen grote namen vinden, dus het is een service die het beste met iets anders kan worden gecombineerd. Het biedt echter enkele minder bekende namen en is volledig gratis te bekijken. Het is aan jou of je wilt betalen voor een album met pre-orders die gemakkelijk te regelen zijn en zelfs live concerten die beschikbaar zijn via de service. De interface is verrukkelijk om naar te kijken, maar niet precies zo eenvoudig als andere die er zijn.

SoundCloud: het beste voor het remixen van muziek

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Miljoenen nummers en podcasts.
  • Kan je eigen remixes maken.

Wat we niet leuk vinden

Geen gratis abonnement beschikbaar.

SoundCloud biedt het beste van vele werelden. Het heeft meer dan 265 miljoen nummers en podcasts, waaronder enkele opkomende indie-artiesten, evenals bekendere mensen die daar zijn begonnen. Net als Bandcamp is het het beste voor diegenen die op zoek zijn naar het volgende grote ding, maar er is een leuke draai. Abonneer je op het Go+-abonnement en je kunt meerdere tracks over elkaar heen dubben, je gedragen als je eigen DJ en remixen maken. Het heeft ook meer reguliere functies zoals onbeperkte downloads, audio van hoge kwaliteit en intelligente aanbevelingen.

Deezer: het beste voor geweldige aanbevelingen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Deezer flow-algoritme is geweldig.

  • Beschikbaar in honderden landen.
  • Eenvoudig te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkt aantal podcasts.
  • Niet zo high-fidelity als sommigen.

Deezer heeft veel verschillende opties, maar het is het intelligente algoritmesysteem van de dienst dat hem het meest aantrekkelijk maakt. Het wordt ook wel Deezer Flow genoemd en het formuleert een mix van favorieten en nieuwe nummers op een manier waarvan de kans groot is dat je ervan zult genieten. Het werkt beter dan sommige concurrenten en heeft ook een redelijke prijs. High-fidelity muziek is beschikbaar, maar het is niet zo high-end als elders. Toch zul je met 73 miljoen nummers niet snel zonder keuzes komen te zitten.

Tidal: het beste voor hifi-muziek

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitgebreide audiobibliotheek.
  • High-fidelity audio als standaard.

Wat we niet leuk vinden

  • Duurder bij een abonnement via de App Store.
  • Potentiële problemen met CarPlay.

Tidal is de beste streamingdienst voor hifi-muziek, zonder uitzondering. Het biedt meer dan 80 miljoen nummers met zijn basis HiFi-abonnement dat standaard tot 1 411 kbps kwaliteitsmuziek biedt. Als u iets meer uitgeeft, krijgt u tot 9, 216 kbps, wat audiofielen zeker zal bekoren. Elders heeft het alles wat je zou willen van een muziekstreamingservice, inclusief offline functionaliteit, gebruiksvriendelijke apps en heel veel keuze. Het enige nadeel is dat de CarPlay-app gebrekkig is, en het kost meer als je je rechtstreeks abonneert via de App Store.

Pandora: het beste voor podcasts

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Uitgebreide podcast-opties.

Wat we niet leuk vinden

Sommige problemen met bufferen.

Pandora, een van de eerste streamingdiensten, blijft een hit dankzij het aanbieden van een uitgebreidere selectie die niet op muziek is gebaseerd. Dat omvat tal van podcasts en comedy, dus er is iets voor elke stemming. Het heeft een slim algoritme dat is ingesteld via duimen omhoog of omlaag met uitgebreide zoekfuncties die het ondersteunen. Volgens sommige rapporten is het niet zo stabiel als iets als Spotify, maar je zult zelden een probleem opmerken.

FAQ

    Wat zijn goede alternatieven voor Spotify?

    Zoals bij het kiezen van een nieuwe service, zijn er enkele geweldige alternatieven voor wat je gewend bent te gebruiken. Er is niet één streamingdienst die alle andere streamingdiensten kan verslaan. Elk biedt verschillende voor- en nadelen, verschillende artiestenopties en andere functionaliteit. Een groot deel van het besluitvormingsproces hangt af van wat u het meest waardeert aan het luisteren naar muziek of podcasts.

    Is er een goedkoper alternatief voor Spotify?

    Sommige streamingdiensten zijn goedkoper dan Spotify, terwijl andere mogelijk meer kosten in ruil voor betere functies of hogere audiokwaliteit. We hebben ervoor gezorgd dat de meest betaalbare opties voor mensen met een beperkt budget worden uitgelicht en hebben gekeken hoe sommige services aansluiten bij andere abonnementen die u misschien al gebruikt.

Aanbevolen: