De 18 beste tips en trucs voor Spotify

Inhoudsopgave:

De 18 beste tips en trucs voor Spotify
De 18 beste tips en trucs voor Spotify
Anonim

Spotify is een van de meest populaire muziekstreamingservices. Als je een muziekliefhebber bent die totale controle over je luisterervaring wil, dan is het premium abonnement van Spotify zeker de juiste keuze. Deze tips en trucs zijn in de eerste plaats bedoeld voor de premium-gebruiker, hoewel je er misschien van kunt profiteren met een gratis account.

Luister naar de Discover Weekly Playlist

Image
Image

Spotify biedt een unieke afspeellijst met de naam Discover Weekly, die elke maandag wordt bijgewerkt met een verzameling nummers op basis van de muziek waar je al van houdt. Hoe meer je Spotify gebruikt, hoe meer Spotify leert over je luistergewoonten om de beste nummers voor jou te leveren.

Je kunt de Discover Weekly-afspeellijst vinden door naar je afspeellijsten te gaan in Spotify. Het zal waarschijnlijk als eerste worden vermeld.

Als je een nummer hoort dat je leuk vindt, voeg je het toe aan je Spotify, voeg je het toe aan een andere afspeellijst, ga je naar het album waar het vandaan komt en meer.

Organiseer uw afspeellijsten in mappen

Image
Image

Dit is misschien niet nodig als je maar een handvol afspeellijsten hebt, maar als je een lange tijd Spotify-gebruiker bent met een scala aan muzieksmaken, is de kans groot dat je door veel afspeellijsten moet scrollen om te vinden de goede. U kunt tijd besparen door afspeellijstmappen te gebruiken om verwante groepen afspeellijsten te categoriseren.

Op dit moment kan het maken van een afspeellijstmap alleen worden gemaakt vanuit de Spotify-desktopapp. Navigeer naar File in het bovenste menu (three-dot menu > File) en selecteerNieuwe afspeellijstmap Er verschijnt een nieuw veld in de linkerkolom waar uw afspeellijsten staan, waarin u uw nieuwe afspeellijstmap een naam kunt geven.

Om je afspeellijsten in mappen te ordenen, klik je op de afspeellijst die je wilt verplaatsen en sleep je deze naar de juiste map. Als u op de naam van de map klikt, worden uw afspeellijsten in het hoofdvenster weergegeven, terwijl u door op het pijlpictogram naast de naam van de map te klikken, de inhoud in de kolom kunt uitvouwen en samenvouwen.

Bekijk je muziekstreaminggeschiedenis

Image
Image

Als je Spotify gebruikt om naar nieuwe muziek te zoeken om te ontdekken, is er altijd een kans dat je iets goeds mist door te vergeten het op te slaan in je muziek of toe te voegen aan een afspeellijst. Gelukkig voor jou is er een gemakkelijke manier om je streaminggeschiedenis te controleren in de desktop-app.

Klik op de knop Queue op de onderste speler, gemarkeerd door het pictogram met drie horizontale lijnen. Selecteer vervolgens Recent afgespeeld om een lijst te zien van de laatste 50 nummers die je hebt gespeeld.

Eenvoudig overschakelen naar de privé-luistermodus

Image
Image

Spotify is sociaal, wat geweldig kan zijn als je wilt afstemmen op waar je vrienden naar luisteren en vice versa. Het is echter niet zo handig als je naar iets meer obscuurs wilt luisteren en niet wilt dat je vrienden je erom veroordelen.

Je zou nieuwe vrienden kunnen maken, of je kunt een tijdje stoppen met het delen van je muziek. Als je niet wilt dat iemand kan zien waar je naar luistert, schakel je luisteren naar de privémodus en alles komt goed. In de desktop-app kunt u dit doen door de pijl in de rechterbovenhoek naast uw gebruikersnaam te selecteren en Private Session te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Als je in de privémodus op de mobiele app wilt luisteren, tik je op het gear-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm om toegang te krijgen tot je instellingen, onder Social , schakel Privésessie in zodat het groen is. U kunt deze optie op elk gewenst moment uitschakelen en weer inschakelen.

Sla uw gegevens op door muziek te downloaden

Image
Image

Wat zeg je? Kun je muziek downloaden van een muziekstreamingservice?

Nou, een soort van. Allereerst moet u een premium-gebruiker zijn om deze functie te gebruiken. Ten tweede wordt de muziek niet naar uw apparaat gedownload, zodat u deze voor altijd kunt bewaren. Het downloadt het eenvoudig tijdelijk binnen uw Spotify-account.

Volgens Spotify kun je offline naar maximaal 10.000 nummers luisteren zonder internetverbinding. Dit is handig als u graag naar muziek luistert terwijl u loopt, onderweg bent of op een openbare plaats waar bezoekers geen gratis wifi hebben.

Selecteer de pijl omlaag (Download) in elke afspeellijst of elk artiestenalbum dat u bekijkt op het hoofdtabblad van de desktop-app.) net boven de lijst met nummers. Spotify heeft een paar seconden tot enkele minuten nodig om je muziek te downloaden (afhankelijk van hoeveel je downloadt), en de groene pijl omlaag verschijnt, dus je weet dat het werkte.

Je zou ook een pijl omlaag moeten zien boven de nummers die worden vermeld voor een afspeellijst of artiestenalbum in de mobiele app. Tik om je muziek te downloaden en zet de knop aan zodat deze groen is om offline te luisteren.

Download nummers alleen als je een Wi-Fi-verbinding hebt om extra datakosten te voorkomen. Zelfs als je luistert naar de nummers die je hebt gedownload terwijl je verbonden was met internet, schakelt Spotify automatisch over naar de offline modus als je de verbinding verliest.

Sla automatisch nummers van YouTube of SoundCloud op in Spotify

Image
Image

De kans is groot dat je nieuwe muziek ontdekt buiten Spotify om. Als je een nieuwe muziekvideo op YouTube of een geweldig nummer op SoundCloud tegenkomt, hoef je deze niet handmatig toe te voegen aan je Spotify-muziekcollectie met behulp van IFTTT.

IFTTT is een tool die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot allerlei apps en services die kunnen worden gekoppeld op een manier die triggers en acties automatiseert. Twee populaire IFTTT-recepten die voor Spotify zijn gemaakt, zijn:

  • Voeg nummers van YouTube-video's die je leuk vindt toe aan een Spotify-afspeellijst
  • Sla de nummers die je leuk vindt op SoundCloud op in een Spotify-afspeellijst

IFTTT is gratis om je voor aan te melden, en er zijn veel geweldige bestaande recepten die je meteen kunt gebruiken.

Voeg nummers toe aan Spotify vanuit Shazam

Image
Image

Shazam is een populaire muziek-app die mensen gebruiken om nummers te identificeren die ze op de radio horen of ergens anders waar de titel van het nummer en de naam van de artiest niet duidelijk zijn. Nadat Shazam een nummer voor je heeft geïdentificeerd, heb je de mogelijkheid om het automatisch toe te voegen aan je Spotify-muziekcollectie.

Zodra het nummer is geïdentificeerd, zoek je naar de More optie, die wat extra luisteropties zou moeten opleveren. Luisteren met Spotify zou daar een van moeten zijn.

Schakel de Crossfade-functie in

Image
Image

Als je niet van de pauze houdt die het einde van het ene nummer scheidt van het begin van het andere, schakel dan de crossfade-functie in zodat nummers samenvloeien als ze eindigen en beginnen. U kunt crossfading aanpassen tussen 1 en 12 seconden.

Ga naar de instellingen van de desktoptoepassing en scrol omlaag om te zoeken naar Toon geavanceerde instellingen Klik op die optie en blijf scrollen totdat je een crossfade-optie ziet onder de Playback sectie. Schakel deze optie in en pas hem naar wens aan.

Om toegang te krijgen tot deze functie vanuit de mobiele app, ga je naar de instellingen, tik je op Playback en pas je de crossfade-instelling aan.

Gebruik zoekkwalificaties voor verbeterde ontdekking

Image
Image

Je weet waarschijnlijk al dat je de zoekfunctie van Spotify kunt gebruiken om te zoeken naar songtitels, artiesten, albums en afspeellijsten. Maar door specifieke zoekkwalificaties vóór uw zoekterm te gebruiken, kunt u de resultaten nog verder filteren, zodat u niet door iets irrelevants hoeft te bladeren.

Probeer dergelijke zoekopdrachten in Spotify

  • artiest:Michael Jackson: Artiesten zoeken.
  • album:Views: Zoek albumnamen.
  • year:1993: zoeken naar nummers die in een bepaald jaar zijn uitgebracht.
  • year:1993-1997: zoeken naar nummers die binnen een bepaalde periode zijn uitgebracht.
  • genre:classical: zoeken naar nummers die bij een specifiek genre horen.

Je kunt deze ook combineren in één zoekopdracht. Search Engine Watch heeft meer informatie over hoe dit werkt, inclusief hoe u AND, OR en NOT kunt gebruiken om uw resultaten te verfijnen.

Gebruik sneltoetsen voor een snellere muziekervaring

Image
Image

Als je Spotify vaak gebruikt vanuit de desktop-app of het web, zul je waarschijnlijk merken dat je de muis veel moet bewegen, zodat je op allerlei dingen kunt klikken. Om tijd en energie te besparen, kunt u overwegen een paar van de beste sneltoetsen te onthouden om dingen te versnellen.

Hier zijn een paar sneltoetsen die u in het geheugen wilt opslaan:

  • Maak een nieuwe afspeellijst: Ctrl+ N (Windows) of Cmd+ N (Mac)
  • Afspeelpauze: Spatiebalk
  • Volgende track: Ctrl+ Right (Windows) of Ctrl+ Cmd +Rechts (Mac)
  • Volume omhoog: Ctrl+ Up (Windows) of Cmd+ Up (Mac)
  • Volume omlaag: Ctrl+ Down (Windows) of Cmd+ Omlaag (Mac)

Bekijk de volledige lijst met sneltoetsen van Spotify om meer te vinden die je misschien wilt gebruiken.

Herstel eerder verwijderde afspeellijsten

Image
Image

We hebben allemaal spijt. Soms houdt die spijt in dat we Spotify-afspeellijsten verwijderen waarvan we zouden willen dat we ze nog een keer konden beluisteren.

Gelukkig heeft Spotify een unieke functie waarmee je verwijderde afspeellijsten kunt herstellen. Ga naar spotify.com/us/account/recover-playlists op internet, log in op je Spotify-account en je ziet een lijst met afspeellijsten die je hebt verwijderd.

Selecteer Herstellen naast een afspeellijst die je wilt toevoegen aan je Spotify-account. (Als je nog nooit een afspeellijst hebt verwijderd, zie je niets.)

Gebruik de Spotify-app met Runkeeper

Image
Image

Runkeeper is een populaire hardloop-app die kan worden geïntegreerd met je Spotify-account, zodat je toegang krijgt tot een verzameling Spotify Running-afspeellijsten. Het enige wat u hoeft te doen is Runkeeper openen, Start > Music > Spotify selecteren en vervolgens een afspeellijst selecteren.

U kunt ook navigeren naar Browse in de Spotify mobiele app en de Workout optie selecteren onder Genres & Stemmingen, waarin afspeellijsten worden weergegeven die zijn afgestemd op uw tempo terwijl u rent.

Gebruik de ingebouwde feestmodusfunctie van Spotify

Image
Image

Als je niet klaar bent om te investeren in een premium DJ-app van derden, maak dan gebruik van de Party Mode-functie in Spotify. Dit geeft je toegang tot vloeiende feestmixen met drie instelbare niveaus die bij de stemming passen.

Om deze functie te vinden, gaat u naar het veld Zoeken en voert u Party in. Scroll naar beneden tot je Genres ziet en selecteer Party. Selecteer een afspeellijst en selecteer vervolgens Play.

Samenwerken met je vrienden om afspeellijsten te maken

Image
Image

Als je een feestje plant of op pad gaat met vrienden, kan het helpen om muziek te hebben die iedereen leuk vindt. Voor vrienden die ook Spotify gebruiken, kun je samenwerken om wat je leuk vindt toe te voegen aan een enkele afspeellijst.

Klik in de desktop-app met de rechtermuisknop op een afspeellijst en selecteer vervolgens Collaborative Playlist. Tik in de mobiele app op de drie stippen onder de titel van de afspeellijst en tik vervolgens op Make Collaborative.

Gebruik uw mobiele apparaat als afstandsbediening voor Spotify op uw computer

Image
Image

Je kunt je Spotify-account op allerlei apparaten gebruiken. Het schakelt en synchroniseert naadloos alles wat je speelt wanneer je van het ene apparaat naar het andere gaat luisteren.

Als je een premiumgebruiker bent en vanaf je computer naar Spotify wilt luisteren, maar er niet elke keer naartoe wilt lopen als je naar een nieuw nummer wilt overschakelen, gebruik dan je smartphone of tablet om als afstandsbediening. Selecteer op je computer in de rechterbenedenhoek Apparaten (het lijkt op een monitor en luidspreker) en selecteer vervolgens op welk apparaat je de muziek wilt afspelen. Of ga naar Instellingen op uw smartphone, selecteer Verbinding maken met een apparaat en selecteer uw computer in de lijst.

Begin met het afspelen van Spotify vanaf je mobiele apparaat. In het Apparatenmenu verschijnen uw desktop en mobiele apparaat. Selecteer de computeroptie om Spotify op je computer te blijven afspelen, maar nu kun je alles bedienen vanuit de Spotify-app op je mobiele apparaat.

Stuur liedjes naar mensen via Facebook Messenger en WhatsApp

Image
Image

Spotify-gebruikers delen graag waar ze naar luisteren op sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Tumblr en anderen. Maar wist je dat je ze privé berichten kunt sturen naar mensen met wie je bent verbonden op Facebook, WhatsApp en andere berichten-apps?

Als je naar iets luistert in de app, tik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek en tik je vervolgens op Delen. Je zult zien dat Facebook Messenger en WhatsApp twee van de opties zijn die je hebt.

Selecteer in de desktop-app naast het nummer de drie stippen en selecteer Share > Copy Song Link. Plak de link vervolgens in een berichten-app, e-mail en meer.

Luister naar nummers die nog nooit zijn gespeeld

Image
Image

Ongelooflijk, er zijn miljoenen nummers op Spotify die niemand ooit heeft gespeeld. Forgotify is een tool waarmee Spotify-gebruikers deze nummers kunnen ontdekken, zodat ze ze kunnen bekijken.

Klik op de Start Listening knop en log in op je Spotify-account. Wie weet, misschien kom je iets tegen waar je meer dan eens naar wilt luisteren.

Ontdek aankomende concerten in uw omgeving

Image
Image

Spotify houdt artiestentours en shows in steden over de hele wereld bij, zodat je kunt zien wie er bij jou in de buurt is, inclusief wanneer en waar. Om dit te zien, zoek een artiest en scroll naar beneden naar de On tour sectie.

Je ziet de komende concerten die je kunt selecteren om hun concertdetails te zien op Ticketmaster.

Aanbevolen: