Hoe u uw beste artiesten op Spotify kunt zien

Inhoudsopgave:

Hoe u uw beste artiesten op Spotify kunt zien
Hoe u uw beste artiesten op Spotify kunt zien
Anonim

Wat te weten

  • Spotify toont je alleen suggesties met betrekking tot je topartiesten. Ga naar Uw bibliotheek > Artiesten in de app.
  • Ga naar Home > Recent gespeeld op de website om aanbevelingen van artiesten te zien.
  • Ga naar statsforspotify.com en selecteer Topartiesten. Je kunt dit ook doen in de Android-app; er is geen iOS-app.

In dit artikel leer je hoe je je topartiesten op Spotify kunt vinden. Het is handig als je naar veel verschillende muziekgenres luistert en je sommige artiesten die je misschien hebt ontdekt niet meer kunt herinneren.

Toegang tot uw topartiesten op Spotify

Hoewel je specifieke artiesten waarnaar je het vaakst hebt geluisterd niet kunt zien op Spotify zelf, kun je je topmuziek en afspeellijsten wel bekijken op de Spotify-website. Spotify ha alt de artiestenaanbevelingen uit de topmuziek die je leuk vindt in de app.

  1. Selecteer in de rechterbenedenhoek van de Spotify mobiele app Uw bibliotheek en selecteer vervolgens Artiesten in het hoofdmenu. Je ziet je artiestenaanbevelingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer op de Spotify-website Home in het linkermenu. Scroll naar beneden naar de Recent afgespeeld sectie.

    Image
    Image

    Als je verder naar beneden scrolt, zie je een Gebaseerd op je recente luisterbeurt sectie met aanbevelingen met betrekking tot je meest recente topartiesten.

  3. Hoewel deze opties je je recente luistergewoonten of muziek met betrekking tot je topartiesten laten zien, geven ze geen specifieke lijst van topartiesten. U moet een service van derden gebruiken, die we in het volgende gedeelte bespreken.

Bekijk topartiesten met statistieken voor Spotify

Als je de website of mobiele app Stats voor Spotify gebruikt, kun je in slechts een paar eenvoudige stappen snel de topartiesten zien waarnaar je luistert.

  1. Bezoek de site Statistieken voor Spotify en log in met je Spotify-inloggegevens. Als u zich al met dezelfde browser bij Spotify hebt aangemeld, moet u mogelijk de website toestemming geven om toegang te krijgen tot uw Spotify-account door op Akkoord. te klikken.

    Image
    Image
  2. Nadat u bent ingelogd, selecteert u Topartiesten in het midden van het scherm of selecteert u het menu-item Topartiesten bovenaan.

    Image
    Image
  3. Je komt terecht op een pagina met de topartiesten waar je de afgelopen vier weken naar hebt geluisterd. Je kunt deze weergave overschakelen naar de laatste 6 maanden of all time (sinds je Spotify gebruikt).

    Image
    Image
  4. Download de Spotistats for Spotify-app voor Android en installeer deze. Zodra u zich bij een van beide apps aanmeldt met uw Spotify-inloggegevens, moet u de app toestemming geven om toegang te krijgen tot uw account.

    Er is geen Spotistats-app voor iOS. U kunt echter Statistieken voor Spotify Music downloaden van de App Store, wat vergelijkbaar is.

  5. Op de hoofdpagina van de app zie je een Topartiesten afgelopen 4 weken sectie. Veeg naar links om de volledige lijst te zien.
  6. Als je de periode voor je topartiesten wilt wijzigen of andere dingen wilt zien, zoals topnummers of albums, tik je op de Meer-link rechts van de sectietitel. Je ziet alle topartiesten en je kunt op de links onderaan tikken om de weergave te wijzigen in 6 months of lifetime

    Image
    Image

Waarom zie je geen topartiesten op Spotify?

Spotify is uitstekend in het voorzien van lijsten met populaire muziek en artiesten. Maar als je de artiesten wilt beoordelen waar je het meest naar luistert, is het proces niet zo eenvoudig.

Spotify biedt je een manier om genres en afspeellijsten te bekijken waar je het vaakst naar hebt geluisterd, maar het is niet eenvoudig om specifieke artiesten te zien. Een service van derden waartoe u toegang hebt met uw Spotify-account waarmee u precies dat kunt doen, zoals hierboven beschreven.

FAQ

    Hoe verdienen artiesten geld op Spotify?

    Artiesten ontvangen een deel van de netto-inkomsten die Spotify verdient met Premium-abonnementsgelden en advertenties. Spotify telt het totale aantal streams voor elk nummer van een bepaalde artiest, bepa alt de officiële eigendom van het nummer en wie het distribueert, en beta alt vervolgens de artiesten. Artiesten ontvangen maandelijkse betaling.

    Kunnen Spotify-artiesten zien wie er luistert?

    Soort van. Met de Spotify for Artists-app hebben Spotify-artiesten toegang tot verbeterde statistieken die laten zien hoeveel mensen wereldwijd op elk moment naar een nummer luisteren. Andere re altime statistieken zijn beschikbaar voor de artiest gedurende een week nadat een nummer is uitgebracht. Artiesten kunnen ook zien of ze nieuwe volgers hebben gekregen of dat er nummers aan afspeellijsten zijn toegevoegd.

    Hoe verwijder ik recent afgespeelde artiesten op Spotify?

    Als u uw lijst met recent afgespeelde nummers op Spotify wilt wissen, gaat u naar Uw bibliotheek > Recent afgespeeld en beweegt u de muisaanwijzer over een artiest. Klik op Meer (drie stippen) > Verwijderen uit recent afgespeeld om dat item uit uw lijst met recent afgespeelde nummers te verwijderen.

Aanbevolen: