De 11 beste Spotify-podcasts van 2022

Inhoudsopgave:

De 11 beste Spotify-podcasts van 2022
De 11 beste Spotify-podcasts van 2022
Anonim

Spotify gaat in de eerste plaats over muziek en het is een geweldig platform om nieuwe artiesten te ontdekken, afspeellijsten te maken en een voorproefje te krijgen van nieuwe nummers. Maar het heeft ook een brede selectie podcasts over komedie, politiek, wetenschap, ouderschap en natuurlijk muziek.

We hebben de Spotify-podcastarchieven doorzocht en de beste gekozen, variërend van grappig tot leerzaam tot tot nadenken stemmend dat je aan de mix kunt toevoegen de volgende keer dat je de app start op je Android, iPhone, iPad, of bureaublad. Deze podcasts zijn beschikbaar op andere platforms, maar dit is de top twaalf die Spotify te bieden heeft, in willekeurige volgorde.

Hou het! - Voor wat er gebeurt op het kruispunt van popcultuur en politiek

Image
Image

Wat we leuk vinden

Nieuws gaat tegenwoordig zo snel en het is gemakkelijk om te verdwalen in de wervelwind. Deze podcast helpt je op de hoogte te blijven van het belangrijkste nieuws en evenementen.

Wat we niet leuk vinden

Soms is het niet zo leuk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. En serieus, wat is de deal met Rachel Dolezal?

Hou het! biedt commentaar op onderwerpen als koninklijke bruiloften, homocultuur en Rachel Dolezal (ken je haar nog?), en hoe ze in de wereld om ons heen verschijnen.

Eindeloze draad - voor hardcore redditors

Image
Image

Wat we leuk vinden

De hosts graven in de eindeloze discussies van Reddit, zodat wij dat niet hoeven te doen.

Wat we niet leuk vinden

Je mag nooit uit de discussies komen. Ze zijn eindeloos!

Deze show ontgint Reddit voor onderwerpen en centreert elke aflevering rond een verhaal of een paar gerelateerde verhalen. Een aflevering gaat over Ken Bone, de beroemde vraagsteller uit een van de verkiezingsdebatten van 2016. Anderen gaan allemaal over de dood, school en een kleine stad met een heel vreemd en verontrustend officieel zegel.

Hannibal Buress: Knappe Rambler - Voor komische interviews

Image
Image

Wat we leuk vinden

Het is een traktatie om de gedachten van de komiek over popcultuur en andere onderwerpen buiten het podium te horen.

Wat we niet leuk vinden

  • Harop lachen in de metro (of andere openbare situaties) kan lastig zijn.

Acteur en komiek Hannibal Buress is in de podcast-game en interviewt beroemdheden van John Hamm tot Neal Brennan (mede-maker van de Chappelle-show en vele andere prestaties.) Alleen al de beschrijvingen van de afleveringen zijn een lachertje.

Invisibilia - Een populaire podcast voor de slimme mensen

Image
Image

Wat we leuk vinden

Deze podcast zal je constant verbazen.

Wat we niet leuk vinden

Je gaat alles in twijfel trekken!

Latijn voor 'onzichtbare dingen', Invisibilia onderzoekt alle onzichtbare krachten die onze beslissingen en onze overtuigingen beïnvloeden. Afleveringen kijken naar hoe twee mensen naar hetzelfde kunnen kijken, maar verschillende realiteiten zien en of onze persoonlijkheden in de loop van de tijd constant zijn. Je zult merken dat veel van onze aannames over het leven onjuist zijn.

Popcast - Voor liefhebbers van popmuziek

Image
Image

Wat we leuk vinden

We denken vaak aan popmuziek als louter pluis; deze show onthult het effect ervan op onze cultuur, van American Idol tot R. Kelly en alles daartussenin.

Wat we niet leuk vinden

Je voelt je misschien oud (Cardi B is pas 25!!)

Het popmuziekteam van de Paper of Record bespreekt nieuwe artiesten en deuntjes, en wat is het wat in het nieuws over popcultuur.

Larry Wilmore: Black on the Air - Voor degenen die graag "Keep it 100

Image
Image

Wat we leuk vinden

Het is een boeiende manier om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt zonder je haren uit te trekken.

Wat we niet leuk vinden

Je zou willen dat hij nog op tv was.

Comedian Wilmore, de eenmalige presentator van The Nightly Show met Larry Wilmore, en voormalig senior Black-correspondent van The Daily Show raakt de podcastgolven met interviews over politiek, actualiteit en journalistiek.

Rolling Stone-muziek nu - voor degenen die een backstage-pas willen

Image
Image

Wat we leuk vinden

Het is leuk om het verleden opnieuw te beleven met oude interviews met overleden muzikanten en nieuwe interviews met klassieke bands als Van Halen.

Wat we niet leuk vinden

Met zoveel productieve muzikanten die uitsterven, kunnen veel van de nieuwste afleveringen je misschien aan het huilen maken.

Deze podcast neemt alles wat het iconische tijdschrift te bieden heeft: interviews met de populairste artiesten en diepgaande hoofdverhalen en remixt het met afleveringen over wijlen Tom Petty, songwriting, Sammy Hagar en meer.

Alle fantasie alles - voor als fantasievoetbal niet genoeg is

Image
Image

Wat we leuk vinden

In de stressvolle wereld waarin we leven, is het rustgevend om te luisteren naar argumenten met een lage inzet over dingen waarvan mensen zouden willen dat ze ze leuk vonden of de beste films van één woord.

Wat we niet leuk vinden

De show zal je aan het lachen maken, maar je wordt er misschien niet slimmer van.

Deze podcast neemt het concept van fantasiesporten en past het toe op allerlei onderwerpen, zoals filmtropes, instortingen van beroemdheden en ontbijtma altijden. Gastheer en komiek Ian Karmel brengt een panel binnen om hun favorieten in elke categorie te kiezen en uit te vechten.

Met speciale gast Lauren Lapkus - For Improv Lovers

Image
Image

Wat we leuk vinden

Door de improvisatiestijl van de podcast weet niemand waar de aflevering heen zal gaan; hilariteit ontstaat.

Wat we niet leuk vinden

Binge-luisteren naar afleveringen ouder dan zes maanden vereist een abonnement op Stitcher Premium ($ 4,99 per maand).

De podcast van Lauren Lapkus verwisselt de rollen van gastheer en gast. Elke aflevering heeft een andere gastheer en Lapkus is altijd de gast. De twist is dat ze elke keer als een ander personage verschijnt - soms een voorgesteld door de gastheer - en het hele ding wordt vanaf daar geïmproviseerd.

Good Night Stories for Rebel Girls - Voor huidige en toekomstige feministen

Image
Image

Wat we leuk vinden

Wat is er niet leuk aan om te leren over sterke vrouwen die geschiedenis hebben geschreven? (Vooral degenen die zijn vergeten.)

Wat we niet leuk vinden

Je begint naar je eigen leven te kijken, en goed…

Vergeet sprookjes met zogenaamde happy endings; deze podcast vertelt verhalen over beroemde vrouwen die ongelooflijke dingen hebben gedaan, verteld door andere prominente vrouwen, zoals Melinda Gates en Jody Kantor. Onderwerpen zijn onder meer Billie Jean King en Ada Lovelace.

Sleep With Me - Een podcast voor slapelozen

Image
Image

Wat we leuk vinden

Slapeloosheid zijn is eenzaam en stressvol; deze podcast ha alt een deel van de voorsprong weg.

Wat we niet leuk vinden

Wat als we een geweldig einde missen?

Gastheer en mede-slapeloze Drew Ackerman vertelt verha altjes voor het slapengaan om te zorgen dat mensen met slaapproblemen zich minder alleen voelen. De verhalen worden steeds saaier naarmate de aflevering vordert in de hoop dat de luisteraars voor het einde zullen afdwalen.

Aanbevolen: