Comcast/Xfinity-snelheidstest: een volledig overzicht

Inhoudsopgave:

Comcast/Xfinity-snelheidstest: een volledig overzicht
Comcast/Xfinity-snelheidstest: een volledig overzicht
Anonim

De Comcast-snelheidstest, technisch de Xfinity xFi-snelheidstest genoemd (meer daarover hieronder), is een door Comcast geleverde internetsnelheidstest.

Deze test is een volledig gratis, webgebaseerde tool die je kunt gebruiken om te zien hoeveel bandbreedte je op dit moment voor internet hebt.

Met andere woorden, met behulp van de Comcast-snelheidstest kunt u een algemeen idee krijgen van hoe snel u informatie via internet kunt downloaden en uploaden, wat van invloed is op hoe goed films en muziek worden gestreamd, hoe snel bestanden worden gedownload, en zelfs hoe soepel uw normale internetgebruik is.

Hoe de Comcast Speed Test Tool te gebruiken

Het gebruik van de Comcast Speed Test-tool is heel eenvoudig:

  1. Bezoek de Xfinity Speed Test-website.
  2. Selecteer Start test.

    Image
    Image
  3. Wacht terwijl de drie delen van de test zijn voltooid.

De resultaten van de snelheidstest bekijken

Als je van plan bent je internetsnelheid te benchmarken met de Comcast Speed Test, moet je een screenshot maken van de resultaten op de pagina. Voordat u dit doet, moet u echter eerst de vervolgkeuzelijst Meer weergeven openen, zodat u ook de resultaten voor uploadsnelheid, latentie, protocol en host kunt vastleggen.

Image
Image

Je moet JavaScript hebben ingeschakeld in de browser die je gebruikt om de Comcast Speed Test te gebruiken. De meeste computers zijn klaar voor gebruik als het gaat om het gebruik van JavaScript.

Hoe de Comcast-snelheidstest werkt

Zoals bijna alle internetsnelheidstests, downloadt en uploadt de Comcast Speed Test een relatief kleine hoeveelheid testgegevens en meet hoe lang het duurt om dit te doen.

Een simpele rekensom met betrekking tot de grootte van de datapakketten, evenals de tijd die nodig was om te downloaden of te uploaden, levert een snelheid in Mbps op.

De Comcast Speed Test test ook de netwerklatentie, naast upload- en downloadsnelheden.

Deze test maakt verbinding met de dichtstbijzijnde van 28 door Comcast gehoste, OOKLA-aangedreven testservers om de test van uw internetsnelheid en latentie uit te voeren.

Xfinity-snelheidstest en Comcast-snelheidstest

De Comcast-snelheidstest is de Xfinity-snelheidstest. De Xfinity-snelheidstest is de Comcast-snelheidstest. Ze zijn één en dezelfde.

Xfinity is de naam die wordt gegeven aan de meeste consumentendiensten van Comcast, waaronder Xfinity Internet. Comcast heeft hun Comcast-services vanaf 2010 omgedoopt tot Xfinity.

Hoewel de naamsverandering al een aantal jaren oud is, wordt de Xfinity Speed Test nog steeds vaker de Comcast Speed Test genoemd.

Kunt u de test gebruiken als u geen Comcast-klant bent?

Ja. De Comcast-snelheidstest is voor iedereen beschikbaar om hun internetsnelheid te testen.

Houd er echter rekening mee dat er een tool voor het testen van de internetsnelheid van uw internetprovider kan zijn die, afhankelijk van de reden waarom u uw bandbreedte test, een betere optie voor u kan zijn.

Is de Comcast-snelheidstest nauwkeurig?

Met zoveel variabelen die van invloed zijn op uw Comcast Speed Test-resultaten, is het bijna onmogelijk om te zeggen dat het 100 procent nauwkeurig is. Hetzelfde geldt ook voor andere sites voor het testen van bandbreedte - de onzekerheid is niet alleen een Comcast/Xfinity-probleem.

Dat gezegd hebbende, gezien het feit dat u waarschijnlijk een Comcast/Xfinity-klant bent, en ervan uitgaande dat u uw bandbreedte test met de Comcast Speed Test-tool om veranderingen in de loop van de tijd te benchmarken of om uw trage verbinding te onderbouwen, kunt u de test als zo nauwkeurig beschouwen als nodig is.

Aanbevolen: