Mobvoi Ticwatch Pro 4G Review: een unieke keuze voor een volledig verbonden horloge

Inhoudsopgave:

Mobvoi Ticwatch Pro 4G Review: een unieke keuze voor een volledig verbonden horloge
Mobvoi Ticwatch Pro 4G Review: een unieke keuze voor een volledig verbonden horloge
Anonim

Bottom Line

Dit is een serieus capabel horloge met een heleboel functies, maar met een prijs die net iets hoger is dan verwacht.

Mobvoi TicWatch Pro 4G LTE

Image
Image

We hebben de Ticwatch Pro 4G gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Ticwatch Pro is een 4G/LTE-compatibel horloge dat in feite een behoorlijk aantal upgrades van het step-down Bluetooth-model in dezelfde lijn presenteert. Als merk heeft Ticwatch zijn zinnen gezet op het budgetniveau van de markt, door te kiezen voor goed genoeg smartwatch-prestaties tegen een meer dan goed genoeg prijs. Met de mindere modellen betaal je een heel lage prijs, maar doe je wat concessies in functionaliteit. Met het Pro 4G-model zijn er vanuit ons perspectief geen opofferingen te zien, maar je beta alt ook bijna Apple-prijzen.

Als je op zoek bent naar een solide, eersteklas smartwatch, met heel veel functionaliteit, een redelijk goede batterijduur en de volledige uitbreidbaarheid die bij het Wear OS-ecosysteem hoort, dan zou dit het kunnen zijn. Ik bestelde er een en droeg hem rond NYC tussen werkdagen en trainingen, avondjes uit en nachtrust. Lees verder om te zien wat ik denk dat het goed doet en wat het beter zou kunnen doen.

Image
Image

Ontwerp: mooi, eenvoudig en met een unieke kijk op smartwatch-displaytechnologie

In tegenstelling tot de meeste andere vlaggenschip-smartwatches op de markt, is er maar één maat en kleur beschikbaar voor de Ticwatch Pro 4G: zwart op zwart. Als ik een kleur zou moeten kiezen om all-in te gaan, is zwart het meest veelzijdig, dus dit zal waarschijnlijk niet zo polariserend zijn. Maar als u iemand bent die de voorkeur geeft aan de optie voor een meer traditioneel zilver of een stijlvoller roségoud, dan zal dit niet voor u werken.

Het horloge ziet er echt robuust uit en leunt absoluut in een industriële richting. De dikke, zwarte behuizing heeft coole glanzende accenten samen met randen en gearceerd, getextureerd metaal rond de randen. Er zijn twee knoppen aan de rechterkant en de ring is zelfs ontworpen om eruit te zien als een nep draaiende wijzerplaat met gelabelde nummers en hekjes. Dit alles dient om het apparaat een natuurlijke, horloge-achtige uitstraling te geven. De siliconen band die standaard op het horloge wordt geleverd, draagt de utilitaire look door met gearceerde lijnen die over de hele lengte van de band lopen.

Het horloge ziet er echt robuust uit en leunt absoluut in een industriële richting. De dikke, zwarte behuizing heeft coole glanzende accenten langs de randen en gearceerd, getextureerd metaal rond de randen.

Het andere aspect van design met elke smartwatch is wat het scherm kan doen. Omdat dit een Wear OS-apparaat is, heb je enkele opties met de wijzerplaat, maar de meest uniek ogende functie hier is het secundaire "gelaagde" display dat Ticwatch als een belangrijk kenmerk heeft aangeprezen. Hier zijn functies voor, maar visueel dient deze toplaag als een unieke kijk op het "always-on" display.

In tegenstelling tot sommige andere horloges die het scherm gewoon dimmen en het hoofdscherm gebruiken om een beperkte hoeveelheid altijd-aan-gegevens weer te geven, heeft de Ticwatch Pro eigenlijk een apart LCD-scherm bovenop het AMOLED-hoofdscherm dat enkele belangrijkste kenmerken. Ik zal ingaan op wat het gebruik hiervan is, maar het simplistische display dat standaard wordt weergegeven wanneer de wijzerplaat "uit" is, dient er eigenlijk toe om dit horloge veel natuurlijker te maken, in plaats van alleen een effen zwarte cirkel te tonen zoals de meeste wearables.

Configuratieproces: eenvoudig voor Bluetooth, lastiger voor 4G

Er waren een paar rimpels bij het daadwerkelijk instellen van dit apparaat, en hoewel dat misschien niet zo'n groot probleem lijkt, hoopte ik dat het een veel naadlozer proces zou zijn voor een prijs van bijna $ 300. Om eerlijk te zijn, de Wear OS-walkthrough was vrij standaard en gemakkelijk aan te pakken. Zodra het Google-account is geladen, is er echter een extra stap om de speciale app van Ticwatch te downloaden. Mobvoi, het moederbedrijf van Ticwatch, is de app-beheerder en via deze app krijg je toegang tot de Ticwatch-specifieke wellnessstatistieken en ontgrendel je wat meer informatie over het horloge zelf.

Toen ik probeerde de 4G LTE-service in gebruik te nemen, kwam ik problemen tegen. Ten eerste is dit een Verizon-smartwatch die werkt met het 4G LTE FDD-netwerk. Het maakt gebruik van een eSIM die alleen met Verizon werkt, dus u moet een nieuwe regel activeren. Omdat dit echter geen Apple Watch of zelfs een meer mainstream Wear OS-apparaat is, duurde het lang voordat de vertegenwoordiger van Verizon uitvond hoe het horloge geactiveerd kon worden. Het vereiste dat ik in de horloge-instellingen moest graven en gecompliceerde ID- en eSIM-nummers eruit moest halen, ze handmatig moest uitlezen en de Verizon-vertegenwoordiger aan hun kant moest activeren. Om eerlijk te zijn, dit is niet iets dat je meer dan eens moet doen, maar wees in ieder geval in het begin bereid om een tijdje aan de telefoon te blijven.

Image
Image

Comfort en bouwkwaliteit: ultrarobuust, maar niet ten koste van comfort

Een van de echt bepalende kenmerken van deze smartwatch is het gevoel en de kwaliteit. De kast is gemaakt van polyamide en glasvezel en de bezel is gemaakt van gekarteld roestvrij staal. Ticwatch houdt het gewicht laag door te kiezen voor een aluminium achterkant. De siliconen horlogeband voelt heel fijn, zacht aan en is lang niet zo plakkerig als sommige van de meer op fitness gerichte wearables die er zijn. Het is een behuizing van 45 mm, dus het is een beetje groot, maar met een gewicht van minder dan 50 gram is het opmerkelijk licht voor de hoeveelheid technologie die hier zit. Dit alles zorgt voor een echt comfortabel horloge dat gemakkelijk te dragen is, op voorwaarde dat je een wijzerplaat wilt die zo groot is als deze.

De bouwkwaliteit en duurzaamheid hier is eigenlijk wat de meeste indruk op ons maakte. Het horloge voelt gewoon robuust aan en omdat het scherm kiest voor Gorilla Glass, zal het waarschijnlijk niet gemakkelijk breken of barsten. Ticwatch heeft IP68 waterbestendigheid geladen, wat technisch betekent dat het zonder problemen tot 30 minuten in 1,5 meter water kan worden ondergedompeld. Dit betekent ook dat het zwemvriendelijk moet zijn, waardoor het een geweldige fitness-wearable is voor diegenen die gemakkelijk zwembaantjes willen tellen (hoewel we hier graag diepere watertests hadden gezien).

De kast is gemaakt van polyamide en glasvezel en de bezel is gemaakt van gekarteld roestvrij staal. Ticwatch houdt het gewicht laag door te kiezen voor een aluminium achterkant.

Ticwatch is zelfs doorgegaan met het opnemen van een militair standaard 810G-niveau van robuustheid, wat betekent dat het is getest om gematigde schokken tussen -30 en 70 graden Celsius, 57 kpa druk, 44 graden Celsius zonnestraling, 95 procent luchtvochtigheid en zand- en stofdekking. Er is zelfs een kleine luidspreker onder de horlogekast die kleine hoeveelheden water en vocht uit de kast laat trillen wanneer deze zich ophoopt. Dit is een buitengewoon lange lijst van duurzaamheidsonderscheidingen, en als iemand die soms behoorlijk onhandig is met hun technologie, kan ik dit mijn persoonlijke goedkeuring geven.

Image
Image

Bottom Line

Het aanpassen van het uiterlijk en het gevoel van het display zelf is hier vrij eenvoudig, aangezien Ticwatch ongeveer een dozijn voorraadwijzerplaten in het horloge zelf heeft geladen. Als je echter de compatibiliteit voor meer wijzerplaten wilt openen, moet je door de Play Store gaan, wat slechts een extra stap is waarvan ik dacht dat het niet nodig was toen Ticwatch gewoon automatisch meer wijzerplaten had kunnen laden. Hoewel Ticwatch niet meerdere kleuren voor dit horloge biedt, is de band bevestigd via de standaard horlogeveerstang, dus gelukkig is het gemakkelijk om nieuwe banden te vinden. De band is ongeveer 22 mm breed, wat vrij standaard is voor een horloge van dit formaat. Ik vond het lastig om de standaard siliconen band van het horloge te krijgen omdat het bandmateriaal zo stijf en strak op de behuizing past, maar als je het er eenmaal af hebt gehaald, is het leuk om te zien dat je geen gepatenteerde band om dit wearable aan te passen.

Prestaties: pittig, solide en volledig functioneel

De prestaties van dit horloge zijn waarschijnlijk een van de redenen waarom u er in de eerste plaats naar gaat kijken. Omdat het het topmodel van Ticwatch is, heeft de fabrikant een Qualcomm Snapdragon Wear 2100-processor met 1 GB RAM aan boord geladen. Dit geeft het horloge voldoende kracht om alle apps aan te kunnen die je nodig hebt, en daarom voelt het vegen door het scherm en het gebruik van apps pittig en responsief.

Het 1,39-inch AMOLED-scherm is 400x400 pixels en ziet er erg helder en levendig uit. Er is 4 GB aan opslagruimte aan boord, zodat u ook muziek en media naar het apparaat kunt brengen. Het extra vermogen aan boord helpt ook bij de Bluetooth 4.2-connectiviteit, omdat we heel weinig problemen zagen met de connectiviteit tussen onze telefoon en het apparaat. Wat hier extra indrukwekkend was, is de 4G LTE-connectiviteit. Omdat het apparaat een eigen simkaart heeft, hoeft u uw telefoon niet in de buurt te hebben om meldingen te ontvangen, maar deze kan hoe dan ook worden verbonden met het nummer van uw telefoon. Ik heb zelfs een paar telefoontjes beantwoord en de luidspreker en microfoon op het horloge waren erg duidelijk en erg luid.

De fabrikant heeft een Qualcomm Snapdragon Wear 2100-processor met 1 GB ingebouwd RAM-geheugen ingebouwd. Dit geeft het horloge voldoende kracht om alle apps aan te kunnen die je nodig hebt, en daarom voelt het vegen door het scherm en het gebruik van apps pittig en responsief.

De sensoren aan boord zijn hier ook behoorlijk indrukwekkend. Er is een PPG-hartslagsensor die naar mijn mening nauwkeurig en responsief is en die 24-uurs hartslagmeting gebruikt. Er is een versnellingsmeter en gyroscoop voor het volgen van slaap en activiteiten, plus een e-kompas voor directioneel gebruik. Ik ontdekte dat dit allemaal heel goed verbonden is met de TicMotion-tracking aan boord. Omdat de Mobvoi-app echter een eigenzinnige app van derden is, waren er enkele kleine problemen met UX.

Image
Image

Batterijlevensduur: aan de lange kant van het gemiddelde

Mobvoi prijst dat dit horloge een batterijduur van 2 uur krijgt, alles bij elkaar genomen. Ik heb dit horloge zo intensief gebruikt als ik kon opbrengen, en ik kan verifiëren dat je op zijn minst zoveel krijgt. Sommige marketingmaterialen van Ticwatch koppelen de levensduur van de batterij echter aan 2 tot 5 dagen, met het voorbehoud dat u "Essentiële modus" gebruikt. oefenen is niet super, nou ja, praktisch. Deze modus zet het horloge in een zeer beperkte staat waarin je eigenlijk alleen je stappen, de datum en tijd en je hartslag ziet.

Het horloge staat ook standaard op het LCD-scherm van de bovenste laag, waardoor de AMOLED volledig wordt uitgeschakeld. Logisch, want OLED's staan erom bekend dat ze de levensduur van de batterij verkorten. De Essential-modus is een heel cool idee, omdat het op de een of andere manier de hartslag en het tellen van stappen handhaaft, en Mobvoi beweert dat als je alleen de Essential-modus gebruikt, je tot 30 dagen batterijduur kunt verkorten. Om de Essential-modus te openen, schakelt u het gewoon in het menu met snelle instellingen, maar om de Essential-modus weer te verlaten, moet u het hele horloge opnieuw opstarten. Dit is een frustrerende factor omdat het een stuk minder handig is om de Essentiële modus te gebruiken als tijdelijke batterijbesparende maatregel.

Software en belangrijkste kenmerken: een paar trucs en al het andere dat Wear OS kan bieden

De dual-layered display-technologie die beschikbaar is op de Ticwatch Pro is misschien wel de meest interessante extra functie, en ik vond het geweldig hoe het de "always-on" display-ding een echte, zelfstandige modus maakte. Ik ontdekte ook dat alle gegevensconnectiviteit naadloos werkte.

Wat extra functies betreft, zijn er eigenlijk alleen de Ticwatch He alth-functies. En deze gaan hand in hand met de software-eigenaardigheden die ik hierboven noemde. De Mobvoi-app is perfect acceptabel, maar in vergelijking met de volledige OS-compatibiliteit die wordt aangeboden op Apple Watches en de robuustere functies voor zoiets als een Fitbit en zijn app, was deze vrij beperkt.

Er zijn enkele welzijnsgerelateerde grafieken die u kunt bekijken, waaronder een dagelijkse uitgebreide lijngrafiek, een regelmatige uitsplitsing van de hartslagzone (inclusief een 7-daagse geschiedenis) en zelfs abnormale hartslagwaarschuwingen. Deze zijn naar mijn mening niet zo robuust als de nieuwste door de FDA goedgekeurde opties van Apple, maar het is cool om te zien hoe Ticwatch probeert te innoveren.

Omdat de bijbehorende software echter uit een andere taal lijkt te zijn vertaald, is het even wennen. Dat gezegd hebbende, sommige mensen kunnen hier alle tracking krijgen die ze nodig hebben. En als je andere specifieke dingen met verschillende apps wilt volgen, heb je de Wear OS-winkel tot je beschikking. Een laatste ding om op te merken, dat misschien een beetje voor de hand ligt, is dat, omdat de Ticwatch Pro werkt met Android Wear, er enkele eigenaardigheden zijn bij het koppelen met iOS, met name dat iMessage-meldingen en andere dingen die Apple standaard gebruikt voor propriëtaire software, een beetje kunnen zijn hit of miss.

Bottom Line

De catalogusprijs voor het 4G LTE-model van de Ticwatch Pro is $ 300, en voor zover ik weet, krijg je niet veel korting op deze prijs. In vergelijking met het $ 400-500-assortiment van vlaggenschip Apple Watches, en vergelijkbare prijspunten met meer reguliere Galaxy Watches, is dit naar onze mening een beetje hoog. Om eerlijk te zijn, Mobvoi heeft naam gemaakt als een portemonnee-vriendelijk merk, zowel met Ticwatches als de Ticbuds, het alternatief voor Bluetooth-oordopjes. Als ik zie dat ze zo dicht bij de vlaggenschipprijzen komen, denk ik dat ze hun plaats op de markt verkeerd begrijpen. Dat gezegd hebbende, het is een echt capabel horloge, met solide connectiviteit en ultra-premium build, en een interessante functie met twee schermen die nergens anders te zien is.

Concurrentie: een paar vlaggenschepen en een paar van Mobvoi

Ticwatch Pro BT: U kunt een paar dollar besparen als u de 4G LTE en Gorilla Glass overslaat en minder RAM aan boord krijgt. Je krijgt hier echter nog steeds dat dubbele scherm en een solide build.

Apple Watch Series 3/4: De stapsgewijze Apple Watch-modellen geven je een veel betere software-integratie en de optie voor 4G LTE, allemaal tegen een vergelijkbare prijs. Als je iOS gebruikt, is dit misschien een betere gok.

Samsung Galaxy Watch Active 2: de nieuwste Galaxy Watch Active heeft een betere software-integratie/ervaring voor een vergelijkbare prijs.

Een solide smartwatch met 4G LTE-connectiviteit

De Ticwatch Pro LTE is een echt solide smartwatch, daar bestaat geen twijfel over. Er is een pittige processor, de volledige verspreiding van Wear OS-apps en enkele unieke wellness- en weergavefuncties. Bovendien reikt de batterijduur iets boven die van Apple en andere belangrijke concurrenten. Maar u zult de merkherkenning, de solide UX die ermee gepaard gaat en de wederverkoopwaarde die inherent is aan een bekender merk, moeten opofferen. Maar als bouwkwaliteit en een unieke smartwatch je belangrijkste focus zijn, is dit zeker een optie om te overwegen.

Specs

  • Productnaam TicWatch Pro 4G LTE
  • Product Merk Mobvoi
  • UPC B07RKQBHC9
  • Prijs $299,99
  • Productafmetingen 45,15 x 52,8 x 12,6 m.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • 4G LTE-compatibiliteit Verizon
  • Processor Qualcomm Snapdragon Wear 2100
  • GEHEUGEN 1GB RAM, 4Gb opslag
  • Batterijcapaciteit 2 dagen, of tot 30 dagen in essentiële modus
  • Waterdicht 1.5m

Aanbevolen: