Wat is een APN (Access Point Name) en hoe wijzig ik deze?

Inhoudsopgave:

Wat is een APN (Access Point Name) en hoe wijzig ik deze?
Wat is een APN (Access Point Name) en hoe wijzig ik deze?
Anonim

Een toegangspuntnaam (APN) op mobiele telefoons brengt een verbinding tot stand met de gateway tussen het netwerk van de provider en internet. De APN vindt het IP-adres waarmee het apparaat wordt geïdentificeerd op het netwerk, bepa alt of een privénetwerk nodig is, kiest de juiste beveiligingsinstellingen en meer.

De APN voor T-Mobile is fast.tmobile.com voor 4G LTE-apparaten. Een oudere is wap.voicestream.com, en de T-Mobile Sidekick APN is hiptop.voicestream.com De APN-naam voor AT&T-smartphones is NXTGENPHONE, modems en netbooks is isp.cingular, voor alle smartwatches is het Phone, en de AT&T allemaal tablets en mobiel breedband is breedbandDe APN voor Verizon is vzwinternet voor internetverbindingen en vzwims voor sms.

APN kan ook voor andere dingen staan, zelfs als ze niets met mobiele telefoons te maken hebben, zoals Advanced Practice Nurse.

De verschillende APN-instellingen

APN-instellingen bevatten meestal verschillende specifieke configuratieknooppunten:

  • APN: In de VS is de APN-naam vaak groothandel.
  • APN-type: Generic, supl, mms en wap zijn de vier APN-types.
  • MMSC: Multimedia Messaging Service is alleen nodig bij gebruik van MMS. Het is een vereiste voor de meeste mobiele virtuele netwerkoperators die MMS gebruiken.
  • Proxy: sommige mobiele providers gebruiken deze instelling om een proxy in te stellen tussen het netwerk en internet, net zoals een proxy op een computer.
Image
Image

Switch APN's

Normaal gesproken wordt APN automatisch geconfigureerd of automatisch gedetecteerd voor uw telefoon of tablet, wat betekent dat u geen wijzigingen hoeft aan te brengen in de APN-instellingen.

Draadloze providers gebruiken verschillende prijzen voor verschillende APN's. Overstappen van de ene provider naar de andere kan u van het ene type data-abonnement naar het andere veranderen. Het kan ook problemen en extra kosten op uw draadloze factuur veroorzaken, dus het wijzigen van de APN wordt niet aangeraden.

Er zijn echter een paar redenen om de APN te wijzigen of aan te passen:

  • De APN-instellingen zijn niet correct en geven een foutmelding dat het geen mobiel datanetwerk kon activeren.
  • Je hebt een ontgrendelde telefoon en wilt deze met een andere provider gebruiken.
  • Je hebt een prepaid-abonnement en je wilt geen kosten in rekening brengen voor datagebruik of overschrijdingen van het datagebruik voorkomen..
  • U reist buiten het servicegebied van uw draadloze provider en wilt dataroamingkosten vermijden.

Leer hoe u de APN-instellingen op uw apparaat kunt wijzigen om problemen en foutmeldingen te voorkomen.

Aanbevolen: