Wat is een ongeautoriseerde 401-fout en hoe los je deze op?

Inhoudsopgave:

Wat is een ongeautoriseerde 401-fout en hoe los je deze op?
Wat is een ongeautoriseerde 401-fout en hoe los je deze op?
Anonim

De 401 Unauthorized-fout is een HTTP-statuscode die betekent dat de pagina die u probeerde te openen niet kan worden geladen totdat u zich voor het eerst aanmeldt met een geldige gebruikers-ID en wachtwoord.

Als je zojuist bent ingelogd en de fout 401 Unauthorized hebt ontvangen, betekent dit dat de inloggegevens die je hebt ingevoerd om de een of andere reden ongeldig waren.

401 Ongeautoriseerde foutmeldingen worden vaak aangepast door elke website, vooral zeer grote, dus houd er rekening mee dat deze fout zich op meer manieren kan voordoen dan deze veelvoorkomende:

  • 401 Ongeautoriseerd
  • Autorisatie vereist
  • HTTP-fout 401 - niet geautoriseerd
Image
Image

De 401 Unauthorized-fout wordt weergegeven in het webbrowservenster, net als webpagina's. Zoals de meeste fouten zoals deze, kun je ze vinden in alle browsers die op elk besturingssysteem draaien.

Hoe de 401 ongeautoriseerde fout op te lossen

  1. Controleer op fouten in de URL. Het is mogelijk dat de fout 401 Unauthorized verscheen omdat de URL verkeerd is getypt of de geselecteerde link verwijst naar de verkeerde URL, die alleen voor geautoriseerde gebruikers is.

  2. Als u zeker weet dat de URL geldig is, gaat u naar de hoofdpagina van de website en zoekt u naar een link met de tekst Login of Secure Access. Voer hier uw inloggegevens in en probeer de pagina opnieuw.

    Als je geen inloggegevens hebt of de jouwe bent vergeten, volg dan de instructies op de website om een account aan te maken of je wachtwoord opnieuw in te stellen.

    Heb je meestal moeite om je wachtwoorden te onthouden? Overweeg om ze in een wachtwoordbeheerder te bewaren, zodat u maar één wachtwoord hoeft te onthouden.

  3. Herlaad de pagina. Hoe eenvoudig het ook lijkt, het sluiten van de pagina en het opnieuw openen ervan kan voldoende zijn om de 401-fout op te lossen, maar alleen als deze wordt veroorzaakt door een verkeerd geladen pagina.
  4. Verwijder de cache van je browser. Er kunnen ongeldige aanmeldingsgegevens lokaal in uw browser zijn opgeslagen die het aanmeldingsproces verstoort en de 401-foutmelding veroorzaakt. Door de cache te wissen, worden eventuele problemen in die bestanden verwijderd en krijgt de pagina de kans om nieuwe bestanden rechtstreeks van de server te downloaden.

  5. Als je zeker weet dat de pagina die je probeert te bereiken geen autorisatie nodig heeft, kan de foutmelding 401 Unauthorized een vergissing zijn. Op dat moment is het waarschijnlijk het beste om contact op te nemen met de eigenaar van de website of een andere contactpersoon van de website en hen op de hoogte te stellen van het probleem.

    De website-eigenaar van sommige websites kan worden bereikt via e-mail op webmaster@ website.com, waarbij website.com wordt vervangen door de werkelijke websitenaam. Zoek anders een contactpagina voor specifieke contactinstructies.

Andere manieren waarop u 401-fouten kunt zien

Webservers met Microsoft IIS kunnen meer informatie geven over de 401 Unauthorized-fout, zoals de volgende:

Microsoft IIS 401 foutcodes
Fout Uitleg
401.1 Aanmelden mislukt.
401.2 Aanmelden mislukt vanwege serverconfiguratie.
401.3 Ongeautoriseerd vanwege ACL op resource.
401.4 Autorisatie mislukt door filter.
401.5 Autorisatie mislukt door ISAPI/CGI-toepassing.
401.501 Toegang geweigerd: te veel verzoeken van hetzelfde client-IP; Dynamische IP-beperking Limiet voor gelijktijdige aanvraagsnelheid bereikt.
401.502 Verboden: Te veel verzoeken van hetzelfde client-IP; Dynamische IP-beperking Maximale verzoeksnelheid bereikt.
401.503 Toegang geweigerd: het IP-adres is opgenomen in de lijst Weigeren van IP-beperkingen
401.504 Toegang geweigerd: de hostnaam is opgenomen in de lijst Weigeren van IP-beperkingen

U kunt meer leren over IIS-specifieke codes op de HTTP-statuscode van Microsoft op de pagina IIS 7 en latere versies.

Fouten zoals 401 Unauthorized

De volgende berichten zijn ook fouten aan de clientzijde en zijn dus gerelateerd aan de 401 Unauthorized-fout: 400 Bad Request, 403 Forbidden, 404 Not Found en 408 Request Timeout.

Er bestaan ook een aantal server-side HTTP-statuscodes, zoals de vaak geziene 500 Internal Server Error.

Aanbevolen: