Hoe Google Docs-landschap te maken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Docs-landschap te maken
Hoe Google Docs-landschap te maken
Anonim

Wat te weten

  • Een document converteren naar liggend: Selecteer Bestand > Pagina-instelling > kies Landschap > OK.
  • Landschap instellen als standaardformaat: Bestand > Pagina-instelling > Landschap > Standaard instellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Documenten-documenten converteert naar liggend formaat en hoe u liggend de standaardindeling kunt maken. Er is ook een oplossing als je staande en liggende afbeeldingen in één document nodig hebt.

Maak Google Docs liggend formaat

Veel mensen denken dat Google Documenten beperkt is als het gaat om stijl en indeling, maar het is gemakkelijk om Google Documenten over te zetten naar liggend formaat. U hoeft alleen te weten welke menu-opties het documentformaat wijzigen in liggend. Het is ook mogelijk om de liggende opmaak de standaardindeling te maken voor uw Google Documenten-documenten.

Als je een bestaand document hebt opgeslagen in Google Documenten en het opnieuw wilt opmaken in liggend formaat, doe je dat met de volgende stappen.

  1. Met het document geopend in Google Docs, ga naar File en selecteer Pagina-instelling.

    Image
    Image
  2. In het Page setup dialoogvenster, activeer Landscape. Hierdoor wordt de portretmodus automatisch uitgeschakeld. Hier kunt u ook de marges aanpassen.

    Image
    Image
  3. Selecteer OK om het dialoogvenster Pagina-instelling te sluiten en terug te keren naar het document dat wordt weergegeven in de liggende modus.
  4. Selecteer en sleep de vakken in de hoek of zijkant van foto's in het document die u over de hele pagina wilt uitstrekken.

    Image
    Image
  5. Wanneer u klaar bent met het opnieuw opmaken van het document, slaat Google Documenten automatisch alle wijzigingen in het document op.

Je kunt geen staande en liggende pagina's in één Google-document hebben.

Stel de liggende indeling in als de standaardinstelling voor Google Documenten

Als u wilt dat documenten in Google Docs automatisch worden geopend in de liggende modus, stelt u Liggend in als standaardindeling.

U kunt dit doen in de bovenstaande stap waar u de liggende modus inschakelt door Als standaard instellen te selecteren voordat u op OK klikt om op te slaan.

Image
Image

Telkens wanneer u een nieuw document opent in Google Documenten, begint het in de liggende modus.

Als je het terug wilt schakelen naar de portretmodus, moet je dezelfde stappen volgen als hierboven, maar Portrait inschakelen in plaats van Landscape.

Oplossing om liggend en staand af te drukken in Google Docs

Er is geen manier om pagina-indelingen in Google Documenten af te wisselen. Er is echter een tijdelijke oplossing, zodat als u van plan bent het document af te drukken of naar PDF te converteren, u pagina's in afwisselende indelingen kunt afdrukken.

  1. Met het document geopend in Google Docs, ga naar File en selecteer Print.

    Image
    Image
  2. In het Print venster, selecteer Change onder Destination. Selecteer Opslaan als PDF om de bestemming te wijzigen in een PDF-document.

    Image
    Image

    Als u liever naar een papieren document afdrukt in plaats van naar een PDF-bestand, wijzigt u de bestemming in uw printer.

  3. Verander de Pages selectie van All in de custom pages selectie eronder, die stelt u in staat een aangepast paginabereik in te voeren. Typ het paginabereik dat u wilt afdrukken in het huidige formaat.

    Image
    Image
  4. Selecteer Save en sla het bestand vervolgens op een locatie op uw computer op.

    Image
    Image

    Neem de paginanummers op in de bestandstitel. Later, terwijl u de documenten samenvoegt, weet u welke pagina's zich in elk opgeslagen bestand bevinden.

  5. Doorloop de stappen in het eerste deel van deze handleiding om het documentformaat te wijzigen van liggende naar staande modus.
  6. Herhaal stap 1 tot en met 4 hierboven om de volgende paar pagina's van uw document in portretmodus af te drukken.

    Image
    Image
  7. Ga door met het wijzigen van de opmaak van uw document en het afdrukken van delen van het document. Als je klaar bent, heb je meerdere PDF-documenten opgeslagen voor alle pagina's in het originele document.

    Image
    Image

    Mogelijk moet u sectie-einden tussen pagina's invoegen om de documenttekst op de juiste pagina's te ordenen terwijl u de documentopmaak heen en weer verandert.

  8. Gebruik een desktop- of online PDF-editor om de afzonderlijke PDF-bestanden samen te voegen tot één document. Als u klaar bent, heeft het document afzonderlijke pagina's of secties in verschillende indelingen.

    Image
    Image
  9. Als je ervoor hebt gekozen om de pagina's op je printer af te drukken, voeg je de pagina's weer samen tot één document.

Aanbevolen: