Vrouw/mannelijk Switch's Startup Video Game heeft tot doel de genderkloof in technologie te dichten

Inhoudsopgave:

Vrouw/mannelijk Switch's Startup Video Game heeft tot doel de genderkloof in technologie te dichten
Vrouw/mannelijk Switch's Startup Video Game heeft tot doel de genderkloof in technologie te dichten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Fe/male Switch is een in Nederland gevestigde startup die van plan is het aandeel vrouwen in de tech startup-wereld te vergroten.
  • Gamified-technologie wordt steeds gebruikelijker naarmate ondernemende industrieën hun aanpak proberen te moderniseren.
  • De startup is van plan zijn missie van gendergelijkheid verder te ontwikkelen dan technologie naar andere industrieën door middel van simulators uit de eerste hand.

Image
Image

De technische wereld krijgt een broodnodige make-over dankzij de ontwikkelaars achter de nieuwe role-playing videogamesimulator, Fe/male Switch.

No-code websitebouwer Tilda werkt samen met Fe/male Switch om een einde te maken aan gendervooroordelen in de technische industrie. De in Nederland gevestigde simulatiegame wil gebruikers een virtuele blik uit de eerste hand geven van wat er nodig is om een succesvolle startup te creëren, beheren en leiden.

"Het idee kwam bij ons tijdens de [laatste twee jaar van lockdown]. We bedachten dingen die waarde konden toevoegen aan het ondernemerschap. Bedrijven waren op zoek naar meer vrouwen in technologie en startups, dus besloten we te komen met dit gegamificeerde, educatieve platform, "zei Violetta Shishkina, mede-oprichter en CEO van Fe/male Switch, in een telefonisch interview met Lifewire.

Gebouwd met de consument in gedachten, zal Fe/male Switch toekomstige vrouwelijke technologieleiders leren hoe ze de invloed van hun merken kunnen ontwikkelen, winstgevende bedrijven kunnen creëren en knowhow van investeerders kunnen opdoen. Het tweede proefprogramma gaat 7 maart open.

Een industrie ontwrichten

Slechts 32 procent van de technische beroepsbevolking is vrouw, vergeleken met 35 procent in 1984, volgens een onderzoeksrapport van informatietechnologiebedrijf Accenture. Een belangrijke reden voor het gebrek aan vrouwelijke vertegenwoordiging in technologie, zo blijkt uit onderzoek, is de alomtegenwoordige gendervooroordeel gefilterd door 'bro-cultuur'. Zelfs vrouwelijke ondernemers noemen problemen bij het vinden van financiering, aangezien slechts 2 procent van het durfkapitaal naar vrouwelijke ondernemers gaat.

"Vrouwen kunnen worden geïntimideerd door deze industrie. Maar ze zijn niet zo bang op deze gegamificeerde manier. Hier, als je het label van een spel erop plakt, ga je verliezen, en wat maakt het uit, ' zei Shishkin. "Met de gamified-ervaring denken je hersenen nog steeds dat het echt is, omdat je iets leert en iets creëert. We hopen dat dit hun zelfvertrouwen zal verhogen, zodat ze hetzelfde in het echte leven zullen proberen."

Net als in het echte leven heeft de game deadlines en kan het mislukken. Maar net als videogames heeft het speurtochten, beloningen en herspeelbaarheid. Het was belangrijk voor Shishkina en haar team om een product te maken dat even leuk als leerzaam was. Dit is een nieuwe kijk op videogaming als praktijk, vergelijkbaar met militaire operaties waarbij videogamesimulaties worden gebruikt om soldaten in gevechten te trainen. Fe/male Switch biedt mentorschap aan de studenten van de game en is een van de eerste games in zijn soort.

Stella Friaisse was een van de oorspronkelijke 15 gebruikers voor de eerste pilot-playthrough van de game in 2021. Nu werkt ze aan de ontwikkeling van partnerschappen voor het Fe/male Switch-team en hoopt dat haar verhaal anderen met twijfels zal inspireren.

"Het is heel modern. Iedereen is nieuwsgierig omdat ze nog nooit van zoiets hebben gehoord. Dat [we] het startup-leven vanuit verschillende perspectieven hebben ervaren, is iets dat je echt nergens kunt krijgen, "zei Friaisse in een telefonisch interview met Lifewire. "In het begin was ik nerveus, maar het heeft me veel geleerd over het werk in een startup."

De schakelaar omdraaien

De officiële release voor Fe/male Switch is gepland voor 2022. Het doel van Fe/male Switch is om de genderkloof in technologie te helpen dichten, maar de videogame zal beschikbaar zijn voor mensen van alle geslachten om deel te nemen.

Technologie is een van de toonaangevende banenmarkten ter wereld en kent een hausse sinds het begin van [thuiswerken]. Volgens het Bureau of Labor Statistics zullen bepaalde technologische sectoren naar verwachting tot 2030 sneller groeien dan het aantal traditionele beroepen. Aankomende technische werkers lesgeven vanuit het comfort van een videogame, waar het nemen van risico's en falen geen echte nadelen hebben, is een moderne kijk op mentorschap en on-the-job training.

Image
Image

En daar stopt het niet. In een poging om up-to-date te blijven, heeft de opstartsimulator de implementatie van niet-vervangbare tokens overgenomen. De zeer controversiële technologie zal worden geïntegreerd zodat gebruikers hun eigen NFT's van hun avatars kunnen maken, compleet met een eigendomscertificaat.

Shishkina en het team van Fe/male Switch hopen het succes van de game te benutten voor een multifunctioneel platform buiten de technische industrie. Met de ambities van een gamified STEM-versie en de fundamenten van een basisschoolversie die momenteel in ontwikkeling is, is Fe/male Switch meer dan een gimmick, zegt Shiskina, het is een revolutie.

"Je hebt geen idee nodig om mee te doen. Je hebt niets nodig om het spel te starten. We laten je zien hoe je creatief kunt zijn en hoe je kunt brainstormen. We laten je zien hoe je de technische en creatieve kant, "zei ze. "Het is altijd beter als je begrijpt dat het tijd kost, zoals een echte startup. Het enige dat we van je vragen, is je tijd."

Aanbevolen: