Zenfone 9 heeft tot doel cameratrilling te elimineren

Zenfone 9 heeft tot doel cameratrilling te elimineren
Zenfone 9 heeft tot doel cameratrilling te elimineren
Anonim

De meeste moderne smartphones geven prioriteit aan alles behalve een kleine vormfactor, met steeds grotere schermformaten, batterijen en andere functies waardoor ze moeilijk in zakken of tassen passen.

De Asus Zenfone-lijn legt echter de nadruk op vormfactor en draagbaarheid, en deze trend zet zich voort met het lanceringsevenement van vandaag voor de Zenfone 9. Deze nieuwste versie van de vlaggenschip mini-smartphone van het bedrijf biedt een aantal indrukwekkende specificaties, maar, belangrijker nog, een complete revisie van het camerasysteem.

Image
Image

De camera heeft een gimbal-achtig stabilisatiesysteem om trillende videobeelden te elimineren en de resultaten te verbeteren bij opnamen bij weinig licht. Hoe werkt het? De hele camera, lens en sensoren bewegen zowel om slechte lichtomstandigheden en onbedoelde trillingen op te vangen.

Je kunt deze beweging echt zien terwijl je de camera gebruikt, waarbij alle verschillende elementen onder de grote buitenlens verschuiven.

Asus zegt dat dit de camera in staat stelt om drie graden van beweging te compenseren, vergeleken met één graad met de Zenfone 8. Deze nieuwe benadering van stabilisatie is zeker nieuw, maar in de praktijk kan het wedijveren met veel grote spelers, zoals de op sensoren gebaseerde stabilisatie van Apple die wordt aangetroffen bij de duurdere iPhone 13-camera's.

Wat betreft aanvullende specificaties, de Zenfone 9 beschikt over de nieuwste en beste Qualcomm-chipset, de Snapdragon 8 Plus Gen 1, en een 5,9-inch 1080p OLED-scherm met een 120Hz verversingssnelheid. Het basismodel wordt geleverd met 8 GB RAM en 128 GB opslagruimte, hoewel aangepaste configuratie mogelijk is. Het frame is gemaakt van aluminium en het scherm wordt beschermd door ultraduurzaam Gorilla Glass. Oh, en er is een koptelefoonaansluiting als je van dat soort dingen houdt.

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog steeds in de lucht, althans in de Verenigde Staten. In Europa worden de kosten geconverteerd naar ongeveer $ 800. De Zenfone 9 wordt eerst gelanceerd in Europa, Hong Kong en Taiwan, met de VS op een later tijdstip.

Aanbevolen: