Hoe Google Drive offline te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Drive offline te gebruiken
Hoe Google Drive offline te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open Chrome op pc > installeer Google Docs Offline extensie. Selecteer op de pagina Mijn schijf Instellingen > Algemeen.
  • Select Sync Google Docs, Sheets, Slides & Drawing-bestanden naar deze computer zodat u offline kunt bewerken > Done.
  • Als u uw bestanden naar uw computer wilt downloaden om ze te bewerken, installeert u Backup and Sync voor Google Drive.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u offline toegang krijgt tot Google Drive op een Windows-pc, een Mac en iOS- en Android-apparaten.

Hoe krijg ik offline toegang tot Google Drive op een Windows-pc

Als je geen internetverbinding hebt, heb je nog steeds offline toegang tot je Google Drive op je pc, Mac of mobiele apparaat. Wanneer u uw Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties offline bewerkt, worden de updates automatisch toegepast wanneer uw apparaat de volgende keer synchroniseert met internet.

Het instellen van uw Google Drive voor offline gebruik vereist een internetverbinding en Chrome mag niet in de incognitomodus staan. Offline toegang tot uw Google Drive inschakelen op een pc met Windows:

  1. Open de Google Chrome-browser.

    U moet van Google Chrome uw standaardbrowser maken om uw Google Drive-bestanden te openen vanaf uw computer zonder internetverbinding.

  2. Download en installeer de offline Chrome-extensie van Google Docs in de Chrome Web Store.

    Image
    Image
  3. Log in op uw Google-account als u nog niet bent aangemeld.

    Image
    Image
  4. Vanaf je Mijn schijf pagina, selecteer Instellingen (tandwielpictogram) in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  5. Select General in het linkerdeelvenster en vink vervolgens het vakje aan naast Sync Google Docs, Sheets, Slides & Drawings-bestanden naar deze computer zodat u deze kunt bewerken offline.

    Image
    Image

    Telkens wanneer u een bestand aan het bewerken bent zonder internetverbinding, ziet u een bliksemschicht naast de naam van het document. Zodra je weer online bent, worden alle wijzigingen gesynchroniseerd en verdwijnt het symbool.

  6. Selecteer Klaar. Nu kunt u offline blijven werken aan Google Documenten-, Google Spreadsheets- of Google Presentaties-bestanden in de Chrome-browser. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden lokaal in de cache opgeslagen en de online versie wordt bijgewerkt de volgende keer dat u verbinding maakt met internet.

    Dit is voldoende als u uw werk gewoon wilt opslaan voor het geval u de internetverbinding verliest; Als u echter uw Google Drive-bestanden naar uw computer wilt downloaden zodat u ze kunt bewerken wanneer u maar wilt, moet u Back-up en synchronisatie blijven installeren.

  7. Download en installeer de gratis persoonlijke versie van Back-up en synchronisatie voor Google Drive.

    Image
    Image
  8. Open Back-up en synchronisatie en log in op uw Google-account.

    Image
    Image
  9. Als je wilt, kun je nu bestanden op je computer rechtstreeks opslaan in Google Drive. Als u dat niet wilt doen, deselecteert u de vakjes naast elke map en selecteert u Volgende.

    Image
    Image
  10. Selecteer het vakje naast Sync My Drive to this computer en selecteer vervolgens Start.

    Image
    Image
  11. Na een paar minuten worden uw Google Drive-bestanden gedownload naar een map met de naam Google Drive en alle toekomstige bestanden die u aan Google Drive toevoegt, worden automatisch naar uw computer gedownload.

Toegang tot Google Drive offline op Android en iOS

Hoewel mobiele apparaten geen Chrome-extensies ondersteunen, heeft Google afzonderlijke iOS- en Android-apps voor Google Drive, Documenten, Presentaties en Spreadsheets waarmee u bestanden offline kunt bewerken. Als je een Android-telefoon of -tablet hebt, zijn sommige van deze apps voorgeladen op je apparaat, maar iOS-gebruikers moeten ze downloaden van de Apple App Store. Om toegang te krijgen tot uw Google Drive-bestanden op een mobiel apparaat zonder wifi:

  1. Terwijl u bent verbonden met internet, opent u de Google Drive app.
  2. Tik op de drie verticale stippen naast de naam van het bestand dat je offline wilt bewerken.

    Image
    Image
  3. Tik op Offline beschikbaar in het menu dat verschijnt om offline bewerken in te schakelen.

    Image
    Image
  4. Om bestanden te bekijken die je offline beschikbaar hebt gemaakt, tik je op het hamburger-pictogram in de linkerbovenhoek om een menu te openen en tik je vervolgens op OfflineAlle bestanden die je offline beschikbaar hebt gemaakt op andere apparaten, worden automatisch lokaal in de cache opgeslagen als je momenteel verbonden bent met internet.
  5. Je kunt bestanden waar je recentelijk aan hebt gewerkt automatisch offline beschikbaar maken in de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-apps. Tik gewoon op het hamburger menu in de linkerbovenhoek van het app-venster, dan Instellingen > Maak recente bestanden offline beschikbaar

    Image
    Image

    Bewerk Google Drive-bestanden niet offline vanaf verschillende apparaten om te voorkomen dat je voortgang verliest door synchronisatieproblemen.

Toegang tot Google Drive offline op Mac

Voordat u uw Drive-bestanden offline kunt openen met een Mac, moet Google Chrome zijn ingesteld als uw standaardbrowser. Als u een Docs-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand offline probeert te openen zonder deze stap te nemen, komt u op een foutpagina; je kunt later altijd terugschakelen naar Safari. Om Google Drive-bestanden offline te bewerken op macOS:

  1. Download en installeer Chrome voor Mac.
  2. Klik op het Apple pictogram op uw dock en klik vervolgens op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik Algemeen in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  4. Gebruik de vervolgkeuzelijst Standaard webbrowser om over te schakelen van Safari naar Google Chrome.

    Image
    Image

    Als je Chrome net hebt geïnstalleerd en het niet als een optie ziet, probeer dan je computer opnieuw op te starten en probeer het opnieuw.

  5. Gebruik de Chrome-browser om de offline Chrome-extensie van Google Docs te downloaden en te installeren.

    Image
    Image
  6. Log in op uw Google-account.
  7. Vanaf je Mijn schijf pagina, selecteer Instellingen (tandwielpictogram) in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  8. Klik op General in de lijst aan de linkerkant en vink het vakje aan naast Sync Google Docs, Sheets, Slides & Drawings-bestanden naar deze computer zodat je kunt offline bewerken.

    Image
    Image
  9. Klik op Gereed. U kunt nu zonder wifi-verbinding werken aan Google Docs-, Google Spreadsheets- en Google Slides-bestanden in de Chrome-browser. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden lokaal in de cache opgeslagen en de online versie wordt bijgewerkt de volgende keer dat u verbinding maakt met internet.

    Image
    Image
  10. Download de persoonlijke versie van Back-up en synchronisatie voor Google Drive.

    Image
    Image
  11. Verplaats back-up en synchronisatie naar uw map Applicaties en open deze vervolgens.
  12. Log in op uw Google-account.
  13. Kies desgewenst om bestanden op uw computer rechtstreeks op te slaan in Google Drive en klik op Volgende.
  14. Klik op het vakje naast Sync My Drive to this computer en klik op Start Na een paar minuten worden uw Google Drive-bestanden gedownload naar een map met de naam Google Drive, en alle toekomstige bestanden die u aan Google Drive toevoegt, worden automatisch naar uw computer gedownload.

Aanbevolen: