Waarom Samsung's nieuwe Chromebook mijn aandacht heeft

Inhoudsopgave:

Waarom Samsung's nieuwe Chromebook mijn aandacht heeft
Waarom Samsung's nieuwe Chromebook mijn aandacht heeft
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Samsung's nieuwe Chromebook 2, nu beschikbaar voor pre-order, ziet eruit als de perfecte combinatie van functies voor een redelijke prijs.
  • Voor een startprijs van $ 549 hoef ik me niet al te veel zorgen te maken dat de Chromebook 2 kapot of verouderd raakt.
  • Wat ik wil is een Chromebook met een uitstekend scherm en toetsenbord, een degelijke processor voor niet al te veel geld.
Image
Image

Ik breng elke dag veel te veel tijd door op mijn dure Macbook, maar ik ben me gaan realiseren dat ik eigenlijk alleen maar een Chromebook nodig heb. Samsung's nieuwe Chromebook 2, nu beschikbaar voor pre-order, ziet eruit als de perfecte combinatie van functies voor een redelijke prijs.

Alle apps die ik gebruik zijn beschikbaar in Chrome en het is een veel rustigere ervaring dan andere besturingssystemen. Zoals de meeste mensen, is het grootste deel van wat ik op een pc doe tekstverwerking, e-mail en af en toe een filmstreaming. Je hebt geen laptop van $ 2.000 nodig om een van deze dingen te doen.

Het probleem is dat de meeste Chromebooks goedkoop of te duur zijn. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel, zoals Google's eigen hoog gewaardeerde Pixelbook Go-reeks die begint bij $ 649.

Wat ik wil is een Chromebook met een uitstekend scherm en toetsenbord, en een degelijke processor voor niet al te veel geld.

De prijs is goed

Samsung verslaat Google qua prijs, met de Chromebook vanaf een redelijke $ 549. Voor dit prijskaartje hoef ik me niet al te veel zorgen te maken dat de Chromebook 2 binnen een paar jaar kapot gaat of verouderd is.

Ik ben geneigd obsessief voorzichtig te zijn met mijn Macbook, omdat het zo duur was dat ik het soms niet gebruik. De mogelijkheid om de Chromebook 2 zonder angst in een rugzak te gooien, zal geweldig zijn wanneer we terugkeren naar een wereld waar het een ding is om het huis uit te gaan.

Het is een gelikt beest, hoewel iets dikker en zwaarder dan zijn duurdere voorganger met 2,71 pond en 0,55 inch dik. Ik hou echt van de vierkante randen van de Chromebook 2, die doet denken aan de nieuwste ontwerpen van Apple.

De Chromebook 2 heeft dezelfde opvallende kleuren als de vorige generatie - kwikgrijs en fiesta rood - en heeft een aluminium chassis, een toetsenbord met achtergrondverlichting en een touchpad in bijpassende kleuren. Ik ben een grote fan van de toetsenborden van Samsung, en als deze voldoet aan de normen van het bedrijf, kan dit een geweldige manier zijn om echt werk gedaan te krijgen.

Het heeft een touchscreen met stylusondersteuning, maar houd er rekening mee dat er geen stylus wordt meegeleverd. Vaarwel glorieus 4K OLED-paneel van het vorige model, maar de Chromebook 2 wordt geleverd met een 13,3-inch QLED-scherm met een scherm met een resolutie van 1, 920 x 1, 080 pixels, dat volgens Samsung meer dan een miljard kleuren kan produceren.

Voor deze prijs kan ik nauwelijks klagen over een lichte downgrade van het scherm, en met die specificaties zou de Chromebook 2 meer dan in staat moeten zijn om te doen wat ik wil.

Samsung biedt twee configuraties die kunnen worden besteld. Het lagere model heeft een Intel Celeron 5205U-processor met 4 GB geheugen en 64 GB opslag.

Image
Image

Voor degenen die wat meer kracht willen, biedt een versie van $ 699 een Intel 10e-generatie Core i3-10110U CPU met tweemaal zoveel geheugen en opslag als het basismodel. Beide modellen hebben twee USB-C-poorten, een microSD-slot en een hoofdtelefoon/microfoon combo-aansluiting, evenals een 720p webcam.

Chrome helpt me te concentreren

Chromebooks zijn perfect geschikt voor onze pandemische tijden. Wat doen de meesten van ons als ze niet op internet surfen of streamen? Het is niet nodig om met tientallen applicaties te knoeien in de visie van Google op een besturingssysteem.

Het Chrome OS is een toevluchtsoord voor de gekmakende wereld van afleiding die onze gemoedsrust in 2021 bedreigt. Met een zo eenvoudig besturingssysteem kun je gemakkelijk verdwalen in je werk of entertainment. Op mijn Mac schakel ik constant tussen apps om nieuwsfeeds, e-mail en berichten te bekijken.

Ik heb eerder een aantal low-end Chromebooks geprobeerd en ze waren rommel. Wat ik wil is een Chromebook met een uitstekend scherm en toetsenbord, en een degelijke processor voor niet al te veel geld.

Aan de andere kant wil ik geen Chromebook die zo goedkoop is dat hij niet bruikbaar is. De Chromebook 2 ziet eruit als de perfecte balans tussen prijs en specificaties.

Aanbevolen: