Hoe u Photoshop-krasschijf vol fouten kunt herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe u Photoshop-krasschijf vol fouten kunt herstellen
Hoe u Photoshop-krasschijf vol fouten kunt herstellen
Anonim

Soms wanneer u een actie probeert uit te voeren in Adobe Photoshop, krijgt u mogelijk een foutmelding met de tekst: "Kon uw verzoek niet voltooien omdat de werkschijf vol is."

Om te voorkomen dat de Photoshop-werkschijf vol is, moet u de manier wijzigen waarop Photoshop het geheugen van uw computer gebruikt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Adobe Photoshop CC voor Windows en macOS.

Image
Image

Wat veroorzaakt de fout dat de Photoshop-krasschijf vol is?

De Photoshop-werkschijf verwijst naar uw harde schijf. Photoshop gebruikt de harde schijf als tijdelijke swapruimte, of virtueel geheugen, wanneer uw systeem niet genoeg RAM heeft om een bewerking uit te voeren. Als je maar één harde schijf of partitie op je computer hebt, is de werkschijf de schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd (bijvoorbeeld de C:-schijf op een Windows-systeem).

Als die schijf geen ruimte meer heeft, werkt Photoshop niet goed. Als Photoshop bijvoorbeeld crasht tijdens een bewerkingssessie, kan deze onjuiste afsluiting grote tijdelijke bestanden op de werkschijf achterlaten. Bijgevolg kan Photoshop mogelijk niet opnieuw worden geopend, dus u moet wat probleemoplossing uitvoeren op de harde schijf.

Voor meer informatie over hoe Photoshop CC RAM en werkschijfruimte gebruikt, zoekt u naar toewijzen werkschijven in de online help voor uw versie van Photoshop.

Hoe de Photoshop Scratch Disk Full Error te herstellen

Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om problemen op te lossen met de foutschijf is vol in Photoshop:

  1. Schijfruimte vrijmaken. Maak wat ruimte vrij op het Mac- of Windows-station dat is gedefinieerd als de werkschijf in Photoshop-voorkeuren. Gebruik voor de beste resultaten een gratis tool voor het analyseren van schijfruimte, zoals Schijfopruiming.
  2. Verwijder tijdelijke Photoshop-bestanden U kunt tijdelijke bestanden die aan Photoshop zijn gekoppeld veilig verwijderen om werkschijfruimte vrij te maken. Tijdelijke Photoshop-bestanden hebben de naam ~PST.tmp op Windows en Temp op Mac (waarbij is een reeks getallen).

  3. Defragmenteer de harde schijf Het is mogelijk om een foutmelding te krijgen dat de werkschijf vol is wanneer de werkschijf vrije ruimte heeft. Dit komt omdat Photoshop aaneengesloten, niet-gefragmenteerde vrije ruimte op de werkschijf vereist. Als u de foutmelding krijgt wanneer het werkschijfstation een goede hoeveelheid vrije ruimte toont, voert u een hulpprogramma voor schijfdefragmentatie uit.
  4. Wis de Photoshop-cache. Als u Photoshop kunt openen, verwijdert u tijdelijke bestanden vanuit het programma door naar Edit > Purge > All te gaan(op Windows) of Photoshop CC > Purge > All (op Mac).

    Door de cache te wissen, kunt u recente wijzigingen die u in afbeeldingen hebt aangebracht, niet ongedaan maken.

  5. Waarden van het gereedschap Bijsnijden wissen Als u de foutmelding krijgt bij het bijsnijden van een afbeelding in Photoshop, kan dit zijn omdat de waarden in de optiebalk voor het gereedschap Bijsnijden in de verkeerde eenheden staan. Als u bijvoorbeeld afmetingen van 1200x1600 invoert wanneer de eenheden zijn ingesteld op inches in plaats van pixels, ontstaat er een groot bestand dat het bericht kan activeren dat de werkschijf vol is. Om dit probleem te voorkomen, selecteert u Clear in de optiebalk nadat u de tool Crop hebt geselecteerd.

  6. De prestatie-instellingen van Photoshop wijzigen Ga naar Bewerken > Voorkeuren > Performance (op Windows) of Photoshop CC > Preferences > Performance (op Mac) en pas vervolgens de schuifregelaars onder Geheugengebruik aan om de hoeveelheid RAM die Photoshop mag gebruiken te vergroten.

    Als u het geheugengebruik op meer dan 80% instelt, kan de computer traag werken.

  7. Wijzig of voeg extra werkschijven toe Maak indien mogelijk een nieuwe harde-schijfpartitie voor de Photoshop-werkschijf. Hoewel Photoshop werkt met een enkele werkschijf op de systeempartitie, kunt u de prestaties verbeteren door de werkschijf in te stellen als de snelste schijf in uw systeem.

    De locatie van de werkschijf wijzigen en extra werkschijven maken vanuit Photoshop-voorkeuren:

    • Selecteer in Windows Bewerken > Voorkeuren > Scratch Disks, of druk opCtrl+Alt.
    • Selecteer op macOS Photoshop CC > Preferences > Scratch Disks, of druk op Command+Option.

Als je computer een snelle solid-state disk drive (SSD) heeft, gebruik dan de SSD als werkschijf. Gebruik niet dezelfde harde schijf (HDD) waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd of waar de bestanden die u bewerkt, zijn opgeslagen. Gebruik ook geen netwerk of verwisselbare schijf.

FAQ

    Hoe verwijder ik een achtergrond van een foto in Photoshop?

    Om de achtergrond te verwijderen, ontgrendel je eerst de primaire laag van de afbeelding. Gebruik de Toverstaf, Lasso of Quick Mask tool om de achtergrond te selecteren > Delete Of gebruik Magic Eraser om grote delen van de achtergrond met een vergelijkbare kleur te verwijderen of gebruik Background Eraser om de achtergrond.

    Hoe wijzig ik het formaat van een afbeelding in Photoshop?

    De gemakkelijkste manier om het formaat van een afbeelding te wijzigen, is door naar Image > Image Size te gaan en de gewenste afmetingen in te voeren. Of selecteer de afbeeldingslaag en druk op Ctrl/Command+ T en sleep de handvatten om het formaat te wijzigen. U kunt uw afbeelding ook bijsnijden door het gereedschap Crop te slepen en op Enter te drukken om ongewenste ruimte te verwijderen.

Aanbevolen: