Hoe 0x0000008E BSOD-fouten te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe 0x0000008E BSOD-fouten te herstellen
Hoe 0x0000008E BSOD-fouten te herstellen
Anonim

STOP 0x8E-fouten worden meestal veroorzaakt door computergeheugenstoringen en, zeldzamer, door problemen met apparaatstuurprogramma's, virussen of andere hardwarestoringen dan uw RAM. Blijf lezen om te leren hoe u de 0x0000008E STOP-fout kunt oplossen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Microsoft-besturingssystemen, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 en Windows NT.

STOP 0x8E Fouten

Image
Image

STOP 0x0000008E (afgekort als 0x8E) is een STOP-fout die op het Blue Screen of Death verschijnt. De fout kan er als volgt uitzien:

  • STOP: 0x0000008E
  • KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Als Windows kan starten, ziet u mogelijk het volgende bericht:


Windows is hersteld van een onverwachte afsluiting

Probleem Gebeurtenisnaam: BlueScreen

BCCode: 8e

Raadpleeg de volledige lijst met STOP-foutcodes voor hulp bij het oplossen van andere fouten met een blauw scherm.

Hoe STOP 0x8E-fouten op te lossen

Als het probleem niet is opgelost door je computer opnieuw op te starten, probeer dan deze stappen in volgorde totdat de fout is opgelost:

  1. Verwijder recent geïnstalleerde hardware. Als je net nieuwe hardware hebt geïnstalleerd, is de kans groot dat de door jou aangebrachte wijziging de fout heeft veroorzaakt. Probeer de hardware correct te verwijderen en opnieuw te installeren.
  2. Controleer op en installeer Windows-updates. Sommige servicepacks en patches kunnen problemen met STOP 0x8E oplossen.

    Image
    Image

    Dit lost waarschijnlijk uw probleem op als de fout is opgetreden tijdens het aanbrengen van wijzigingen in de hardwareversnelling op uw grafische kaart.

  3. Rol de apparaatstuurprogramma's terug naar een oudere versie. Terugkeren naar een eerdere versie van het stuurprogramma, vooral als de fout begon na het updaten van een bepaald apparaat, is misschien alles wat nodig is om de STOP 0x8E-fout te herstellen.

    In Windows 7 en eerder kunt u uw pc starten met de laatst bekende goede configuratie om gerelateerde register- en stuurprogrammawijzigingen ongedaan te maken.

  4. Gebruik Systeemherstel om uw Windows-pc te herstellen. Hiermee worden recente systeemwijzigingen ongedaan gemaakt. Doe dit als u vermoedt dat de 0x8E-fout is veroorzaakt door recente wijzigingen in een belangrijk bestand of belangrijke configuratie.

    Image
    Image
  5. Scan uw computer op malware. Hiermee worden alle bedreigingen verwijderd en wordt het probleem opgelost als de fout te maken heeft met een vijandig programma.
  6. Test je RAM met een gratis geheugentesttool. Als de test niet-werkende geheugenmodules detecteert, vervangt u het geheugen van uw computer.
  7. Controleer of het systeemgeheugen correct is geïnstalleerd. Alle moederborden hebben vrij strenge eisen voor het configureren van RAM-modules. Als je twijfelt over de juiste geheugenconfiguratie voor je computer, raadpleeg dan de handleidingen van je computer en moederbord.
  8. Breng de BIOS-instellingen terug naar hun standaardniveaus. Het is bekend dat overgeklokte of verkeerd geconfigureerde geheugeninstellingen in het systeem-BIOS STOP 0x8E-fouten veroorzaken.

    Als je verschillende aanpassingen hebt gemaakt aan je BIOS-instellingen en niet de standaardinstellingen wilt laden, probeer dan in ieder geval alle BIOS-geheugentiming, caching en schaduwopties terug te zetten naar hun standaardwaarden.

  9. Gebruik een gratis testprogramma voor de harde schijf om te controleren op hardwaregerelateerde problemen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u de harde schijf zo snel mogelijk of brengt u uw pc naar een professionele computerreparatieservice.

Aanbevolen: