Verizon en Amazon werken samen om landelijke breedbandtoegang te bieden met satellieten

Verizon en Amazon werken samen om landelijke breedbandtoegang te bieden met satellieten
Verizon en Amazon werken samen om landelijke breedbandtoegang te bieden met satellieten
Anonim

Landelijk breedbandinternet staat op het punt voor meer mensen beschikbaar te komen dankzij een samenwerking tussen Verizon en Amazon.

De bedrijven hebben dinsdag de samenwerking aangekondigd, waarbij gebruik wordt gemaakt van Amazon's Project Kuiper, een netwerk van satellieten in een lage baan om de aarde (LEO). De satellieten zullen een snelle breedbanddienst met lage latentie leveren op plaatsen buiten het bereik van traditionele glasvezel- of draadloze netwerken.

Image
Image

Verizon gaat Project Kuiper helpen door zijn LTE- en 5G-datanetwerken uit te breiden met behulp van mobiele backhaul-oplossingen. Daarnaast zullen de bedrijven samenwerken om technische vereisten te definiëren om de vaste draadloze dekking uit te breiden naar landelijke en afgelegen gemeenschappen.

Het LEO-satellietsysteem is bedoeld voor individuele huishoudens, maar ook voor scholen, ziekenhuizen, bedrijven en andere organisaties die actief zijn op plaatsen waar internettoegang beperkt of niet beschikbaar is.

Project Kuiper is een initiatief van $ 10 miljard van Amazon om de wereldwijde breedbandtoegang te vergroten via een constellatie van 3.236 satellieten in een lage baan om de aarde (LEO) rond de planeet. Elon Musk's SpaceX heeft ook een soortgelijk satellietinitiatief, bekend als Starlink, dat tot doel heeft "het meest geavanceerde breedbandinternetsysteem ter wereld in te zetten" om "snel, betrouwbaar internet te bieden op locaties waar toegang onbetrouwbaar, duur of volledig onbeschikbaar was."

Bedrijven hebben de afgelopen jaren prioriteit gegeven aan breedbandinternettoegang en Verizon werkte eerder samen met de Federal Communications Commission samen met AT&T, Comcast en T-Mobile voor het Emergency Broadband Benefit Program. Met het programma kunnen in aanmerking komende Amerikanen zich aanmelden voor maandelijkse breedbandkortingen en de groeiende digitale kloof helpen dichten.

Gelijke toegang tot breedbandnetwerken wordt in de VS steeds meer een probleem. De FCC schat dat meer dan 21 miljoen mensen in de Verenigde Staten geen breedbandverbinding hebben, waaronder bijna drie op de 10 (of 27%) op het platteland.

Aanbevolen: