Hoe u uw computer kunt upgraden van Windows 8 naar Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe u uw computer kunt upgraden van Windows 8 naar Windows 11
Hoe u uw computer kunt upgraden van Windows 8 naar Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Download en installeer Windows 10 vanuit de Microsoft Store voordat u een upgrade naar Windows 11 uitvoert. (Windows 11 is gratis voor gebruikers van Windows 8.)
  • Na het downloaden en installeren van Windows 10, zoek en selecteer Windows Update Setting en selecteer Windows Updates.
  • Wanneer een Windows 11-update is gevonden, downloadt u het Windows 11-bestand en volgt u de aanwijzingen om het nieuwe besturingssysteem te installeren.

De volgende stappen laten zien hoe u uw Windows 8-computer kunt upgraden naar Windows 11.

Voordat u upgradet naar Windows 11

Er is geen directe manier voor Windows 8-computers om te upgraden naar Windows 11: u moet eerst uw computer upgraden naar Windows 10. Gelukkig is dit proces gratis voor gebruikers van Windows 8.

Voordat we verder gaan, moet u controleren of uw computer daadwerkelijk Windows 11 kan uitvoeren. U kunt dit doen door de PC He alth Check-app van de Microsoft-site te downloaden om te zien of uw computer voldoet aan de systeemvereisten van Windows 11.

Het wordt ten zeerste aanbevolen om een back-up van uw bestanden te maken, zodat er niets verloren gaat tijdens de update. U kunt ze herstellen zodra Windows 11 is geïnstalleerd. Als u wilt weten hoe u een back-up van uw bestanden kunt maken, vindt u hier de 32 beste gratis back-upsoftwaretools. Veel van deze gratis softwaretools kunnen uw bestanden ook herstellen wanneer u klaar bent met upgraden naar Windows 11.

Hoe u Windows 8 kunt upgraden naar Windows 10 en vervolgens naar Windows 11

  1. Download Windows 10 uit de Microsoft Store door te klikken op Tool nu downloaden.

    Image
    Image
  2. Nadat de tool is gedownload, opent u het bestand.
  3. Er verschijnt een venster met de vraag of u wijzigingen aan de computer wilt aanbrengen. Selecteer Ja.
  4. Windows 10 Setup verschijnt om het begin van het installatieproces te markeren. Klik op Accepteren om de voorwaarden en service te accepteren.

    Image
    Image

    Belangrijk

    Lees de licentieovereenkomst grondig door voordat u ermee instemt om erachter te komen wat uw verantwoordelijkheden zijn en hoe Microsoft van plan is de gegevens te gebruiken die het van uw pc verzamelt.

  5. Selecteer in het volgende venster Deze pc nu upgraden en klik vervolgens op Volgende. Het duurt enkele minuten om te upgraden naar Windows 10.

    Image
    Image
  6. Zodra Windows 10 is geïnstalleerd, moet u controleren op Windows Updates om het Windows 11-updatebestand te downloaden.
  7. Typ in de onderste zoekbalk Windows Update Setting en klik op het eerste item.

    Image
    Image
  8. Klik op Windows Updates en controleer of Windows 11 beschikbaar is om te downloaden.

    Image
    Image
  9. Zodra het Windows 11-updatebestand is gedownload, zoekt u het op uw schijf en dubbelklikt u op het bestand om de installatie te starten. Het staat hoogstwaarschijnlijk in de downloadmap.
  10. Akkoord met de licentievoorwaarden en volg de installatie-instructies zoals ze verschijnen.

    Belangrijk

    Lees de licentieovereenkomst grondig door voordat u ermee instemt om erachter te komen wat uw verantwoordelijkheden zijn en hoe Microsoft van plan is de gegevens te gebruiken die het van uw pc verzamelt.

  11. Voer aan het einde van de installatie uw Windows-productcode in en selecteer OK.
  12. U krijgt de optie om uw nieuwe Windows 11-computer te configureren zodra u begint.

    Image
    Image

U kunt nu uw back-upbestanden van een van de eerder genoemde gratis softwaretools naar Windows 11 verplaatsen.

Als je Windows 10 al hebt geïnstalleerd, kun je als volgt upgraden van Windows 10 naar Windows 11.

FAQ

    Hoe upgrade ik van Windows 7 naar Windows 10?

    Om te upgraden van Windows 7 naar Windows 10 als u een productcode van Windows 7, 8 of 8.1 hebt, downloadt u de Windows Media Creation Tool van de Microsoft-website en volgt u de aanwijzingen om uw pc te upgraden. Andere opties zijn onder meer de aanschaf van een nieuwe pc waarop Windows 10 is geïnstalleerd of de aanschaf van Windows rechtstreeks bij Microsoft.

    Hoe upgrade ik van Windows 10 Home naar Pro?

    Als u wilt upgraden van Windows 10 Home naar Pro, gaat u naar de Microsoft Store en koopt en downloadt u de Pro-versie rechtstreeks bij Microsoft. Als je al een Windows 10 Pro-licentiesleutel hebt, ga dan naar Start > Settings > Updates and Security > Activation, selecteer Change Product Key en voer vervolgens uw Windows Pro-productcode in.

Aanbevolen: