Hoe de GIMP-sneltoetseditor te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de GIMP-sneltoetseditor te gebruiken
Hoe de GIMP-sneltoetseditor te gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ga naar Bewerken > Voorkeuren > Interface > Toetsenbord configureren Sneltoetsen.
  • Zoek de tool of opdracht die u wilt bewerken en selecteer deze. Druk op de toets(en) om als snelkoppeling toe te wijzen.
  • Om een sneltoets te verwijderen, selecteert u deze en drukt u op de backspace toets.

Als je een sneltoets wilt toevoegen aan een functie die er geen heeft, of een bestaande sneltoets wilt wijzigen in een sneltoets die voor jou intuïtiever aanvoelt, biedt GIMP een eenvoudige manier om dit te doen met behulp van de sneltoetseditor.

GIMP-sneltoetsen kunnen handige hulpmiddelen zijn om uw workflow te versnellen wanneer u met GIMP werkt. Aan veel tools en functies zijn standaard sneltoetsen toegewezen en u kunt een lijst zien met de standaardopties die zijn toegewezen aan het Toolbox-palet in Sneltoetsen in GIMP.

Volg gewoon de onderstaande stappen om GIMP aan te passen aan de manier waarop u werkt.

Open het voorkeurenvenster

Selecteer het Bewerken menu en selecteer Voorkeuren.

Als uw versie van GIMP een Keyboard Shortcuts optie heeft in het Edit menu, kunt u dat selecteren en de volgende stap overslaan.

Image
Image

Open Sneltoetsen configureren…

In het Voorkeuren dialoogvenster, selecteer de Interface optie in de lijst aan de linkerkant – dit zou de tweede optie moeten zijn. Selecteer uit de verschillende instellingen die nu worden weergegeven de knop Sneltoetsen configureren.

Image
Image

Open subsectie indien nodig

Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend en u kunt subsecties openen, zoals de verschillende Extra's, door op het kleine vakje met een + te klikkenlog in naast elke sectienaam.

Nieuwe sneltoets toewijzen

Nu moet je naar de tool of opdracht scrollen die je wilt bewerken en deze selecteren. Indien geselecteerd, verandert de tekst voor dat gereedschap in de Shortcut kolom in New accelerator en kunt u op de toets of combinatie van toetsen drukken die u wilt toewijzen als een snelkoppeling.

Image
Image

Verwijder of bewaar snelkoppelingen

We hebben de sneltoets van Foreground Select Tool veranderd in Shift+Ctrl+F door op de te drukken Shift, Ctrl en F toetsen tegelijkertijd. Als u een sneltoets van een tool of commando wilt verwijderen, selecteert u deze en wanneer de Nieuwe accelerator tekst verschijnt, drukt u op de backspace-toets en de tekst verandert in Uitgeschakeld

Image
Image

Zodra u tevreden bent dat uw GIMP-sneltoetsen zijn ingesteld zoals u wilt, zorgt u ervoor dat het selectievakje Sla sneltoetsen bij afsluiten is aangevinkt en selecteert u Sluiten.

Image
Image

Pas op voor het opnieuw toewijzen van bestaande snelkoppelingen

Als je dacht dat onze keuze van Shift+Ctrl+F een vreemde selectie was, hebben we ervoor gekozen omdat het een toetsenbordcombinatie was die nog niet was toegewezen aan een tool of opdracht. Als u probeert een sneltoets toe te wijzen die al in gebruik is, wordt er een waarschuwing geopend waarin staat waarvoor de sneltoets momenteel wordt gebruikt. Als u de originele snelkoppeling wilt behouden, selecteert u gewoon de knop Annuleren, anders selecteert u Snelkoppeling opnieuw toewijzen om de snelkoppeling toe te passen op uw nieuwe selectie.

Image
Image

Do not Go Shortcut Crazy

Denk niet dat aan elke tool of opdracht een sneltoets moet worden toegewezen en dat je ze allemaal moet onthouden. We gebruiken applicaties zoals GIMP allemaal op verschillende manieren - vaak met verschillende tools en technieken om vergelijkbare resultaten te bereiken - dus concentreer je op de tools die je gebruikt.

De tijd nemen om GIMP aan te passen zodat het werkt op een manier die bij u past, kan een goede investering van uw tijd zijn. Een goed doordachte reeks sneltoetsen kan een dramatisch effect hebben op uw workflow.

Handige tips

  • Probeer te analyseren hoe je werkt en welke tools je regelmatig gebruikt, en kijk dan eens naar het toewijzen van gemakkelijk toegankelijke toetsenbordcombinaties aan alleen deze tools en commando's.
  • Wees niet bang om verschillende snelkoppelingen uit te proberen, of om standaardsnelkoppelingen opnieuw toe te wijzen aan nieuwe tools of opdrachten. U kunt op elk moment eenvoudig de oorspronkelijke standaard sneltoetsen resetten in het paneel Gebruikersinterface van het dialoogvenster Voorkeuren.
  • Het toewijzen van snelkoppelingen die op het toetsenbord zijn gegroepeerd, kan betekenen dat u gereedschappen kunt selecteren zonder uw hand te bewegen, maar het gebruik van snelkoppelingen die meer uit elkaar staan, kan de kans verkleinen dat u het verkeerde gereedschap selecteert. Dit hangt af van persoonlijke voorkeur.

Aanbevolen: