CXF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CXF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
CXF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een CXF-bestand is een Picasa Collage-bestand.
  • Open er een met het Picasa-programma van Google.
  • Conversies zijn niet nuttig, maar u kunt er een opslaan in TXT.

Dit artikel legt de verschillende formaten uit die de CXF-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elk type kunt openen en wat uw opties zijn voor bestandsconversies.

Wat is een CXF-bestand?

Een bestand met de CXF-bestandsextensie is waarschijnlijk een Picasa Collage-bestand. Ze worden gemaakt door de Picasa-foto-editor en het organisatorprogramma wanneer een collage wordt gemaakt en vervolgens opgeslagen met de afbeeldingsbestanden. Het CXF-bestand behoudt de paden en posities van de foto's die in de collage worden gebruikt.

Image
Image

Chemical Abstracts Exchange Format-bestanden die moleculaire gegevens opslaan, gebruiken ook de CXF-bestandsextensie. Andere bestanden die deze bestandsextensie gebruiken, kunnen Cuttlefish Extended Format-bestanden, Coordinates Export Format-bestanden of Color Exchange Format-bestanden zijn.

Hoe een CXF-bestand te openen

Picasa Collage-bestanden kunnen worden geopend met Picasa van Google. Dit formaat is eigenlijk gewoon een tekstbestand, dus elke teksteditor kan het ook openen als je de afbeeldingspaden en andere dingen wilt zien die in het bestand zelf zijn opgeslagen.

Picasa is niet langer beschikbaar bij Google; het is vervangen door Google Foto's. Maar de bovenstaande link is nog steeds een geldige manier om het te downloaden als je de laatst uitgebrachte versie nodig hebt om het CXF-bestand te openen en te gebruiken. Er is hier een Mac-versie van Picasa.

Als uw bestand een Chemical Abstracts Exchange Format-bestand is, kunnen CAS SciFinder en STN Express het openen.

Sommige CXF-bestanden slaan waarden op voor een grafiek die wordt gebruikt met de Cuttlefish-netwerkvisualisatietool, in welk geval dat programma wordt gebruikt om ze te openen.

Gebruik CXeditor als u een Coordinates Export Format-bestand moet openen.

Als u denkt dat uw bestand een Color Exchange Format-bestand is, kunt u er meer over lezen in X-Rite's CxF - Color Exchange Format-artikel. Bestanden in dit formaat zijn op XML gebaseerde bestanden die zaken als kleurmetingen opslaan. Je kunt er een openen met elke teksteditor of XML-viewer; Notepad++ is een populair voorbeeld.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kijk dan hoe u het standaardprogramma kunt wijzigen dat CXF-bestanden in Windows opent.

Een CXF-bestand converteren

We twijfelen er niet aan dat u een Picasa Collage-bestand naar een andere op tekst gebaseerde indeling kunt converteren als u dat echt zou willen, maar we kunnen ons geen reden voorstellen om dit te doen. In het CXF-bestand wordt uitgelegd hoe de collage in Picasa moet worden weergegeven, dus als u deze naar een andere indeling wijzigt, wordt de collage onbruikbaar.

We hebben het niet getest, maar we zijn er zeker van dat een programma zoals CAS SciFinder of STN Express een CXF-bestand naar een ander formaat kan exporteren.

Hetzelfde geldt voor Cuttlefish-de meeste programma's hebben een Export of Save as menu-item dat kan worden gebruikt om het bestand op te slaan in een ander formaat.

CXeditor, hierboven gelinkt, kan een Coordinates Export Format CXF-bestand exporteren naar SVG, KML, EMF, Adobe Illustrator-bestand (AI) of XAML.

Als je bestand een Color Exchange Format-bestand is, kun je het XML-bestand zeker opslaan in een ander tekstformaat met Notepad++ of een ander teksteditorprogramma, maar het lijkt hier niet handig om het formaat te wijzigen.

Kan het nog steeds niet openen?

De CXF-bestandsextensie lijkt veel op andere die tot verschillende bestandsindelingen behoren, zoals XCF, CXD, CVX en CFX. Maar vergelijkbare bestandsextensies betekenen niet noodzakelijk dat de formaten verwant zijn.

Als je de bestandsextensie van je bestand dubbel controleert en je merkt dat het niet echt als. CXF wordt gelezen, moet je wat meer onderzoek doen om meer te weten te komen over dat specifieke formaat en compatibele software te vinden ervoor.

Aanbevolen: