Cisco SG300-28 standaard wachtwoord en andere ondersteuningsinformatie

Inhoudsopgave:

Cisco SG300-28 standaard wachtwoord en andere ondersteuningsinformatie
Cisco SG300-28 standaard wachtwoord en andere ondersteuningsinformatie
Anonim

De Cisco SG300-28-switch heeft het standaardwachtwoord cisco Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig, dus het moet exact zo worden ingevoerd; gebruik geen hoofdletters. Naast dit wachtwoord gebruikt dit wachtwoord, zoals de meeste Cisco-apparaten, de standaardgebruikersnaam cisco om in te loggen met beheerdersrechten.

Gebruik het standaard IP-adres 192.168.1.254 om toegang te krijgen tot deze switch voor administratieve doeleinden. Voer het in de navigatiebalk van een webbrowser in waar URL's naartoe gaan.

Standaardwachtwoorden zijn soms verschillend voor bepaalde hardware- of firmwareversies, maar wat hierboven is beschreven zou moeten werken voor elke SG300-28-switch. Deze informatie is ook geldig voor andere Cisco SG300-switches, zoals de SG300-10, SG300-10MP, SG300-10P, SG300-20, SG300-28P en SG300-52.

Image
Image

Wat te doen als de standaard gebruikersnaam of wachtwoord van Cisco SG300 niet werkt

Het is belangrijk om alle beheerde netwerkhardware te beveiligen door de standaard aanmeldingsgegevens te wijzigen. Als u dat niet doet, kan iedereen met netwerktoegang beheerdersrechten krijgen. Als je deze stap hebt genomen, werkt de bovenstaande informatie niet.

Als u echter niet meer weet waarnaar u het wachtwoord hebt gewijzigd, stelt u het opnieuw in op de fabrieksinstellingen om de gebruikersnaam en het wachtwoord te herstellen naar cisco.

Resetten en opnieuw opstarten betekenen niet hetzelfde. De eerste herstelt de gebruikersnaam en het wachtwoord, terwijl de laatste de switch uitschakelt en vervolgens weer opstart.

Je hebt fysieke toegang tot de switch nodig om deze te resetten. Zo werkt het:

  1. Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld en draai het dan naar de achterkant zodat je de kabels kunt zien.
  2. Koppel de switch los van het netwerk.
  3. Zoek het kleine gaatje aan de achterkant (de Reset-knop) en houd het 5 tot 10 seconden ingedrukt met een puntig voorwerp, zoals een paperclip of speld.
  4. Haal de stroomkabel een paar seconden uit de schakelaar en sluit hem dan weer aan.
  5. Geef genoeg tijd om het volledig weer aan te zetten, maximaal een paar minuten.
  6. Verbind de switch opnieuw met het netwerk.
  7. Log in op https://192.168.1.254 met cisco als gebruikersnaam en wachtwoord.

  8. Verander het standaard schakelwachtwoord in iets veiliger. Bekijk deze voorbeelden van een sterk wachtwoord als je niet zeker weet hoe je er een moet maken.
  9. Configureer indien nodig alle aangepaste instellingen die eerder op de switch waren opgeslagen opnieuw.

Wat te doen als u geen toegang krijgt tot de SG300-28 Switch

Als 192.168.1.254 niet het IP-adres is, betekent dit dat iemand het heeft gewijzigd in iets anders, vergelijkbaar met hoe u de gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigt.

Voor de meeste netwerken, als het standaard IP-adres van uw switch is gewijzigd, kan het nieuwe worden bepaald met tracert, een commando dat beschikbaar is vanaf de opdrachtprompt in Windows. Zie IP-adressen van netwerkhardware op een lokaal netwerk identificeren als u hulp nodig hebt bij het gebruik van die opdracht om het standaard-IP-adres van de SG300-28 te vinden.

Het resetten van de switch herstelt de gebruikersnaam en het wachtwoord en ook het standaard IP-adres. Als je na een volledige reset geen toegang hebt tot de switch via het IP-adres, is er waarschijnlijk een probleem met de fysieke verbinding. Traceer de kabels van het apparaat vanaf de schakelaar naar buiten om ontbrekende verbindingen of slechte draden te vinden.

Cisco SG300-28 Handleiding en firmware downloadkoppelingen

De Cisco SG300-28 Support-pagina op de Cisco-website is de officiële locatie van alles wat met de switch te maken heeft, of het nu gaat om downloads, video's of documentatie.

Gebruik via die link het tabblad Downloads om de nieuwste firmware en MIB-downloads voor beheerde switches te downloaden. Alle firmwarebestanden gebruiken de ROS-bestandsextensie, maar afhankelijk van de versie die u downloadt, kunt u deze in een ZIP-archief krijgen dat u moet openen voordat u het firmwarebestand vindt.

Switches die beschikbaar zijn als verschillende hardwareversies gebruiken meestal unieke firmware, waardoor het belangrijk is om de juiste voor uw apparaat te downloaden. De Cisco SG300-28-switch heeft echter geen andere hardwareversies, dus de firmware die u via de bovenstaande link vindt, is dezelfde firmware voor alle SG300-28-switches.

Vanaf diezelfde ondersteuningspagina, op het tabblad Documentatie, vindt u hier brochures, opdrachtverwijzingen, datasheets, installatie- en upgradehandleidingen, release-opmerkingen en andere gerelateerde documenten voor het apparaat worden gehouden. Deze Cisco SG300-28 Snelstartgids is een directe link naar het PDF-bestand dat u kan helpen bij het instellen van uw switch.

De meeste, zo niet alle, documenten die u van Cisco kunt downloaden met betrekking tot de SG300-28-switch zijn in PDF-formaat. Gebruik een gratis PDF-lezer om deze bestanden te openen, zoals Sumatra PDF, als u Windows gebruikt.

Aanbevolen: