D-Link DIR-655 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

D-Link DIR-655 standaard wachtwoord
D-Link DIR-655 standaard wachtwoord
Anonim

De standaard gebruikersnaam van D-Link DIR-655 is admin. Routers van een andere fabrikant hebben soms helemaal geen gebruikersnaam nodig, maar deze router wel.

Zoals bij de meeste D-Link-routers, heeft deze geen wachtwoord nodig - laat dat veld gewoon leeg.

Het standaard IP-adres dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de beheerpagina is 192.168.0.1.

Op het moment van schrijven zijn er twee hardwareversies van de D-Link DIR-655, maar beide gebruiken dezelfde standaardinformatie die hierboven is gespecificeerd.

Image
Image

Wat te doen als het DIR-655 standaardwachtwoord niet werkt

De standaard gebruikersnaam en wachtwoord voor routers zijn bedoeld om te worden gewijzigd in iets veiligers. Als u niet langer kunt inloggen op uw DIR-655, is de kans groot dat u of iemand anders deze standaardinformatie op een bepaald moment heeft gewijzigd.

Gelukkig is het resetten van de D-Link DIR-655-router heel eenvoudig, en als u dit doet, wordt de standaardinformatie hersteld, zodat u kunt inloggen met de gebruikersnaam/het wachtwoord van hierboven.

Hier leest u hoe u deze router kunt resetten:

  1. De resetknop bevindt zich aan de achterkant waar de kabels zijn aangesloten, dus draai de router om zodat je het kleine gaatje kunt zien waarin de Reset-knop zit.
  2. Reik met iets kleins en puntigs, zoals een paperclip, in het gat en houd de knop 10 seconden ingedrukt.
  3. Na het loslaten van de Reset-knop, zal de router opnieuw opstarten. Wacht 30 seconden totdat het opstarten is voltooid.
  4. Zodra de DIR-655 volledig is ingeschakeld, koppelt u de stroomkabel een paar seconden los en steekt u de stekker er weer in en wacht nog eens 30 secondenom het weer aan te zetten.
  5. Gebruik het standaard IP-adres van https://192.168.0.1 om toegang te krijgen tot de inlogpagina van de router en voer vervolgens de standaard gebruikersnaam in van admin.
  6. Het is belangrijk om nu een standaard routerwachtwoord in te stellen, zodat het voor niemand zo gemakkelijk is om in te loggen op uw router. Als je bang bent het wachtwoord weer te vergeten, overweeg dan om het op te slaan in een wachtwoordbeheerder.

  7. Voer opnieuw alle draadloze netwerkinstellingen in die u had ingesteld voordat de router werd gereset.

Het resetten van een router naar de fabrieksinstellingen verwijdert alle aangepaste opties die je hebt ingesteld. Om te voorkomen dat u deze informatie in de toekomst verliest als u de router opnieuw moet instellen, maakt u een back-up van de routerconfiguratie vanuit het TOOLS > SYSTEM menu met behulp van de Configuratie opslaan knop. U kunt deze instellingen weer herstellen met de Restore Configuration from File knop.

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de DIR-655-router

Net zoals u de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord van de DIR-655 kunt wijzigen, kan het IP-adres van 192.168.0.1 ook worden aangepast. Als je geen toegang hebt tot je router met dat IP-adres, heb je het waarschijnlijk in iets anders veranderd, maar ben je vergeten wat dat nieuwe adres is.

In plaats van de router opnieuw in te stellen om het standaard IP-adres terug te krijgen, kun je een computer gebruiken die al met de router is verbonden om te zien welk IP-adres is ingesteld als de standaardgateway. Dit zal u het IP-adres van uw DIR-655 vertellen.

Het adres dat u vindt, is het adres dat nodig is om u aan te melden bij de router met het standaardwachtwoord van hierboven of het wachtwoord waarnaar u het hebt gewijzigd. Log in zoals u zou doen als het adres 192.168.0.1 was (bijv.

D-Link DIR-655 Firmware & handmatige koppelingen

Alle downloads, veelgestelde vragen, video's en andere informatie die D-Link heeft over de DIR-655-router zijn te vinden op de DIR-655-ondersteuningspagina.

In het gedeelte Downloads op de ondersteuningspagina kunt u handleidingen, software, firmware en andere documenten voor uw DIR-655-router downloaden.

Er zijn twee gebruikershandleidingen en twee firmwaredownloads voor de DIR-655, dus zorg ervoor dat u de juiste hardwareversie selecteert die overeenkomt met uw specifieke router. De hardwareversie (gemarkeerd als H/W Ver) bevindt zich aan de onderkant van de router.

Op de ondersteuningspagina van de router staan directe links naar de PDF-handleidingen voor beide hardwareversies van de DIR-655. Zorg ervoor dat u de juiste kiest voor uw versie, of het nu A of B is.

Aanbevolen: