Hoe afbeeldingsvulling of achtergronden te verwijderen in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Hoe afbeeldingsvulling of achtergronden te verwijderen in Microsoft Word
Hoe afbeeldingsvulling of achtergronden te verwijderen in Microsoft Word
Anonim

Wat te weten

  • Invoegen en selecteer de afbeelding. Ga dan naar de Picture Format of Format tab > Remove Background.
  • Selecteer Keep Changes als de achtergrond naar tevredenheid is verwijderd (aangegeven door magenta highlight).
  • Selecteer Markeer gebieden om te behouden of Markeer gebieden om te verwijderen om gebieden te schetsen die u wilt behouden of verwijderen. Herhaal indien nodig.

Dit artikel legt uit hoe je de achtergrond van een afbeelding in Microsoft Word kunt verwijderen zonder andere grafische bewerkingsprogramma's. Instructies zijn van toepassing op Word voor Office365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 en Word voor Mac.

De functie Achtergrond verwijderen in Word gebruiken

Nadat u een afbeelding in Microsoft Word hebt ingevoegd, wat u kunt doen via het Insert > Pictures menu (of Insert > Picture in Word 2010), open het opmaakmenu om de achtergrondafbeelding te verwijderen.

  1. Selecteer de afbeelding.
  2. Ga naar het tabblad Beeldformaat en selecteer Achtergrond verwijderen. Ga in Word 2016 en ouder naar de Format tab.

    Als je het tabblad Picture Format of Format niet ziet, is de afbeelding niet geselecteerd of zijn er meerdere afbeeldingen geselecteerd. Dit tabblad is alleen beschikbaar als één afbeelding is geselecteerd.

    Image
    Image
  3. Beslis of het gebied dat in magenta is gemarkeerd het gebied is dat u wilt verwijderen.
  4. Als u de magenta markering wilt verwijderen uit een gedeelte van de afbeelding dat u wilt behouden, selecteert u Markeer gebieden om te behouden en selecteert u vervolgens de delen van het magenta gebied die niet VERWIJDERD. Klik in Word voor Mac op Wat te bewaren.

  5. Als u een gedeelte van de afbeelding wilt markeren dat moet worden verwijderd, selecteert u Markeer gebieden om te verwijderen en selecteert u vervolgens de delen van de afbeelding die moeten worden verwijderd. Klik in Word voor Mac op Wat te verwijderen.

    Mogelijk moet u heen en weer schakelen tussen de gereedschappen voor bewaren en verwijderen om het te verwijderen achtergrondgebied te markeren.

    Image
    Image
  6. Als de delen van de afbeelding die u wilt verwijderen in magenta zijn gemarkeerd, selecteert u Keep Changes.
  7. De gewijzigde afbeelding verschijnt op het documentcanvas.

    Image
    Image
  8. Als u niet tevreden bent met de uiteindelijke afbeelding, gaat u naar het tabblad Beeldformaat, selecteert u Achtergrond verwijderen en houdt u of verwijder delen van de afbeelding.

Niet alle afbeeldingen zijn zo opgesteld dat het gemakkelijk is om de achtergrond te verwijderen. Als er veel complexe kleuren en vormen zijn, kan het meerdere pogingen kosten om te kiezen welke delen je wilt verwijderen en welke delen je wilt behouden.

Hoe het gereedschap Achtergrond verwijderen werkt in Word

Als je de achtergrond van een afbeelding in Word wist, kun je objecten of mensen in een foto verwijderen, of effen kleuren verwijderen die niet goed passen bij de andere kleuren in het document. Het verwijderen van de vulling vergroot de flexibiliteit en creativiteit bij het ontwerpen van documenten, kan bepaalde objecten uit een afbeelding laten springen en breidt de tekstomloopopties uit.

Net zoals bij een gewone toepassing voor het bewerken van afbeeldingen, kiest u welke delen van de afbeelding u wilt verwijderen en welke delen u wilt behouden. Het eerste proces voor het verwijderen van de achtergrond vangt meestal niet precies op wat u wilt verwijderen of behouden, dus gebruik de extra hulpmiddelen voor bewaren en verwijderen om de afbeelding aan te passen.

FAQ

    Hoe verwijder ik een achtergrond van een afbeelding in Photoshop?

    Je moet de primaire laag van de afbeelding ontgrendelen. Klik in Lagen met de rechtermuisknop op de hoofdlaag en selecteer Layer from Background. U kunt de Toverstaf, Lasso of Quick Mask tool gebruiken om de achtergrond te selecteren en te verwijderen.

    Hoe verwijder ik een achtergrond van een afbeelding in Canva?

    Selecteer een afbeelding in Canva en klik op Bewerk afbeelding. Selecteer vervolgens BG Remover en selecteer vervolgens Erase.

Aanbevolen: