Hoe de iPhone op de computer te updaten

Inhoudsopgave:

Hoe de iPhone op de computer te updaten
Hoe de iPhone op de computer te updaten
Anonim

Wat te weten

  • Verbind je iPhone met je computer via Wi-Fi of USB.
  • Open Finder (macOS 10.15 en hoger), iTunes (macOS 10.14 en eerder; Windows) en klik op het iPhone-pictogram.
  • Klik op Check for Update en volg de aanwijzingen op het scherm.

Het bijwerken van je besturingssysteem op je iPhone is niet de enige manier om de nieuwste versie van iOS te krijgen. U kunt uw iPhone ook bijwerken via uw computer. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u iOS op uw iPhone kunt bijwerken met uw Mac- of Windows-computer.

Kan ik mijn iPhone bijwerken via mijn computer?

Hoewel de eenvoudigste manier om uw iPhone bij te werken, is door de OS-update rechtstreeks op het apparaat te downloaden en te installeren, maar u kunt uw computer gebruiken om de update uit te voeren. Op deze manier installeerden we alle iOS-updates vóór iOS 5 van 2011, toen Apple de over-the-air update-functie toevoegde.

Er is geen goede reden om je iPhone via je computer bij te werken. Het bespaart u geen gegevens (u hebt wifi nodig met uw computer) of batterijduur (in de meeste gevallen moet uw iPhone op het lichtnet of de computer zijn aangesloten om de update uit te voeren). De enige keer dat je dit wilt doen, is als je niet genoeg vrije opslagruimte hebt om de iOS-update te installeren (maar Apple heeft manieren om dat ook minder een probleem te maken).

Je kunt je computer gebruiken om je iPhone bij te werken, of je nu een Mac of een Windows-pc hebt. Welk programma u precies gebruikt, hangt af van uw besturingssysteem.

Hoe update ik mijn iPhone zonder iTunes op mijn computer?

Als je je computer gebruikt om je iPhone bij te werken, hangt de software die je nodig hebt af van het besturingssysteem waarop je computer draait:

  • Macs met macOS 10.15 (Catalina) en hoger: Gebruik Finder.
  • Macs met macOS 10.14 (Mojave) en lager: Gebruik iTunes.
  • PC's met Windows: Gebruik iTunes.

Zoals je kunt zien, is iTunes niet vereist voor Macs met de nieuwste versies van macOS (dat komt omdat Apple op die besturingssystemen iTunes heeft stopgezet en vervangen door andere programma's). Voor alle andere computers is iTunes de enige manier om je iPhone bij te werken. Gelukkig is iTunes een gratis download (en, zoals eerder vermeld, als je iTunes niet wilt gebruiken, kun je je iPhone rechtstreeks op het apparaat bijwerken, geen computer nodig).

Om je computer te gebruiken om je iPhone bij te werken, volg je deze stappen (deze schermafbeeldingen gebruiken Finder op macOS 101.5, maar de stappen zijn van toepassing op alle opties):

  1. Verbind je iPhone met je computer via Wi-Fi of een USB-kabel.
  2. Open Finder of iTunes, afhankelijk van welk besturingssysteem je gebruikt.
  3. Klik op het iPhone-pictogram (in de linkerzijbalk onder Locaties in Finder, net onder de afspeelknoppen in iTunes).
  4. Klik in het hoofdscherm van de iPhone op Check for Update.

    Image
    Image
  5. Als er een update beschikbaar is, selecteert u Download en Update en volgt u de aanwijzingen op het scherm om deze te downloaden en te installeren. Het houdt in dat u akkoord gaat met de voorwaarden, mogelijk de toegangscode van uw iPhone invoert en wacht tot de update is geïnstalleerd. Hoe lang dit duurt, hangt af van de snelheid van je internetverbinding en de grootte van de update.

    Image
    Image
  6. Nadat de update is geïnstalleerd, wordt je iPhone opnieuw opgestart en zie je mogelijk een bericht op het scherm dat de update is voltooid. U gebruikt nu de nieuwste versie van iOS.

    Image
    Image

Waarom kan ik mijn iPhone niet updaten op mijn computer?

Als je je iPhone niet kunt updaten met je computer, probeer dan deze oplossingen:

  • Internetverbinding controleren: Is uw computer verbonden met internet? Controleer de status van je verbinding, want je kunt niets downloaden als je niet online bent.
  • Besturingssysteem en iTunes bijwerken: Mogelijk hebt u de nieuwste versie van het besturingssysteem van uw computer en iTunes nodig om iOS-updates te installeren. Leer hoe u macOS kunt bijwerken, Windows kunt bijwerken, iTunes kunt bijwerken en het vervolgens opnieuw kunt proberen.
  • Controleer de compatibiliteit van de iPhone: De update kan mislukken omdat je iPhone niet compatibel is met de versie van iOS die je probeert te installeren. Bekijk de lijst met compatibele modellen.
  • Controleer computerinstellingen: Sommige instellingen op uw computer verhinderen mogelijk dat de update wordt gedownload of geïnstalleerd. Deze kunnen de datum en tijd omvatten - Apple controleert of zijn software-updates legitiem zijn voordat ze deze installeren en datum- en tijdinstellingen maken daar deel van uit - of beveiligingssoftware, zoals een firewall, die de verbinding met de servers van Apple zou kunnen blokkeren.

FAQ

    Hoe maak ik een iPhone-update ongedaan zonder een computer?

    Als je een iOS-update wilt downgraden zonder dat er een computer beschikbaar is om je te helpen de iPhone vanaf een back-up te herstellen, moet je je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen en alle bestanden verliezen. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Iphone overzetten of resetten en tik vervolgens opWis alle inhoud en instellingen

    Hoe update ik apps op een iPhone?

    Om uw iPhone-apps up-to-date te houden, start u de App Store-app, tikt u op Updates, en selecteert u Update All om apps die updates nodig hebben. Je kunt ook Update naast elke app afzonderlijk selecteren om alleen die app bij te werken. U kunt ook automatische updates inschakelen: Ga naar Settings > App Store en schakel App Updates onderin Automatische downloads

    Hoe zet ik automatische updates op een iPhone uit?

    Als u automatische updates op een iPhone voor uw apps wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > App Store en schakelt uuit Automatische updates onder Automatische downloads Om automatische iOS-updates uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Software-update , tik op Automatische updates en zet de schuifregelaar uit.

Aanbevolen: