Hoe iOS draadloos te updaten op de iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe iOS draadloos te updaten op de iPhone
Hoe iOS draadloos te updaten op de iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Maak voordat u begint een back-up van uw gegevens, maak verbinding met wifi, laad de iPhone-batterij op en sluit uw iPhone aan.
  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update > Download en Installeren, en tik vervolgens op Nu installeren.
  • Als er geen update beschikbaar is, is er geen optie om een update te downloaden en te installeren.

Elke nieuwe versie van iOS - het besturingssysteem waarop de iPhone draait - brengt nieuwe functies, bugfixes en wijzigingen in wat de telefoon kan doen en hoe deze wordt gebruikt. iOS-updates kunnen draadloos worden geïnstalleerd (een techniek die bekend staat als over-the-air, of OTA, bijwerken).

Hoe iOS draadloos te updaten op de iPhone

Voordat u met een update begint:

  • Maak een back-up van uw gegevens naar iCloud of iTunes voor het geval er iets misgaat met de upgrade en de telefoon moet worden hersteld.
  • Verbind met een Wi-Fi-netwerk. De update kan worden gedownload via een mobiel netwerk, maar de updates zijn groot (vaak 1 GB of meer), kunnen lang duren om te downloaden en gebruiken uw maandelijkse draadloze gegevens. Wi-Fi is eenvoudiger en sneller.
  • Laad de iPhone-batterij op. Het download- en installatieproces kost tijd. Als er minder dan 50 procent batterijduur over is, laadt u de batterij op vóór de update.

Omdat de iPhone, iPod touch en iPad allemaal iOS gebruiken, zijn deze instructies ook van toepassing op die apparaten.

Om iOS bij te werken:

  1. Tik op het startscherm van de iPhone op de Instellingen app.
  2. Scroll naar beneden en tik op Algemeen.
  3. Tik op Software-update. Het apparaat controleert of er een update is. Als dat zo is, meldt het wat het is en wat de update toevoegt aan het apparaat.
  4. Tik op Downloaden en installeren om de iPhone-software-update te installeren.

    Image
    Image
  5. Als de telefoon is beveiligd met een toegangscode, voert u de toegangscode in om het downloaden te starten. Een blauwe voortgangsbalk beweegt over het scherm.
  6. Tik op Nu installeren. Het scherm wordt donker en geeft vervolgens het Apple-logo weer. Een voortgangsbalk toont de status van de update. Wanneer de iOS-update is voltooid, wordt de iPhone opnieuw opgestart en wordt een voltooiingsbericht weergegeven.

    Image
    Image

Tips voor iOS-upgrade

De iPhone geeft een melding als er een update is, zelfs als je er niet op let. Als je een rood 1-pictogram ziet in de app Instellingen op je startscherm, betekent dit dat er een iOS-update beschikbaar is. U kunt ook een pushmelding ontvangen.

Als er niet genoeg lege opslagruimte beschikbaar is op het apparaat om de update te installeren, lees dan hoe je de iPhone bijwerkt als je niet genoeg ruimte hebt en volg de tips om deze situatie op te lossen.

Als er iets misgaat met de installatie, zijn er twee opties om het te repareren: herstelmodus of (als het slecht gaat) DFU-modus. Een ander resultaat van een mislukte upgrade is een wit scherm van de dood. U kunt fout 3194 tegenkomen.

Aanbevolen: