Hoe de iPhone te updaten als je niet genoeg ruimte hebt

Inhoudsopgave:

Hoe de iPhone te updaten als je niet genoeg ruimte hebt
Hoe de iPhone te updaten als je niet genoeg ruimte hebt
Anonim

De release van een nieuwe versie van iOS is spannend vanwege nieuwe functies, nieuwe emoji en bugfixes. Die opwinding kan echter worden bedorven als je niet genoeg ruimte op je iPhone hebt om te upgraden. Als je de update draadloos op je iPhone installeert en het grootste deel van de opslagruimte van je telefoon hebt opgebruikt met bijvoorbeeld films en apps, krijg je mogelijk een waarschuwing dat de update niet kan doorgaan omdat er te weinig vrije ruimte is.

Je bent niet zonder opties. Om te upgraden naar een nieuwe iOS-versie, volg je een paar tips over het vrijmaken van opslagruimte van een iPhone om ruimte te maken voor een update.

Deze methoden werken voor alle apparaten met elke versie van iOS en zijn ook relevant, ongeacht welke versie van iTunes je gebruikt.

Wat gebeurt er tijdens een iOS-update-installatie

Wanneer u uw iPhone via Wi-Fi bijwerkt naar de nieuwste firmwareversie, wordt de nieuwe software van Apple naar uw telefoon gedownload. Dat betekent dat je minstens zoveel vrije ruimte op de telefoon nodig hebt als de grootte van de update.

Je hebt echter meer ruimte nodig omdat het installatieproces tijdelijke bestanden moet maken en verouderde en ongebruikte bestanden moet verwijderen. Als je niet voldoende ruimte hebt, kun je niet upgraden.

Dit is tegenwoordig niet zo'n groot probleem vanwege de grote opslagcapaciteit van sommige iPhones, maar als je een oudere telefoon hebt, een met 32 GB of minder opslagruimte, of te veel gegevens erop, kan dit probleem tegenkomen.

Installeer iOS-updates met iTunes

Een manier om te voorkomen dat je niet genoeg ruimte hebt, is niet draadloos updaten, maar in plaats daarvan updaten met iTunes. Het is snel en gemakkelijk om de update draadloos te installeren, maar als je je computer gebruikt om je iPhone te synchroniseren, sluit hem dan ook aan voor de iOS-update.

Image
Image

Dit werkt omdat de installatiesoftware naar uw computer wordt gedownload in plaats van naar uw telefoon, en dan worden alleen de benodigde bestanden op de telefoon geïnstalleerd, waardoor er minder vrije opslagruimte nodig is voor de update.

Omdat iTunes begrijpt wat er op je telefoon staat en hoeveel ruimte de telefoon heeft, kan het met die gegevens jongleren om ruimte te maken voor een update zonder iets te verwijderen.

Verwijder apps die de meeste ruimte in beslag nemen

Om het probleem van onvoldoende beschikbare opslagruimte aan te pakken, heeft Apple wat slimmigheid ingebouwd in het updateproces. Vanaf iOS 9 probeert het besturingssysteem, wanneer het tijdens een update wordt geconfronteerd met het opslagprobleem, op intelligente wijze wat downloadbare inhoud uit uw apps te verwijderen om ruimte vrij te maken. Zodra de update is voltooid, wordt die inhoud opnieuw gedownload, zodat u niets verliest.

In sommige gevallen werkt dat proces echter niet. Als dat je overkomt, verwijder dan de gegevens van je iPhone. De gemakkelijkste manier om te weten wat u moet verwijderen, is door te controleren welke apps de meeste ruimte innemen en vervolgens die apps te verwijderen om opslagruimte vrij te maken.

Je kunt ook apps verwijderen die op je iPhone zijn ingebouwd, maar dit maakt geen ruimte vrij. De telefoon verbergt deze apps voor de normale weergave, dus u krijgt niet meer opslagruimte voor de update door stock-apps te verwijderen.

In iOS 12 en hoger biedt het iPhone-opslag gedeelte van de instellingen aanbevelingen voor het vrijmaken van ruimte, inclusief het verwijderen van sms-berichten die meer dan een jaar oud zijn of die worden opgeslagen foto's in iCloud in plaats van op de telefoon. Het laat je ook ongebruikte apps offloaden om ze in de slaapstand te zetten voor meer opslagruimte.

Andere manieren om opslagruimte op iPhone te wissen

Als geen van de bovenstaande methoden voldoende opslagruimte vrijmaakt voor een update, overweeg dan het volgende:

  • Verwijder apps die je niet meer gebruikt: Misschien heb je games of oude apps die je een paar keer hebt geprobeerd maar daarna bent vergeten. Dit is een goed moment om door uw apps te bladeren en de apps te verwijderen die u niet kunt missen. Sommige apps kunnen 1 GB of meer in beslag nemen, dus het verwijderen van deze apps en hun gegevens kan veel ruimte vrijmaken.
  • Wis oude of verwijderde voicemails: het is gemakkelijk om voicemail na voicemail te horen en ze voor altijd in uw telefoon-app te laten verzamelen. Verwijder degene die je niet nodig hebt en verwijder ze vervolgens uit het verwijderde vak om ze kwijt te raken.
  • Verwijder foto's die je hebt verwijderd: net als bij voicemails, blijven foto's en video's die je verwijdert een maand op je telefoon hangen voordat je voorgoed vertrekt. Dit is geweldig als je per ongeluk een foto hebt verwijderd en deze wilt herstellen, maar niet als je opslagruimte nodig hebt. Upload de bestanden naar een online bestandsopslagservice zoals Google Foto's of verwijder de bestanden permanent.
  • Niet-HDR-foto's verwijderen: als je HDR-foto's maakt met je iPhone, heb je twee exemplaren van elke foto in je bibliotheek: een gewone en een HDR-afbeelding. Het is niet nodig om beide te bewaren, dus verwijder de niet-HDR-afbeeldingen in de Foto's-app (dit is de versie van mindere kwaliteit) en wis vervolgens de verwijderde foto's.
  • Verwijder podcastafleveringen: Gedownloade, maar nog niet beluisterde podcasts kunnen veel ruimte in beslag nemen. Verwijder deze afleveringen om ruimte vrij te maken en download de afleveringen optioneel opnieuw na de iOS-update. Zorg ervoor dat u eerst recente afleveringen verwijdert; oudere afleveringen zijn mogelijk niet beschikbaar om opnieuw te downloaden.
  • Wissen van oude of grote e-mails: Het verminderen van de e-mailopslag is belangrijk om meer ruimte voor de update te krijgen. E-mailbijlagen nemen ruimte in beslag, niet alleen op de e-mailserver, maar ook op uw telefoon, als u ze daar bewaart. Ga door je e-mailapp en verwijder de berichten waarmee je klaar bent. Het belangrijkste is dat u alles in de prullenbak verwijdert.

Met deze ruimtebesparende tactieken zou je meer dan genoeg schijfruimte moeten hebben vrijgemaakt voor de iOS-upgrade. Probeer de update opnieuw, en als het werkt en je wilt een deel van de gegevens terug die je hebt verwijderd of waarvan je een back-up hebt gemaakt, ga je gang en download het opnieuw.

Aanbevolen: