Microsoft bevestigt stopzetting van Xbox One-consoles

Microsoft bevestigt stopzetting van Xbox One-consoles
Microsoft bevestigt stopzetting van Xbox One-consoles
Anonim

Het is officieel: Microsoft heeft inderdaad de productie van Xbox One-consoles stopgezet om zich te concentreren op de productie van meer Series X- en Series S-modellen.

In een verklaring aan The Verge gaf Microsoft toe dat de productie van de Xbox One eind 2020 stilletjes werd stopgezet, ongeveer wanneer de Series X en Series S voor het eerst werden gelanceerd. Deze beslissing is waarschijnlijk genomen om het voldoende speelruimte te geven om de verwachte vraag naar de nieuwe consoles bij te houden.

Image
Image

Het is een strategie die lijkt te zijn gelukt, aangezien de Xbox Series S momenteel te koop is bij verschillende online retailers. Hoewel de Series X nog steeds een hele uitdaging blijkt te zijn om te vinden.

De PlayStation 5 blijft ook ongrijpbaar, en volgens Bloomberg is het antwoord op het tekort geweest om meer PlayStation 4's te produceren.

Image
Image

Retailers hebben het afgelopen jaar langzaam verkocht via hun resterende Xbox One-consoles, zonder dat er extra voorraad binnenkwam. Hoewel dit het vinden van een gloednieuwe Xbox One een uitdaging maakt, zijn verschillende gebruikte en gereviseerde modellen nog steeds direct beschikbaar, maar de kosten zijn slechts iets lager - of in sommige gevallen veel hoger - dan de $ 299 Xbox Series S.

De Xbox One zal op dit moment waarschijnlijk niet weer in productie gaan, dus als je er echt een wilt, zul je waarschijnlijk een gebruikt of opgeknapt model moeten pakken.

Aanbevolen: