Netflix bevestigt dat het videogames aan zijn platform toevoegt

Netflix bevestigt dat het videogames aan zijn platform toevoegt
Netflix bevestigt dat het videogames aan zijn platform toevoegt
Anonim

Netflix stapt officieel in de videogamebusiness, zoals het bedrijf dinsdag bevestigde.

Netflix heeft in een brief aan aandeelhouders onthuld dat het van plan is om videogames zonder extra kosten aan bestaande abonnees aan te bieden, waarbij gamen wordt beschouwd als "een andere nieuwe inhoudscategorie voor ons, vergelijkbaar met onze uitbreiding naar originele films, animatie en niet-gescripte tv."

De streamingdienst zei dat het in eerste instantie van plan is zich te concentreren op games voor mobiele apparaten.

Image
Image

The Associated Press meldde dat de eerste uitgebrachte games gekoppeld zouden zijn aan de originele programmering op het platform, zodat we een Stranger Things-game of een Ozark-game konden zien. Op zichzelf staande titels zijn ook mogelijk, en Netflix voegde eraan toe dat het zelfs een show of film zou kunnen maken op basis van een van zijn unieke zelfstandige games.

Netflix vermeldde niet wanneer gaming op het platform beschikbaar zou komen, maar eerdere rapporten wezen op de mogelijkheid van volgend jaar.

Terwijl geruchten de ronde deden dat Netflix het idee aan het onderzoeken was om de game-industrie te betreden, is dit de eerste keer dat het bedrijf zijn plannen hiervoor heeft bevestigd.

Netflix is niet het eerste niet-gamingbedrijf dat het idee van een op abonnementen gebaseerde gaming-service onderzoekt. Zo introduceerde Apple in 2019 Apple Arcade, dat gebruikers toegang geeft tot meer dan 180 games voor $ 5 per maand, met een focus op casual pick-up-and-play-games.

Amazon introduceerde vorig jaar ook zijn gaming-service, Amazon Luna. Zodra het officieel beschikbaar is, stelt Amazon Luna gamers in staat om games te spelen op allerlei soorten apparaten, waaronder Windows-pc's, Macs, Fire TV's, iPhones en Android-telefoons.

Experts zeggen dat er een op abonnementen gebaseerde gamingboom zou kunnen komen. Platforms zoals Netflix hebben echter veel te regelen, zoals onbetrouwbare internetsnelheden en terugkerende kosten, voordat ze een groot succes kunnen worden in de gaminggemeenschap.

Aanbevolen: