Yahoo Messenger: wat was het & Waarom is het afgesloten?

Inhoudsopgave:

Yahoo Messenger: wat was het & Waarom is het afgesloten?
Yahoo Messenger: wat was het & Waarom is het afgesloten?
Anonim

Yahoo Messenger was een instant messaging-service van Yahoo die werd aangeboden voor mobiele apparaten via de smartphone-app en voor desktopgebruikers via internet en een softwareprogramma.

Yahoo sloot de dienst af op 17 juli 2018. Het is echter niet het enige beschikbare IM-programma; er zijn veel alternatieven voor Yahoo Messenger die in principe op dezelfde manier werken.

Wat was Yahoo Messenger?

Image
Image

De Yahoo Messenger-app leek veel op andere berichten-apps. Je kon via internet gratis sms'jes naar je vrienden sturen en het werkte op verschillende platforms. Dit betekende dat je de Yahoo Messenger-app op je telefoon of tablet kon installeren, of hem op je computer kon openen om gratis sms'jes te verzenden zonder te betalen voor een sms-service.

Naast tekst was er ook ondersteuning voor andere dingen, zoals GIF's, afbeeldingen, emoticons en andere bestanden. Zolang je een geldige internetverbinding had, of het nu wifi of een mobiel data-abonnement was, kon je helemaal gratis communiceren met vrienden en familie.

Er zijn in de loop der jaren veel wijzigingen aangebracht aan Yahoo Messenger. Het werd in 1998 uitgebracht als Yahoo! Pager met een ingebouwde chatroomservice voordat hij een jaar later werd hernoemd naar Yahoo Messenger.

Functies kwamen en gingen, waaronder de LAUNCHcast Radio-plug-in, in-chat YouTube-streaming en gaming, VoIP, videobellen, Yahoo! 360-integratie, voicemail, Flickr-ondersteuning en de mogelijkheid om te chatten met Facebook-vrienden.

Waarom is Yahoo Messenger afgesloten?

Het is niet ongebruikelijk dat services, vooral langdurige services zoals Yahoo Messenger, ophouden te bestaan. Het bedrijf evolueert, gebruikers haken af, concurrerende diensten komen op, de dienst verliest geld, enz.

Volgens Yahoo hebben ze Yahoo Messenger beëindigd om tijd en middelen over te hevelen naar andere communicatiemiddelen:

Terwijl het communicatielandschap blijft veranderen, richten we ons op het bouwen en introduceren van nieuwe, opwindende communicatietools die beter aansluiten op de behoeften van de consument.

Yahoo Messenger-vervangingen

Er zijn tientallen apps die je kunt gebruiken in plaats van Yahoo Messenger, zoals Facebook Messenger, Skype, WhatsApp en Signal. De vervanging die u kiest, moet afhangen van wat u wilt dat het doet.

Er zijn bijvoorbeeld veel manieren om iemand te bellen met alleen een app. Of misschien wil je gratis videogesprekken voeren vanaf je computer.

De meeste berichten-apps bevatten eigenlijk al deze functies; ze laten je audio- en videogesprekken voeren, sms-berichten verzenden en ontvangen en bestanden delen. Sommige, zoals Facebook Messenger, zijn nauwer verwant aan Yahoo Messenger dan andere en kunnen worden uitgevoerd vanaf uw telefoon/tablet, computer en een webbrowser.

Yahoo introduceerde in 2018 zijn eigen alternatief voor Yahoo Messenger, aanvankelijk Yahoo! Eekhoorn en dan Yahoo Together. Maar na slechts een jaar, op 4 april 2019, werd het ook stilgelegd.

Hoewel Yahoo Messenger is verdwenen, kunt u uw Yahoo-account nog steeds gebruiken voor andere dingen, zoals toegang tot Yahoo Mail.

Aanbevolen: