Wat is Instagram en waarom zou je het gebruiken?

Inhoudsopgave:

Wat is Instagram en waarom zou je het gebruiken?
Wat is Instagram en waarom zou je het gebruiken?
Anonim

Instagram is een populaire app voor sociale netwerken met een focus op het delen van foto's en video's. Het bestaat al sinds 2010 en heeft een hoge mate van populariteit behouden door innovatieve nieuwe functies toe te voegen, zoals Instagram Stories, winkelen, Instagram Reels en meer.

Een introductie tot Instagram

Net als bij Facebook of Twitter heeft iedereen die een Instagram-account aanmaakt een profiel en een nieuwsfeed.

Als je een foto of video op Instagram plaatst, wordt deze op je profiel weergegeven. Andere gebruikers die u volgen, zien uw berichten in hun feed. Op dezelfde manier zie je berichten van andere gebruikers die je volgt.

Instagram is als een vereenvoudigde versie van Facebook met de nadruk op mobiel gebruik en visueel delen. Net als andere sociale netwerken communiceer je met andere gebruikers door ze te volgen, anderen je te laten volgen, commentaar te geven, leuk te vinden, te taggen en privéberichten te sturen. Je kunt ook foto's opslaan die je op Instagram ziet.

Omdat er zoveel te weten v alt over Instagram, is hier wat nuttige informatie om je op weg te helpen met het navigeren op het sociale-mediaplatform.

Apparaten die werken met Instagram

Instagram is gratis beschikbaar op iOS-apparaten, zoals de iPhone en iPad, maar ook op Android-apparaten, zoals telefoons en tablets van Google, Samsung en anderen.

Download de Instagram-app voor iOS of download de Android Instagram-app om aan de slag te gaan met het socialemediaplatform. Je hebt ook toegang tot Instagram op internet op Instagram.com.

Maak een account aan op Instagram

Instagram vraagt je om een gratis account aan te maken voordat je het gebruikt. Meld u aan met uw bestaande Facebook-account of met een e-mailadres. Het enige wat je nodig hebt is een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Je kunt je Instagram-e-mailadres op elk moment wijzigen.

Bij het instellen van je account kan het zijn dat je wordt gevraagd of je Facebook-vrienden op Instagram wilt volgen. Doe dit meteen, of sla het proces over en kom er later op terug.

Het is een goed idee om je profiel aan te passen door je naam, een foto, een korte biografie en een websitelink toe te voegen, als je die hebt, wanneer je voor het eerst op Instagram komt. Als je mensen volgt en zoekt naar mensen die je terug willen volgen, willen ze weten wie je bent en waar je voor staat.

Gebruik Instagram als sociaal netwerk

Op Instagram is het vooral de bedoeling om de beste foto's en video's te delen en te vinden. Elk gebruikersprofiel heeft een aantal volgers en volgers, die aangeven hoeveel mensen ze volgen en hoeveel andere gebruikers ze volgen.

Als je iemand wilt volgen, ga dan naar zijn gebruikersprofiel en tik op Volgen. Als een gebruiker zijn profiel op privé heeft ingesteld, moet hij eerst uw verzoek goedkeuren.

Als je een openbaar account aanmaakt, kan iedereen je profiel vinden en bekijken, samen met je foto's en video's. Stel je Instagram-profiel in op privé als je wilt dat alleen de mensen die je goedkeurt je berichten zien. Als je jonger bent dan 16 jaar wanneer je je profiel aanmaakt, begint het standaard als privé. Je kunt het daarna echter nog steeds openbaar maken.

Interactie op berichten is leuk en gemakkelijk. Dubbeltik op een bericht om het leuk te vinden, of tik op de spraakballon om een opmerking toe te voegen. Klik op de arrow-knop om een bericht te delen met iemand die Instagram Direct gebruikt. Facebook Messenger is geïntegreerd in de direct messaging van Instagram, dus je kunt Facebook-contacten direct vanaf Instagram een bericht sturen.

Als je meer vrienden of interessante accounts wilt vinden of toevoegen, tik je op Zoeken (vergrootglaspictogram) om door op maat gemaakte berichten te bladeren die aan jou worden aanbevolen. Of tik op Zoeken en voeg een gebruiker, onderwerp of hashtag toe aan het zoekveld om naar die term te zoeken.

Pas filters toe en bewerk je Instagram-berichten

Instagram heeft een lange weg afgelegd sinds de begindagen op het gebied van plaatsingsopties. Toen het in 2010 werd gelanceerd, konden gebruikers alleen foto's plaatsen via de app en vervolgens filters toevoegen zonder extra bewerkingsfuncties.

Vandaag kunt u berichten plaatsen via de app of website, of u kunt bestaande foto's of video's vanaf uw apparaat plaatsen. Afhankelijk van het type videopost kan een Instagram-video tussen de drie seconden en 60 minuten duren. Voor je foto's heb je veel filteropties, plus de mogelijkheid om te tweaken en te bewerken.

Als je op Nieuw bericht (plusteken) tikt, kun je een foto of video uit je galerij kiezen om te bewerken en te publiceren. Tik op het Camera pictogram om een nieuwe foto te maken.

Image
Image

Instagram heeft ongeveer 24 filters die je op foto's en video's kunt toepassen. Met sommige extra bewerkingsopties kunt u de afbeelding rechttrekken, zaken als helderheid en warmte aanpassen en kleur overlappen. Voor video's kun je audio uitschakelen, een omslagframe selecteren, video's inkorten, automatische ondertiteling toevoegen via een sticker en meer. Probeer Instagram Reels om videoclips van maximaal 60 seconden te maken of IGTV om video's van maximaal 60 minuten te maken.

Deel je Instagram-berichten

Nadat je een optioneel filter hebt toegepast en enkele wijzigingen hebt aangebracht, kom je op een tabblad waar je een bijschrift kunt invullen, andere gebruikers kunt taggen, een geografische locatie kunt taggen en deze tegelijkertijd op je andere sociale netwerken kunt plaatsen.

Zodra het is gepubliceerd, kunnen je volgers het bekijken en ermee communiceren in hun feeds. Tik op de drie stippen bovenaan een bericht om het te bewerken of te verwijderen, of ga naar je profiel en tik op Menu > Je activiteit >Photos and Videos > Posts om meerdere berichten te selecteren en ze in bulk te verwijderen.

Je kunt je Instagram-account configureren om foto's op Facebook, Twitter of Tumblr te plaatsen. Als deze configuraties voor delen zijn gemarkeerd, in plaats van grijs en inactief te blijven, worden je Instagram-foto's automatisch op je sociale netwerken geplaatst nadat je Share hebt geselecteerdAls u niet wilt dat uw foto op een bepaald sociaal netwerk wordt gedeeld, tikt u op een foto zodat deze grijs is en stelt u deze in op Uit

Bekijk en publiceer Instagramverhalen

Instagram heeft een Stories-functie, een secundaire feed die bovenaan je hoofdfeed verschijnt. Het bevat fotobellen van de gebruikers die je volgt.

Tik op een bubbel om het verhaal van die gebruiker of de verhalen te zien die ze de afgelopen 24 uur hebben gepubliceerd. Als je bekend bent met Snapchat, is het je misschien opgevallen hoe vergelijkbaar de functie Instagram Stories ermee is.

Image
Image

Om je Instagram-verhaal te publiceren, tik je op je fotoballon in de hoofdfeed of veeg je naar rechts op een willekeurig tabblad om het cameratabblad Verhalen te openen. Het is gemakkelijk om foto's en video's in je verhaal te plaatsen en later aan je verhaal toe te voegen.

Als je Twitter op een iOS-apparaat gebruikt, kun je zelfs een tweet rechtstreeks in je Instagram-verhaal delen. Tik op een tweet, tik vervolgens op het pictogram Share en selecteer Instagram Stories.

FAQ

    Wat is een Instagram-handvat?

    'Handle' is een informele manier om 'gebruikersnaam' of 'accountnaam' te zeggen in de Instagram-wereld. Dus als iemand verwijst naar een 'Instagram-handle', verwijst hij naar de naam van een Instagram-account.

    Wat is een Instagram-beïnvloeder?

    Beïnvloeders zijn opmerkelijke individuen met veel volgers op sociale media of internet in het algemeen, die vaak hun brood verdienen met hun online aanwezigheid. Veel influencers gebruiken Instagram als hun primaire platform, dus het zijn Instagram-influencers.

    Wat betekent schaduwverbod op Instagram?

    Schaduwverboden zijn een controversieel onderwerp op internet, en de meeste diensten kunnen niet bevestigen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Op Instagram wordt echter gedacht dat schaduwverboden onder-de-tafelverboden zijn waarbij je account functioneel blijft, maar je berichten verschijnen voor heel weinig van je volgers.

Aanbevolen: