Wat is een versienummer en waarom wordt het gebruikt?

Inhoudsopgave:

Wat is een versienummer en waarom wordt het gebruikt?
Wat is een versienummer en waarom wordt het gebruikt?
Anonim

Een versienummer is een uniek nummer of een reeks nummers die is toegewezen aan een specifieke release van een softwareprogramma, bestand, firmware, apparaatstuurprogramma of zelfs hardware.

Normaal gesproken, als updates en geheel nieuwe edities van een programma of stuurprogramma worden uitgebracht, zal het versienummer toenemen.

Vergelijk het versienummer van de software die op uw computer is geïnstalleerd met het versienummer dat wordt vrijgegeven om te zien of u al de nieuwste versie hebt geïnstalleerd.

Structuur van versienummers

Versienummers worden meestal verdeeld in reeksen getallen, gescheiden door decimale punten. Meestal duidt een wijziging in het meest linkse getal op een grote wijziging in de software of het stuurprogramma. Wijzigingen in het meest rechtse getal duiden vaak op een kleine wijziging. Veranderingen in andere getallen vertegenwoordigen verschillende gradaties van veranderingen.

Image
Image

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een programma hebt geïnstalleerd dat zichzelf rapporteert als versie 3.2.34. De volgende release van het programma kan versie 3.2.87 zijn, wat erop wijst dat verschillende iteraties intern zijn getest en dat er nu een licht verbeterde versie van het programma beschikbaar is.

Een toekomstige release van 3.4.2 zou aangeven dat er meer substantiële updates zijn inbegrepen. Versie 4.0.2 zou een belangrijke nieuwe release kunnen zijn.

Er is geen officiële manier om software te versiebeheer, maar de meeste ontwikkelaars volgen deze algemene regels.

Versienummers versus versienamen

Soms wordt het woord versie over het algemeen gebruikt om te verwijzen naar een versienaam of een versienummer, afhankelijk van de context.

Een voorbeeld van een versie van een naam is "11" zoals in Windows 11. Het versienummer van de eerste release van Windows 7 was 6.1 en voor Windows 10 was dit 6.4. De lijst met Windows-versienummers bevat meer over de echte versienummers achter Microsoft Windows-releases.

Belang van versienummers

Versienummers geven indicaties van welk niveau een bepaald "ding" meestal is, software en andere belangrijke gebieden van het besturingssysteem.

Ze helpen verwarring te voorkomen over het al dan niet bijwerken van software, een zeer waardevol iets in een wereld van voortdurende beveiligingsbedreigingen, snel gevolgd door patches om die kwetsbaarheden te verhelpen.

Hoe u de nieuwste softwareversies kunt krijgen

De typische manier waarop u software bijwerkt naar het nieuwste versienummer, is door de website van de ontwikkelaar te bezoeken en een nieuwe kopie te downloaden om over uw bestaande te installeren. Sommige programma's bieden een updatefunctie in hun software, zodat updates automatisch aan u worden geleverd.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat uw software van derden up-to-date is, is met een software-updater-tool. Dit is ook een eenvoudige methode om het huidige versienummer van uw geïnstalleerde programma's te controleren.

Er bestaan ook andere updater-hulpprogramma's, zoals driver-updaters om apparaatstuurprogramma's bij te werken en Windows Update om Windows actueel te houden.

FAQ

    Wat is een DRN op FAFSA?

    Een DRN is het gegevensvrijgavenummer. Dit viercijferige nummer wordt door het Amerikaanse ministerie van Onderwijs toegewezen aan het formulier Free Application for Federal Student Aid (FAFSA). Je kunt het gebruiken om contact op te nemen met het Federale Informatiecentrum voor Studentenhulp voor correcties of om je FAFSA-informatie vrij te geven aan scholen.

    Wat is mijn DRN-code?

    Je vindt je DRN in de rechterbovenhoek van het papieren Student Aid Report (SAR), de rechterbovenhoek op de elektronische SAR en je bevestigingspagina.

Aanbevolen: