Hoe fouten te herstellen die tijdens het opstartproces van de computer zijn waargenomen

Inhoudsopgave:

Hoe fouten te herstellen die tijdens het opstartproces van de computer zijn waargenomen
Hoe fouten te herstellen die tijdens het opstartproces van de computer zijn waargenomen
Anonim

Het lijkt misschien gek dat we een reeks instructies hebben geschreven voor het "oplossen van fouten", gezien de duizenden mogelijke foutmeldingen die een computergebruiker kan zien vanaf het moment dat u de stroom aanzet tot wanneer uw bureaublad aan is en beschikbaar.

Het feit dat je een foutmelding krijgt, plaatst je echter in een klasse van relatief gelukkige slachtoffers van computerstoringen. Een foutmelding geeft je een specifieke plek om vanaf te werken, in tegenstelling tot een vaag symptoom zoals een computer die aan gaat maar niets weergeeft of een die helemaal geen teken van stroom vertoont.

Image
Image

Als uw computer problemen heeft met opstarten maar geen enkele foutmelding weergeeft, slaat u deze instructies over en raadpleegt u in plaats daarvan onze handleiding Een computer repareren die niet kan worden ingeschakeld voor een betere gids voor het oplossen van problemen voor welk symptoom dan ook uw computer ervaart.

Hoe fouten te herstellen die tijdens het opstartproces van de computer zijn waargenomen

Dit is wat u moet doen als u een foutmelding op uw computer ziet terwijl uw pc probeert op te starten:

  1. Documenteer de foutmelding precies. Hoewel dit voor sommigen misschien vanzelfsprekend lijkt, is het overschrijven van de foutmelding in zijn geheel en zonder fouten misschien wel het belangrijkste wat je kunt doen als je een foutmelding tegenkomt terwijl je computer opstart.

    Als je een DLL-bestand verkeerd spelt of de verkeerde tekens in een STOP-code schrijft, kun je proberen een probleem op te lossen met een bestand, stuurprogramma of stuk hardware waar je eigenlijk geen probleem mee hebt.

  2. Zoals we hierboven vermeldden, zijn er duizenden fouten die je kunt tegenkomen tijdens het opstartproces van een computer. Er zijn er echter een paar die regelmatiger lijken te verschijnen.

    Als je "gelukkig" genoeg bent om een van deze veelvoorkomende fouten te krijgen, kun je jezelf de moeite besparen om naar een oplossing te zoeken en in plaats daarvan aan de slag te gaan met het oplossen van het probleem dat de fout veroorzaakt:

    • BOOTMGR ontbreekt. Druk op Ctrl "Image" Del om opnieuw te starten alt="</li" />
    • Hal.dll ontbreekt of is beschadigd. Installeer een kopie van het bovenstaande bestand opnieuw
    • NTLDR ontbreekt. Druk op een willekeurige toets om opnieuw te starten

    De foutmelding die je ziet, hoeft niet precies te zijn zoals we hierboven hebben vermeld. Het hal.dll-probleem komt bijvoorbeeld in verschillende vormen voor, maar het zal altijd hal.dll. vermelden

    Heeft u een andere fout dan hierboven vermeld? Geen probleem, u ervaart alleen niet een van de meest voorkomende foutmeldingen bij het opstarten van de computer. Ga verder met stap 3 hieronder voor hulp.

  3. Zoek in Lifewire vanaf de bovenkant van deze pagina voor een gids voor probleemoplossing die specifiek is voor de foutmelding. We hebben individuele handleidingen voor probleemoplossing voor meer dan duizend specifieke foutmeldingen, en waarschijnlijk hebben we er een die specifiek is voor de fout die u ziet wanneer u uw computer aanzet.

    Een foutmelding tijdens het opstarten is een indicatie van een specifiek probleem, dus het is belangrijk om het specifieke probleem dat het bericht aangeeft op te lossen en geen tijd te verspillen aan het testen van niet-gerelateerde hardware of het vervangen van niet-gerelateerde bestanden.

  4. Als we nog geen specifieke informatie over het oplossen van problemen hebben voor je opstartfout, heb je misschien nog steeds baat bij wat meer informatie over de fout.

    Hier zijn links naar lijsten met foutmeldingen die u tijdens het opstarten kunt zien:

    • Lijst met Windows STOP-codes (Blue Screen of Death-fouten)
    • Lijst met systeemfoutcodes

    We houden ook een lijst bij van Device Manager-foutcodes en HTTP-statuscodes, maar de soorten problemen die deze fouten veroorzaken, zijn niet de soorten die voorkomen dat Windows wordt gestart.

  5. Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je ook proberen een oplossing voor je probleem te zoeken met je favoriete zoekmachine.

    Voor de beste resultaten moet uw zoekreeks tussen aanhalingstekens staan, zodat deze als een doorlopende zin wordt doorzocht, en de volledige foutmelding of de bestandsnaam waarnaar de foutmelding verwijst, moet bevatten, ervan uitgaande dat er naar wordt verwezen.

Aanbevolen: