Een afspeellijst op YouTube verwijderen

Inhoudsopgave:

Een afspeellijst op YouTube verwijderen
Een afspeellijst op YouTube verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Desktop: Bibliotheek > VIEW VOLLEDIGE PLAYLIST > menu > Verwijder afspeellijst.
  • Android: Bibliotheek > tik op afspeellijst > menu > Verwijder afspeellijst > DELETE.
  • iOS: Bibliotheek > tik op afspeellijst > prullenbakpictogram > DELETE.

Dit artikel beschrijft hoe je een afspeellijst op YouTube verwijdert. Je kunt een afspeellijst die je hebt gemaakt permanent verwijderen en een afspeellijst die je van een andere gebruiker hebt toegevoegd, uit je bibliotheek verwijderen. De instructies werken voor alle desktopbrowsers en de mobiele app voor Android, iOS en iPadOS.

Hoe verwijder ik een afspeellijst van YouTube op mijn computer?

Open de instellingen van de afspeellijst om de optie Afspeellijst verwijderen te vinden. Zo verwijder je de afspeellijsten die je hebt gemaakt.

  1. Open Bibliotheek door het te selecteren in het linkerdeelvenster. Als je de pagina niet hebt geopend, kun je deze link volgen om rechtstreeks naar je YouTube-bibliotheek te gaan.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar het gedeelte Playlists en selecteer VIEW FULL PLAYLIST onder degene die je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  3. Zoek het overzichtsgedeelte aan de linkerkant, onder de titel van de afspeellijst, open het menu met drie stippen en kies Afspeellijst verwijderen.

    Image
    Image

    Zie je deze optie niet? U hebt waarschijnlijk de titel of miniatuur van de afspeellijst in de vorige stap geselecteerd. Herhaal stap 2 en zorg ervoor dat u de juiste link kiest.

  4. Selecteer DELETE om te bevestigen.

    Image
    Image

Hoe verwijder ik een afspeellijst van YouTube in de app?

De YouTube-app werkt net als de desktopwebsite, maar de menu-opties bevinden zich op verschillende plaatsen.

  1. Tik op Bibliotheek in de onderste menubalk.
  2. Scroll naar Playlists en tik op degene die je gaat verwijderen.
  3. Selecteer op Android het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en kies Afspeellijst verwijderen.

    Image
    Image

    Tik op iOS of iPadOS op het prullenbakpictogram.

    Image
    Image
  4. Bevestig de prompt door te tikken op DELETE.

Kan een YouTube-afspeellijst niet verwijderen?

Er is een afspeellijstachtige verzameling genaamd Later bekijken in elk YouTube-account dat een afspeellijst lijkt te zijn, maar het is ingebouwd, dus je kunt het niet verwijderen. Je kunt er video's aan toevoegen, maar je kunt niet de hele verzameling verwijderen. Als je video's die je later bekijkt wilt verwijderen, kun je het beste de video's verwijderen die je al hebt bekeken. Zoek naar Bekeken video's verwijderen in het menu in die afspeellijst (stap 3 hierboven).

Andere afspeellijsten die je misschien moeilijk kunt verwijderen, zijn afspeellijsten die je door een andere gebruiker aan je bibliotheek hebt toegevoegd. Als Afspeellijst verwijderen ontbreekt wanneer u de bovenstaande stappen voltooit, selecteert u de afspeellijstknop aan de linkerkant in plaats van de menuknop bij stap 3, en selecteert u vervolgens Verwijderen uit bibliotheek

Image
Image

Alternatieven voor het verwijderen van een afspeellijst

Het verwijderen van een hele YouTube-afspeellijst is definitief. Je kunt het later altijd opnieuw opbouwen, maar je wilt die fout niet maken als je veel video's hebt opgeslagen.

Hier zijn twee opties om te voorkomen dat al die video's onmiddellijk worden gewist:

Afspeellijsten samenvoegen

Als je liever hebt dat alle video's van de afspeellijst in een andere afspeellijst staan, biedt YouTube een dergelijke optie. Het heet Add all to, en als je het selecteert, worden alle video's van de ene afspeellijst gekopieerd naar een andere afspeellijst.

Misschien heb je onbewust twee verschillende afspeellijsten op verschillende tijdstippen bewerkt omdat ze dezelfde naam hebben, maar nu wil je ze samenvoegen. Alles van de eerste afspeellijst gaat naar de tweede en dan kun je de eerste verwijderen om verwarring in de toekomst te voorkomen.

Herhaal stap 1-3 van de bovenstaande desktop-instructies om afspeellijsten samen te voegen. In stap 3, in plaats van de afspeellijst te verwijderen, kies je Add all to, en selecteer je waar je de video's naartoe wilt kopiëren.

Image
Image

Alleen specifieke video's verwijderen

Een alternatieve oplossing om je afspeellijsten te verkleinen, is door afzonderlijke video's eruit te verwijderen. Er zijn een aantal manieren om dit te doen:

  • Herhaal de eerste twee stappen hierboven, en wanneer je de lijst met video's ziet, gebruik je het menu met drie stippen naast de video om de Remove te vinden van optie.
  • Bezoek de reguliere streamingpagina van de video, selecteer SAVE en verwijder het vinkje uit het vakje naast de naam van de afspeellijst. Of houd vanuit de app Save/Saved ingedrukt en verwijder het vinkje. Android-gebruikers hebben nog één stap: tik op Gereed.
Image
Image

FAQ

    Hoe voeg ik video's toe aan mijn YouTube-afspeellijsten?

    Selecteer onder de video Opslaan. Al je afspeellijsten verschijnen als opties in het pop-upmenu. Je hebt ook de mogelijkheid om een nieuwe YouTube-afspeellijst te maken.

    Hoe draai ik een YouTube-afspeellijst om?

    Installeer de Reverse YouTube Playlist-extensie voor Google Chrome om een reverse-knop aan je afspeellijsten toe te voegen. Je kunt ook de drie stippen naast elke video uit je bibliotheek selecteren om de volgorde handmatig te wijzigen.

    Hoe deel ik een YouTube-afspeellijst?

    Start de afspeellijst, kopieer vervolgens de URL in de adresbalk en plak de link waar u maar wilt. Als u iemand anders wilt toestaan video's uit uw bibliotheek toe te voegen, selecteert u de drie stippen onder de afspeellijst en kiest u Samenwerken.

    Hoe download ik een YouTube-afspeellijst?

    Je kunt YouTube-video's downloaden met YouTube Premium. De optie om video's te downloaden verschijnt onder de videospeler. Je kunt ook YouTube-video's downloaden op Android met apps van derden.

Aanbevolen: