Een privénummer terugbellen

Inhoudsopgave:

Een privénummer terugbellen
Een privénummer terugbellen
Anonim

Wat te weten

  • Kies 69 vanaf een vaste lijn of mobiele telefoon voordat iemand anders u belt.
  • Controleer de logboeken van uw telefoonprovider of gebruik reverse lookup.
  • Gebruik TrapCall om de blokkering van privénummers op te heffen, of bel 57 of 57 om gesprekken te traceren.

Dit artikel legt vijf verschillende manieren uit om privénummers op te sporen en terug te bellen.

Bel gratis een privénummer met 69

In navolging van het FCC-mandaat om privégesprekken toe te staan, hebben telefoonmaatschappijen een service gemaakt met de naam Last Call Return die automatisch het laatste nummer belt dat uw telefoon heeft gebeld, ongeacht of de oproep privé was of niet.

De service is gratis voor veel, maar niet alle providers, en om deze te activeren, belt u 69 (in de VS) op een vaste lijn of mobiele telefoon voordat u weer belt in. Vraag na het inbellen wie er aan het woord is als een persoon opneemt.

De nadelen van deze aanpak zijn afhankelijk van de telefoonaanbieder. Sommige providers leveren bijvoorbeeld een door de computer gegenereerde stem die u het nummer vertelt, samen met de mogelijkheid om te bellen. Andere telefoonaanbieders bellen het privénummer terug en geven u het nummer niet.

Bovendien werkt 69 niet met alle telefoons, en sommige providers beperken het tijdvenster om de service te activeren tot 30 minuten nadat de oproep is ontvangen.

Het gebruik van 69 kan uw probleem verergeren. Sommige geblokkeerde oproepen zijn automatische bellers die willen bevestigen of uw nummer actief is. Het is hun bedoeling om uw nummer aan andere oplichters te verkopen. Als u terugbelt, weet het systeem dat u een actieve lijn heeft.

Controleer de logboeken van de telefoonprovider

Je telefoonprovider houdt een logboek bij van je inkomende en uitgaande oproepen. Om toegang te krijgen tot deze lijst, logt u in op uw account en voert u uw accountwachtwoord in.

Image
Image

Soms worden hier de nummers van privé-bellers weergegeven, ontmaskerd. Om het nummer te vinden, controleert u het telefoonlogboek op uw telefoon om de tijd te vinden waarop de geblokkeerde oproep binnenkwam. Kijk vervolgens online in het oproeplogboek, soms onder het facturerings- en gebruiksmenu, voor een overeenkomst met de datum en tijd.

Hoe lang de oproepgegevens worden bewaard, verschilt per telefoonmaatschappij. Deze gegevens worden doorgaans één tot zeven jaar bewaard en kunnen worden gebruikt in strafrechtelijke onderzoeken.

Zoek het nummer op met reverse lookup

Als je het nummer kunt vinden, gebruik dan omgekeerd zoeken. Typ het nummer in Google of de openbare Gouden Gids om te zien of het nummer van een mobiele telefoon of een vaste lijn is en om de locatie te vinden waar de telefoon is geregistreerd.

Image
Image

In sommige gevallen moet u een vergoeding betalen om een volledig rapport te krijgen. De vergoeding kan worden gerestitueerd als de service geen informatie over de beller kan verstrekken.

Bottom Line

Je kunt een dienst zoals TrapCall betalen om een privénummer te deblokkeren. TrapCall is een tool die privé en geblokkeerde bellers ontmaskert. Het kan het telefoonnummer en de naam geven waarop de telefoon is geregistreerd. Het kan ook het adres van de beller geven en het biedt een blokkeerlijstoptie om toekomstige oproepen te blokkeren.

Activeer oproeptracering om bellers te deblokkeren

Sommige telefoonaanbieders bieden een dienst voor het traceren van oproepen om een einde te maken aan ongewenste oproepen die intimiderend, obsceen, onwettig of bedreigend zijn. Om deze service te activeren, drukt u in de meeste gevallen op 57 of 57 Sommige telefoonaanbieders bieden deze service gratis aan, terwijl andere een kleine maandelijkse vergoeding.

Oproeptracering is mogelijk niet beschikbaar op mobiele apparaten.

FAQ

    Hoe kan ik mijn nummer privé maken?

    Als je een iPhone hebt, schakel je nummerherkenning uit via Instellingen > Telefoon > Toon mijn nummerweergave Maak op Android je nummer privé van Instellingen > Oproepen > Aanvullende instellingen > Beller-ID > Verberg nummer Om uw nummer per geval op een smartphone of vaste lijn te verbergen, maskeert u uw nummer met 67.

    Hoe blokkeer ik privénummers?

    Blokkeer privénummers op een iPhone door Niet storen in te schakelen of door de functie Onbekende bellers dempen te gebruiken door naar Instellingen > te gaan Telefoon > Stil onbekende bellers Als u een vaste lijn gebruikt, gebruik dan 77 U kunt nummers ook blokkeren op Samsung-smartphones of blokkeer onbekende bellers op Android en iOS.

Aanbevolen: