Films huren op Amazon

Inhoudsopgave:

Films huren op Amazon
Films huren op Amazon
Anonim

Wat te weten

  • Huren: selecteer een film van Prime Video, kies de huuroptie en selecteer Nu bekijken.
  • Download: Open de titel in het My Stuff gedeelte van de app en selecteer Download.

Dit artikel legt uit hoe je een streamingfilm kunt vinden en huren, hoe je een gekochte video kunt downloaden en hoe je gratis films kunt bekijken op Amazon voor iOS, Android en streaming-apps, evenals in een browservenster.

Hoe Amazon Rentals werkt

Als je een film huurt op Amazon, kun je de film een beperkt aantal dagen zo vaak bekijken als je wilt, meestal twee of zeven, afhankelijk van de film. Deze service van Amazon maakt deel uit van Prime Video, maar u hoeft geen Amazon Prime-lid te zijn om hiervan te profiteren.

Elke Amazon-gebruiker kan door Prime Video bladeren voor filmverhuur. Films hebben een volledige beschrijving, trailer, lijst met sterren uit de film en gebruikersrecensies. Huren duurt slechts een paar klikken.

Je kunt gehuurde films bekijken vanaf je computer of elk ander apparaat dat Prime Video ondersteunt, inclusief telefoons, tablets en tv's.

De manier waarop het werkt, lijkt erg op andere streamingdiensten zoals YouTube en Netflix. Nadat je naar iets hebt gezocht om te huren en er vervolgens voor hebt betaald, gebeurt al het kijken in je browser of via een app.

Films huren op Amazon

Je kunt films van Prime Video huren op je computer of via de Prime Video-app. Deze screenshots zijn voor de desktopversie, maar alle menuknoppen zijn hetzelfde in de app.

  1. Open de app of bezoek Prime Video vanaf een computer.
  2. Zoek de film die je wilt huren.

    Image
    Image

    Het Channels menu is handig als je door aanbevolen en populaire films wilt bladeren. Desktopgebruikers kunnen de categorie Coming Soon gebruiken om aankomende films te vinden, en alle nieuwe films die u op Amazon kunt huren, zijn te vinden in de categorie New Releases.

  3. Kies de prijsoptie die overeenkomt met de kwaliteit die u wilt huren. Mogelijk moet u Meer aankoopopties kiezen om alle huuropties te zien.

    Image
    Image

    Als je een Prime Video-pincode hebt ingesteld, moet je deze invoeren om de aankoop te voltooien.

  4. Bevestig door Doorgaan. te selecteren

    Er worden direct kosten in rekening gebracht; er zal geen ander scherm zijn waar u de aankoop kunt bekijken voordat u deze afrondt. Maar zelfs als u per ongeluk een film huurt, kunt u de aankoop altijd ongedaan maken als u snel genoeg handelt: kies Annuleer uw bestelling daar op diezelfde pagina.

  5. Dat is het! Je kunt de film onmiddellijk starten door Nu kijken te selecteren of door hem later te openen vanuit het gedeelte Mijn spullen van de website of de Mijn spullen >Aankopen gedeelte van de app.

    Image
    Image

Amazon-verhuur en -aankopen downloaden

Alleen geselecteerde titels kunnen worden gedownload en alleen op compatibele apparaten zoals de mobiele Prime Video-app.

Hier leest u hoe u de nieuw gehuurde film kunt downloaden van de Android-app:

  1. Open My Stuff vanaf de onderkant van de app.
  2. Selecteer Aankopen bovenaan.
  3. Selecteer de film of tik op het menu ernaast en kies vervolgens Download.

    Image
    Image

Voor tv-programma's met meerdere afleveringen kun je het hele seizoen downloaden door Seizoen downloaden te selecteren, of je kunt specifieke afleveringen downloaden door op de aflevering te tikken en vervolgens op het pictogram met de pijl-omlaag.

Zijn er gratis films op Amazon?

Amazon Prime-abonnees hebben toegang tot een selectie gratis titels als onderdeel van hun abonnement. Of je nu een Amazon Prime-lid bent of niet, je kunt zien welke films beschikbaar zijn als onderdeel van het abonnement door te kijken naar het prime-label op titelomslagen, of door door alle video's te bladeren met Prime.

Een andere manier om gratis films van Amazon te krijgen, is via Freevee, een gratis, door advertenties ondersteunde filmstreamingservice die eigendom is van Amazon. Als je op zoek bent naar andere echt gratis films waarvoor je geen abonnement nodig hebt, bekijk dan deze lijst met gratis filmsites.

Amazon Movie Rental-beperkingen

Er zijn twee belangrijke beperkingen om op te letten voordat je bij Prime Video huurt: je hebt 30 dagen om de film te gaan kijken en daarna een beperkt aantal uren of dagen voordat deze verloopt. Sommige films geven je zeven dagen, maar andere stellen een limiet van 48 uur; je ziet dit voordat je de aankoop doet.

Dit betekent dat je vandaag een film kunt huren en een paar weken kunt wachten om hem te gaan bekijken, maar op het moment dat je op play drukt, begint de verv altimer.

Je kunt een film meer dan één keer huren als deze verloopt en je hem nog een keer wilt bekijken, maar er is ook een optie om films te kopen op Prime Video, zodat je ze zo lang als je wilt kunt bekijken.

Aanbevolen: