Modemkosten: moet u kopen of huren?

Inhoudsopgave:

Modemkosten: moet u kopen of huren?
Modemkosten: moet u kopen of huren?
Anonim

Telkens wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwe internetservice bij een internetprovider (ISP), hebt u vaak de keuze om een modem te kopen of een door de ISP aangeboden modem te huren.

De keuze komt neer op een paar factoren. U moet de kosten van uw eigendom vergelijken met de huurkosten op de lange termijn, de kwaliteit van elke modem en hoeveel het gaat kosten om te upgraden.

Huurkosten en modemmodellen verschillen aanzienlijk van ISP tot ISP. Lees alle kleine lettertjes en begrijp alle aanloopkosten en maandelijkse betalingen voor zowel de koop- als huuropties.

Hoeveel kost een modem?

Wanneer u zich aanmeldt voor een internetservice bij een kabelinternetbedrijf of een telefooninternetbedrijf, zal de verkoopvertegenwoordiger u vragen of u een modem wilt kopen of huren.

Het is het beste om vooraf de kosten te vergelijken om te weten wat de meest voordelige optie is voor jouw situatie. De maandelijkse kosten voor het huren van een modem verschillen sterk van provider tot provider. De meest voorkomende aanbieders en hun huurprijzen zijn:

  • Xfinity: xFi Gateway combinatiemodem/router voor $ 14/maand
  • AT&T: DSL NVG589 combinatiemodem/router voor $10/maand
  • Spectrum: geen kosten voor een bekabelde modem, maar een wifi-modem kost $ 10/maand
  • Cox: een single-band modem/router kost $ 6,99/maand en dual-band kost $ 9,99/maand

Een single-band modem ondersteunt alleen 2,4 GHz, terwijl een dual-band modem 2,4 GHz en 5 GHz ondersteunt. De meeste nieuwere draadloze apparaten werken beter op 5 GHz, dus dual-band is meestal de betere optie.

Kabelmodem en wifi-router prijzen variëren van $ 50 tot $ 350 per stuk. Dus als u besluit een van elk te kopen tegen middenklasse prijzen, geeft u mogelijk gemiddeld $ 250 uit.

Als uw maandelijkse huurprijs $ 10 per maand zou zijn geweest, betekent dit dat u over ongeveer twee jaar een modem van $ 250 hebt afbetaald.

Werkt een modem met een internetprovider?

Elke ISP houdt een lijst bij van specifieke modems die compatibel zijn met hun service. Als u een modem koopt op hun ondersteunde lijst, kunnen hun ondersteuningstechnici hun internetservice verbinden met uw gekochte modem.

Xfinity biedt klanten een Mijn apparaat-pagina waar u kunt opzoeken welke modemmodellen compatibel zijn met uw specifieke internetabonnement.

Image
Image

Bekijk Spectrum's lijst met geautoriseerde modems die werken op het Spectrum-netwerk. Je moet het snelheidsniveau kiezen waarop je je hebt geabonneerd om de juiste lijst te krijgen.

Hier is Cox's lijst met geautoriseerde modems die u kunt kopen, en Cox-technici zullen met u samenwerken om het apparaat aan hun netwerk toe te voegen.

Als je een andere kabelinternetservice hebt, zoek dan op Google naar de naam van het bedrijf en "compatibele modems" om hun specifieke compatibele modempagina te vinden.

Als je AT&T of een andere DSL-internetservice hebt waarvoor een telefoniemodem vereist is, kun je de modem beter huren. Het is een uitdaging om telefoniemodems op de markt te vinden.

Waar u op moet letten in een modem

Je zou een combinatiemodem/router kunnen kopen die verbinding maakt met je ISP-internetservice en voor het gemak wifi in huis biedt. Het is echter minder waarschijnlijk dat u dezelfde kwaliteit en prestaties van deze combo-apparaten zult vinden. Door verschillende apparaten te kopen, heb je meer flexibiliteit.

Je kunt geld besparen door je te concentreren op het kopen van een bekabelde modem, aangezien de router het wifi-netwerk afhandelt. Als je online of in de winkel een modem koopt, houd dan deze specificaties goed in de gaten.

  • Compatibiliteit: Neem de lijst met modems die compatibel zijn met uw ISP mee naar de winkel. Zo weet je precies welke modems je wel en niet kunt kopen.
  • DOCSIS: Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) is het protocol waarmee de ISP internet via een coaxkabel naar uw modem kan verzenden. Een DOCSIS 3.0-modem kan een overdrachtssnelheid tot 1 gigabit (1.000 Mbps) aan. DOCSIS 3.1 is vereist voor hogere snelheden. Geef het extra geld voor DOCSIS 3.1 niet uit als de snelheid van uw ISP-abonnement minder dan 1 gigabit is.
  • Channel Bonding: Meestal weergegeven als twee getallen, zoals 32 x 8, dit betekent stroomafwaarts x stroomopwaarts. Dit is het aantal kanalen dat gegevens downloadt of uploadt. Hoe meer kanalen, hoe meer gelijktijdige gegevensoverdracht de modem aankan. Het downstream-nummer is het belangrijkste (aangezien de meeste mensen meestal alleen downloaden van internet), dus elk nummer 16 of hoger is meer dan genoeg voor de meeste thuisgebruikers.
  • Snelheid: Algemene modemsnelheid verwijst naar downloadsnelheid (upload wordt meestal niet gespecificeerd). Zolang de aangegeven snelheid iets hoger is dan de snelheid van uw ISP-abonnement, is deze voldoende voor uw behoeften.

Houd al deze factoren in gedachten en zorg ervoor dat u niet te veel beta alt voor uw modem. Koop een model dat wordt ondersteund door uw ISP en zorg ervoor dat de specificaties overeenkomen met de specificaties van uw internetabonnement. Als u beta alt voor de krachtigste modem die u kunt kopen en uw ISP biedt niet dat niveau van internetsnelheid, dan verspilt u alleen maar geld.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een modem en een router?

    Een modem is wat je gebruikt om verbinding te maken met internet. Een router is wat je gebruikt om die internetverbinding te delen tussen al je bedrade en draadloze apparaten in huis.

    Hoe reset je een modem?

    Om je modem te resetten, haal je de stekker uit het stopcontact, wacht je ongeveer 30 seconden en sluit je hem weer aan. Er wordt een initialisatieproces doorlopen dat een paar minuten kan duren voordat je weer online kunt.

    Hoe krijg je toegang tot de instellingen van je modem?

    Om toegang te krijgen tot de instellingen van uw modem, hebt u het standaard gateway-IP-adres van de modem en de standaard login nodig. Voer het IP-adres in een webbrowser in en log in op de beheerportal van de modem. Over het algemeen vindt u de modeminstellingen onder Settings of Options.

    Kan ik alleen een modem kopen?

    Natuurlijk! U kunt een apparaat, zoals een computer, rechtstreeks op een modem aansluiten om toegang te krijgen tot internet. Maar als je meerdere apparaten hebt die je online wilt hebben, heb je ook een router nodig. Tegenwoordig worden veel modems geleverd met een ingebouwde router.

Aanbevolen: