4K-films bekijken op Amazon Prime

Inhoudsopgave:

4K-films bekijken op Amazon Prime
4K-films bekijken op Amazon Prime
Anonim

Wat te weten

  • Zoek naar het HDR-pictogram of de vermeldingen van UDH of Ultra HD in de Amazone Prime Video TV-app.
  • Zoek naar 4K-inhoud in de app of op internet met een zin als Amazon 4K-films.
  • Het apparaat waarop je zoekt, moet 4K ondersteunen om 4K-content weer te geven. Een smart-tv met de Prime-app werkt het beste.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u 4K-films kunt vinden en bekijken op Amazon Prime. Instructies zijn van toepassing op de Amazon Prime-app en website.

Hoe vind je Amazon Prime Video 4K-films en -series in de apps

Kijken naar 4K-films op Amazon Prime Video is een geweldige manier om thuis van een meer filmische ervaring te genieten, maar Amazon 4K-films en tv-programma's zijn notoir moeilijk te vinden. In tegenstelling tot andere streamingdiensten zoals Disney+ en Netflix, zeggen de Amazon Prime Video-apps niet duidelijk welke inhoud 4K is of niet op een uniforme manier.

Hier zijn enkele van de beste manieren om 4K-video-inhoud op Amazon Prime Video te vinden.

Zoek naar het HDR-pictogram

Een manier om 4K-content op de Amazon Prime Video TV-apps te herkennen, is door tijdens het browsen naar het HDR-pictogram te zoeken. HDR staat voor High Dynamic Range en doorgaans worden alleen 4K-films en -shows met deze functie gepresenteerd.

Image
Image

Sommige 4K-content biedt geen HDR, dus het gebruik van deze methode werkt niet om alle 4K-media te vinden.

Het HDR-pictogram lijkt alleen te worden weergegeven tijdens het bladeren door de Amazon Prime Video TV-apps en verschijnt niet op afzonderlijke itempagina's. Pictogrammen verschijnen niet tijdens het browsen in de mobiele apps.

UHD is 4K op Amazon Prime Video

Een andere methode om 4K-inhoud op Amazon Prime Video te spotten, is controleren op enige vermelding van UHD of Ultra HD. Amazon 4K-content wordt soms UHD genoemd in plaats van 4K, dus alles met deze aanduiding wordt afgespeeld in de gewenste resolutie.

Image
Image

In de apps wordt UHD-labeling gebruikt op Amazon Prime Video-inhoud die kan worden gehuurd of gekocht, niet op gratis inhoud die kan worden gestreamd als onderdeel van uw Amazon Prime-abonnement.

Zoeken naar '4K' in de Amazon Prime Video Apps

Dit lijkt misschien een beetje onintuïtief voor degenen die gewend zijn om andere streaming-apps te gebruiken, maar als je daadwerkelijk zoekt naar 4K-content in de Amazon Prime Video-app, krijg je een lijst met alle aangeboden 4K-content.

Image
Image

Hiermee wordt alles op Amazon Prime Video met 4K weergegeven, dus het is een goed idee om de zoekopdracht te verfijnen door iets als '4K-tv-programma's', '4K-films' of '4K-documentaires' te proberen. U kunt ook naar een specifieke titel zoeken en '4K' toevoegen om te zien of deze beschikbaar is in de versie van hogere kwaliteit.

Gebruik internet om naar 4K-films te zoeken op Amazon Prime Video

De mobiele en tv-apps van Amazon Prime Video zijn extreem beperkt als het gaat om hun vermogen om de enorme inhoudsbibliotheek van de dienst te doorzoeken, laat staan om 4K-films en tv-programma's te vinden. Verreweg de gemakkelijkste manier om 4K Amazon Prime-content te vinden, is door de officiële Amazon Prime Video-website te gebruiken.

In tegenstelling tot de apps heeft elke productpagina op de Amazon-website die 4K ondersteunt een UHD-badge naast de leeftijdsclassificatie. Dit maakt het veel gemakkelijker om te zien welke resoluties beschikbaar zijn.

Image
Image

In tegenstelling tot de apps, worden UHD-badges alleen weergegeven op itempagina's, niet tijdens het browsen.

De Amazon-website heeft ook een 4K-categorie met alle 4K-films en -series van Amazon Prime Video die hier veel gemakkelijker te bladeren zijn in een webbrowser op een computer of tablet dan op een smartphone of tv-scherm.

Zodra je een 4K-show of film hebt gevonden die je op de website wilt bekijken, hoef je alleen maar met je muis over het pictogram te gaan en op Toevoegen aan volglijst te klikken. Deze optie is ook beschikbaar op de detailpagina van een show of film.

Image
Image

Uw Watchlist-voorkeuren worden gesynchroniseerd met alle Amazon Prime Video-apps waarbij u bent aangemeld, wat betekent dat alles wat u toevoegt via de website, wordt weergegeven in uw Watchlist op uw tv, gameconsole of smartapparaat.

Wat u nodig hebt om 4K-films te streamen

Als je geen verwijzingen naar 4K of UHD ziet in je Amazon Prime Video-app, ondersteunt je apparaat waarschijnlijk niet het kijken naar films en programma's met die resolutie. Om 4K-content op je tv te streamen, moet dit minimaal een 4K-tv zijn. In de handleiding van uw tv moet worden vermeld of deze de 4K-resolutie ondersteunt. Bij twijfel kunt u ook het modelnummer googlen.

Als je 4K-tv een smart-tv is die de Amazon Prime Video-app ondersteunt, moet je klaar zijn. Als je de app echter op een ander apparaat gebruikt dat op je tv is aangesloten, moet dat apparaat ook 4K ondersteunen.

Niet alle streaming-sticks en videogameconsoles ondersteunen 4K-content. De Xbox One ondersteunt bijvoorbeeld geen 4K, maar de Xbox One X wel.

Zodra je hardware helemaal is ingesteld, moet je mogelijk ook je internetverbinding controleren. Als je internet te traag is, speelt de Amazon Prime Video-app geen 4K af, hoe geweldig je tv ook is. Een internetverbinding van minimaal 15 Mbps voor het streamen van 4K-inhoud wordt aanbevolen.

Aanbevolen: