De 8 beste gratis genealogische websites van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste gratis genealogische websites van 2022
De 8 beste gratis genealogische websites van 2022
Anonim

Genealogische websites helpen mensen meer te weten te komen over hun voorouders. Door toegang te bieden tot een verscheidenheid aan records, databases en tools, stellen ze gebruikers in staat lang vergeten familieleden te identificeren en hun stambomen samen te stellen. Het web is de thuisbasis van een breed scala van dergelijke voorouderlijke websites, en hoewel ze allemaal verschillen in de tools en records die ze beschikbaar stellen, hebben ze allemaal hun respectievelijke sterke punten en gebruiken. Hier zijn acht van de beste die u gratis kunt gebruiken, inclusief een uitleg van wat elk van hen biedt.

FamilySearch – De meest uitgebreide gratis voorouderzoekactie op het web

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Grote database met een grote verscheidenheid aan records.
  • Handige, gebruiksvriendelijke tools (bijv. stamboommaker, geheugentool).

Wat we niet leuk vinden

  • Geen specifieke secties of records voor indianen en andere minderheden.
  • Geen gebruikersforums.

Als het gaat om gebruiksgemak en de diepte van de tools, is FamilySearch misschien wel de beste gratis genealogische website op internet. De voorouderswebsite, voor het eerst gelanceerd in 1999 en beheerd door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, laat gebruikers door meer dan 2.000 collecties en archieven zoeken om hun familieleden te vinden. De zoekpagina's maken een aantal fijnkorrelige zoekopdrachten mogelijk via geboorte-, overlijdens-, huwelijks- en verblijfsgegevens, en het heeft ook een stamboomtool waarmee u snel gevonden voorouders aan uw eigen genealogische stamboom kunt toevoegen. Over het algemeen is het een zeer nuttige bron, met als enige minpunten het ontbreken van een gebruikersforum en ook de afwezigheid van gespecialiseerde functies voor inheemse Amerikanen en andere etnische minderheden.

Het USGenWeb-project – Genealogische gegevens per staat

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer uitgebreide reeks records voor alle 50 staten.
  • Biedt veel handleidingen en bronnen voor het uitvoeren van uw zoektocht naar voorouders.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet zo gemakkelijk om je weg te vinden.
  • Geen hulpmiddelen om uw stamboom op te bouwen.

Het USGenWeb Project werd gelanceerd in 1996, aanvankelijk als een genealogische database voor Kentucky. Sindsdien is het uitgebreid om genealogische records op te nemen voor alle 50 staten, die worden getrakteerd op een uitgebreide reeks volkstellingsrecords, militaire records, overlijdensberichten, kranten en kaarten. Dit maakt het een van de meest gedetailleerde websites met gratis voorouders op het web, hoewel het moet worden opgemerkt dat de sitemap behoorlijk uitgestrekt is en dat het even wennen is voordat je er gemakkelijk door kunt navigeren. Dat gezegd hebbende, bevat het een aantal gedetailleerde handleidingen voor het uitvoeren van uw eigen zoektocht naar voorouders, inclusief een handige beginnersgids.

Toegang tot genealogie – Algemene en Indiaanse voorouders

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goede diversiteit aan recordtypes.
  • Biedt records die specifiek zijn voor inheemse en Afro-Amerikaanse afkomst.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen handleidingen voor het zoeken naar voorouders.
  • Records voor sommige staten zijn minder uitgebreid dan voor andere.

Access Genealogy is een van de grootste gratis genealogische sites op internet en biedt een reeks algemene en meer gespecialiseerde voorouders. Het bevat volkstellingsrecords voor elke staat, militaire records die teruggaan tot de 17e eeuw, begraafplaatsen en een aantal diverse databases die onderzoekers kunnen doorzoeken. Bovendien bevat het ook een gezond aanbod van inheemse Amerikaanse bronnen, evenals een verscheidenheid aan Afro-Amerikaanse records. Deze omvatten alles van Amerikaans-Indiase schoolrecords tot slavenhandelrecords, en helpen je niet alleen om je voorouders te identificeren, maar ook om aanzienlijke details toe te voegen aan je kennis van hun leven.

Allen County Public Library – Afrikaanse en Indiaanse genealogie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gevarieerde records hebben betrekking op inheemse Amerikaanse, Afro-Amerikaanse en militaire genealogie.
  • Veel gidsen en bronnen die relevant zijn voor genealogie.

Wat we niet leuk vinden

  • Dekt niet elke staat.
  • De recordchronologie is op sommige plaatsen wat fragmentarisch.

Hoewel de openbare bibliotheek van Allen County zich in Fort Wayne, Indiana bevindt, biedt het genealogiecentrum gratis bronnen voor voorouders voor de VS als geheel. De uitgebreide collectie omvat databases over Afro-Amerikaanse genealogie, Indiaanse genealogie en militaire geschiedenis. Gebruikers kunnen ook zoeken naar gratis voorouders met behulp van een brede opslagplaats van records die meer dan 30 staten bestrijken, zoals schooljaarboeken, militaire lijsten en begraafplaatsen. Dit betekent dat het niet de hele VS omvat, wat voor sommigen frustrerend kan zijn. Positief is echter dat de website van het Genealogiecentrum een groot aantal handleidingen bevat over hoe u uw genealogie kunt onderzoeken, evenals pagina's en een maandelijks e-zine over verschillende aspecten van genealogie.

JewishGen – Genealogie voor Joodse Gemeenschappen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Enorme en gevarieerde database met gegevens over Joodse voorouders.
  • Groot aantal gidsen, groepen en zelfs lessen over Joodse genealogie.

Wat we niet leuk vinden

Kan moeilijk te gebruiken en te zoeken zijn voor beginners.

Voor degenen die informatie willen vinden over hun Joodse afkomst, is JewishGen een van de beste websites over voorouders online. Naast het aanbieden van volledig gratis genealogische zoekopdrachten op naam of plaats, biedt het toegang tot een begraafregister van meer dan drie miljoen namen, een Holocaust-database met meer dan 2,75 miljoen namen en een aantal catalogi van boeken en manuscripten. Het biedt ook toegang tot Joodse databases die tal van landen buiten de VS bestrijken, zoals het VK, Israël, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Polen, Litouwen, Wit-Rusland en Letland. Dergelijke databases bevatten vitale gegevens (d.w.z. geboorten, sterfgevallen en huwelijken), volkstellingsgegevens en bedrijfsgegevens, en bieden veel informatie voor diegenen die de tijd willen nemen om te kijken. De site kan in het begin wat ontmoedigend zijn, gezien het aantal en de grootte van de databases, maar het heeft een verscheidenheid aan gidsen en discussiegroepen om nieuwkomers te helpen hun weg te vinden.

Olive Tree Genealogy – Genealogie voor Europese afstammelingen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Specifieke passagierslijstrecords die nuttig zijn voor het opsporen van immigrantenvoorouders.
  • Nuttige beginnersgids voor genealogie.

Wat we niet leuk vinden

  • De lay-out is een beetje uitgestrekt en onverwelkomend.
  • Sommige bronnen verwijzen naar betaalmuren.

Een goede website over voorouders voor degenen die hun genealogie willen traceren tot de aankomst van hun voorouders in Amerika, is Olive Tree Genealogy. Het is sinds 1996 online en biedt links naar scheepspassagiersgegevens voor immigranten uit de Duitse P alts, Mennonieten en Hugenoten. Het bevat ook naturalisatiegegevens, kiezersregistratiegegevens en geregistreerde eeden van trouw, wat een zeer uitgebreide opslagplaats biedt van informatie over vroege migranten naar Amerika. Bovendien zijn er meer algemene gegevens, waaronder militaire databases, weeslijsten, asielregisters en ook een Canadese immigratiesectie. Hoewel de lay-out niet de schoonste of mooiste is van alle websites met gratis voorouders op het web, heeft het wel een genealogische gidssectie, zodat beginners kunnen leren hoe ze hun familiegeschiedenis kunnen samenstellen.

TONI – Canadese genealogie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Grote database met namen om te doorzoeken.
  • Website is duidelijk georganiseerd en goed onderhouden.

Wat we niet leuk vinden

  • Biedt niet veel hulp bij het zoeken naar voorouders.
  • De database is voornamelijk gericht op Ontario.

De Ontario Name Index (TONI), beheerd door de Ontario Genealogical Society, is waarschijnlijk de beste gratis zoekfunctie voor afkomst voor mensen die hun Canadese voorouders willen onderzoeken. De index zelf bevat meer dan vijf miljoen namen om door te zoeken, ontleend aan bronnen als grafsteenfoto's en familiegeschiedenissen. Bovendien bevat het ook een begraafplaatsindex, evenals een kerkfotocollectie, een Hugenotencollectie en ook een database met verzekeringspapieren. De records zijn niet helemaal volledig of zo uitgebreid als andere websites met gratis voorouders, en het ontbreekt ook aan het soort genealogische gidsen die je bij andere sites krijgt. Toch groeit de index voortdurend en is het een zeer nuttige referentie voor diegenen die naar hun Ontario- of Canadese verleden kijken.

Nationaal archief en archiefbeheer – Wereldwijde genealogische bronnen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Enorme reeks gidsen over genealogie.
  • Uitgebreide reeks links naar bronnen over wereldwijde voorouders.

Wat we niet leuk vinden

  • Biedt zeer weinig van zijn eigen interne records of databases.
  • De website vereist vaak fysieke toegang tot de archieven zelf om er het beste van te maken.

Ondanks dat de National Archives and Records Administration zelf slechts een kleine selectie van online records host, is het een krachtige (en gratis) bron voor iedereen die geïnteresseerd is in genealogie. Het bevat een teleurstellend kleine verscheidenheid aan diverse gegevens die u direct online kunt bekijken, zoals passagierslijsten, slachtofferslijsten en zelfs een Chinese uitsluitingslijst. Maar wat handiger is, is dat het ook links bevat naar vrijwel elke relevante genealogische website of tool die u nodig heeft, of u nu onderzoek doet naar Amerikaanse, Europese of Aziatische genealogie. En naast het aanbieden van zeer uitgebreide genealogische gidsen, stelt het bezoekers zelfs in staat de catalogus van het Nationaal Archief te doorzoeken, zodat ze persoonlijk kunnen vragen om de records te bekijken waarvan zij denken dat ze nuttig kunnen zijn.

Aanbevolen: