De 7 beste PS Vita-apps om te downloaden in 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste PS Vita-apps om te downloaden in 2022
De 7 beste PS Vita-apps om te downloaden in 2022
Anonim

Natuurlijk is de PS Vita in de eerste plaats een gameplatform, maar hij heeft nog meer trucjes in petto. Het kan muziek afspelen en op internet surfen, en het heeft een paar apps die niets met gamen te maken hebben. Je zult er een paar herkennen (bijvoorbeeld Netflix en Crunchyroll), terwijl andere gaming-apps zijn. Dit zijn de beste PS Vita-apps die beschikbaar zijn om te downloaden.

Twitch

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ziet eruit en werkt net als Twitch.
  • Snappy-interface.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen touchscreen-ondersteuning.
  • Video's hebben tijd nodig om te laden.

Deze videostreamingservice voelt zich meteen thuis op het kleine scherm van de Vita; het paars-witte Twitch-logo en de interface zullen bekend zijn bij iedereen die Twitch op internet heeft gebruikt. Je kunt zoeken, door een lijst met games bladeren, op verschillende kanalen met streaming-inhoud surfen en inloggen op je Twitch-account, allemaal vanuit het hoofdscherm.

Noch het aanraakscherm, noch de joysticks werken in de Twitch-app; in plaats daarvan gebruik je de D-Pad om naar je menu's en andere selecties te navigeren, door op de X-knop te drukken om ze te selecteren. De app zelf is redelijk pittig en hoewel video's langzaam worden geladen, verschijnen ze na een korte vertraging.

Netflix

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Touchscreen-ondersteuning.
  • Toegang tot de volledige Netflix-catalogus.

Wat we niet leuk vinden

Niet erg gemakkelijk te gebruiken.

Op dezelfde manier is de PS Vita Netflix-app handig, zo niet zo gebruiksvriendelijk als bijvoorbeeld de mobiele apps van het streamingbedrijf op iOS of Android. Maar als je alleen je PS Vita hebt, kun je alle Netflix-content die je wilt streamen via de gaming-handheld.

Je kunt op het hoofdscherm naar titels zoeken met behulp van het aanraakscherm, de D-Pad of de linkerjoystick. Doorzoek de catalogus met de driehoek-knop om precies de juiste film of tv-show te vinden om te binge. De interface heeft beoordelingen en info, net als moderne mobiele versies van Netflix.

Crunchyroll

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Toegang tot anime-catalogus.

  • Kan gratis kijken met advertenties.
  • Kan zich aanmelden voor een gratis proefversie op Vita.

Wat we niet leuk vinden

Geen touchscreen-ondersteuning.

Deze anime-streaming-app werkt ook goed op de Vita. U kunt bladeren en zoeken naar uw favoriete anime-titels met behulp van de schouderknoppen, D-Pad of linker joystick. Het aanraakscherm werkt hier ook niet, maar de interface reageert iets beter dan de vorige twee items hierboven, en video's zijn iets sneller te laden.

Als je een serieuze fan bent van de anime-kunstvorm, zal deze app je behoorlijk gelukkig houden op je PS Vita. U kunt gratis video's met advertenties bekijken of inloggen op uw Premium-account. Er is ook een proefperiode van 14 dagen die je kunt openen op het Vita-scherm.

Imaginstruments

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Leuk om muziek te maken met Vita.
  • Eenvoudig te leren.

Wat we niet leuk vinden

Een beetje primitief.

Deze eigenzinnige, kleine app voor het maken van muziek lijkt misschien wat primitief nu je professionele sequencers voor je iOS- of Android-apparaat kunt krijgen, maar het is een leuke afleiding van gamen op je PS Vita.

De hoofdinterface bestaat uit twee secties, een met drums en kant-en-klare toetsenbordsequenties, en een met bassequenties. Op het drum-/toetsenbordscherm tik je op het scherm een kolom omhoog en omlaag om te kiezen hoe dat specifieke instrument klinkt (basdrum, hi-hat, snare, cimbaal, keyboard).

Op het basscherm tik je op de knoppen om het specifieke geluid en de volgorde te kiezen terwijl je het symbool op het scherm beweegt om de parameters te wijzigen. Je kunt ook de hoofdnoot veranderen waar het basgeluid rond zweeft (een "keynote" genoemd). Met een instellingenknop kun je de schaal en het tempo in een oogwenk instellen.

WeatherNation

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Je kunt het lokale weer zien.

  • Het is uniek.

Wat we niet leuk vinden

  • Verschillende functies werken niet.
  • Eigenzinnige interface.

Hoewel deze weer-app een paar bugs en een eigenzinnig ontwerpgevoel heeft, toont hij inderdaad het weer. De app begint met het vragen naar uw postcode of stad om een "start"-scherm in te stellen. Dit lijkt niet te werken en na een paar mislukte pogingen kun je het overslaan. Zodra u dat doet, gaat u naar het hoofdscherm van de postcode die u niet hebt ingevoerd in de interface. Het is raar maar nog steeds bruikbaar.

Je ziet aan de linkerkant van het scherm de temperatuur, de "voelt als"-beoordeling en het neerslagoverzicht, met een hoge/lage uitlezing en een procent kans op neerslag. Aan de rechterkant kun je een live weervideo bekijken vanaf een willekeurige locatie, of vooraf opgenomen video's in een Weather On Demand-sectie. Het geluid is vervormd, bij het eerste, maar dat laatste is leuk om te zien. Je kunt ook een regen-, ijs- en sneeuwradarkaart tevoorschijn halen. Je kunt in- en uitzoomen op de kaart met de PS Vita-schouderknoppen.

Wake-up Club

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Slim idee.
  • Leuke manier om wakker te worden.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen gemeenschap.
  • Heeft internettoegang nodig voor communityfuncties.

Deze slimme app is een sociale wekker-app die gamificeert hoe goed je wakker wordt in vergelijking met andere gebruikers. Of er anderen zijn die deze app gebruiken, is natuurlijk twijfelachtig, maar de Wake-up Club-app werkt nog steeds goed.

Het houdt bij hoeveel "succesvolle" wake-ups (gedefinieerd door het uitschakelen van het alarm binnen 5 minuten nadat het afgaat) u en andere gebruikers op een rij hebben voltooid, en plaatst u op een leaderboard op basis van hoe vaak je dat achter elkaar hebt gedaan. U stelt een alarmtijd, herhaling, geluid en volume in en bepa alt vervolgens of het een normaal alarm of een clubalarm wordt.

Als je voor het laatste kiest, moet je verbonden blijven met internet en de Vita op het app-scherm laten staan terwijl je slaapt. Het standaard alarm heeft geen netwerkverbinding nodig. De app heeft ook een timer die u kunt gebruiken, met grote, gemakkelijk te lezen cijfers erop en virtuele knoppen die u kunt gebruiken om de tijdstap in te stellen. Als je je wekker wilt gamen of gewoon je Vita als één wilt gebruiken, is Wake-up Club de juiste keuze.

LiveTweet

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is letterlijk Twitter op je Vita.
  • Zoek-, blader- en antwoordfunctionaliteit.

Wat we niet leuk vinden

GIF's zijn statisch.

Deze app is precies wat je zou denken: een Twitter-client voor de PS Vita. U kunt inloggen met uw Twitter-account, vervolgens door uw hoofdfeed bladeren, uw directe berichten en @-antwoorden bekijken en de lijsten bekijken die u maakt of volgt. U kunt zelfs een Twitter-zoekopdracht uitvoeren of doorklikken naar verschillende trending hashtags. Je kunt ook naar je volgers tweeten met het schermtoetsenbord.

Het aanraakscherm, de D-Pad en de linkerjoystick navigeren allemaal door de interface, terwijl de gameknoppen ook verschillende dingen doen, zoals doorklikken naar hashtags en gebruikersnamen. Foto's worden ook ondersteund, maar GIF's zijn gedegradeerd tot een statisch frame. Maar als je je Twitter-oplossing op je PS Vita nodig hebt, is LiveTweet een redelijk complete manier om het te doen.

Aanbevolen: